اضطراب عروسی

اضطراب عروسی می‌تواند در صورت بروز اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) افزایش یابد. روانشناسان اختلال اضطراب اجتماعی را این ‌گونه تعریف می‌کنند: ترس شدید و مداوم از موقعیت‌های اجتماعی که احتمال خجالت‌ زدگی در آن‌ها مطرح است. این اختلال از رایج‌ترین اختلال‌های روان ‌شناختی است و در زنان بیشتر از مردان شایع است. مبتلایان به این اختلال می‌توانند در یک موقعیت یا همه موقعیت‌های اجتماعی احساس اضطراب و پریشانی کنند. اگر احساس پریشانی فقط در یک موقعیت خاص (مثلا فقط در کلاس درس) وجود داشت، فرد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی موقعیتی است.

مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

مشاوره آنلاین اکسیر


مقاله مرتبط: تست آنلاین هیجان پیش از ازدواج

مقاله مرتبط: تست آنلاین باور به ازدواج


چه شما مبتلا به این بیماری هستید، یا درمان شده باشید، یا از علائم بیماری رنج ببرید اما هرگز به دنبال کمک نبوده‌اید، ایده برنامه ‌ریزی و مشارکت در یک مراسم عروسی می‌تواند طاقت ‌فرسا باشد و در شما اضطراب عروسی را ایجاد می‌کند. بسیاری از افراد مبتلا به SAD هرگز عروسی بزرگی نخواهند داشت، ترجیح می‌دهند همه چیز را ساکت و خصوصی نگه دارند و یا حتی ممکن است تصمیم بگیرند با نامزد خود فرار کنند.


مقاله مرتبط: عادات بدی که اختلال اضطراب اجتماعی را تشدید می‌کند

مقاله مرتبط: اضطراب اجتماعی و اختلالات جنسی


علائم اختلال اضطراب اجتماعی

بسیاری از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی احساس می‌کنند که چیزی “اشتباه” است یا “سر جایش نیست”، اما ممکن است احساس‌شان را به عنوان نشانه‌ از مریضی ندانند. علائم اختلال اضطراب اجتماعی می‌تواند شامل موارد ذیل باشد:

  • اضطراب شدید در موقعیت‌های اجتماعی
  • اجتناب از حضور در موقعیت‌های اجتماعی
  • علائم جسمی (فیزیکی) اضطراب از قبیل: دستپاچگی، تپش قلب، عرق کردن، لرزیدن، سرخ شدن صورت، گرفتگی عضلات، ناراحتی معده و اسهال.

افراد ممکن است به گونه‌های متفاوتی این عارضه را تجربه کنند؛ اما شرایطی وجود دارد که افراد در آنها بیشتر دچار ترس و استرس می‌شوند. برخی از این شرایط عبارتند از:

  • صحبت کردن و معاشرت با غریبه‌ها
  • صحبت کردن در جمعی از افراد
  • ملاقات افراد جدید
  • برقراری تماس چشمی
  • ورود به اتاق‌ها
  • استفاده از سرویس بهداشتی عمومی
  • رفتن به مهمانی ها و دورهمی ها
  • غذا خوردن در جمع
  • رفتن به مدرسه یا سر کار
  • در زمان شروع مکالمه

مقابله با اضطراب اجتماعی و اضطراب عروسی

برنامه‌ریزی برای عروسی

خوشبختانه، مراحلی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش اضطراب عروسی انجام دهید.

اضطراب عروسی

کوچک فکر کنید

بجای یک مراسم رسمی و بزرگ، یک مهمانی کوچک بگیرید. مراسم عروسی باید منعکس کننده آنچه شما می‌خواهید باشد نه آنچه که دیگران انتظار دارند. مراسم عروسی بزرگ اضطراب عروسی بیشتری در شما ایجاد می‌کند.

کمک بگیرید

از کسی که اعتماد دارید برای برنامه ریزی مراسم عروسی کمک بگیرید. اگر بودجه شما اجازه می‌دهد، حتی می‌توانید یک برنامه ریز عروسی را استخدام کنید. برنامه ریزان عروسی راحت‌تر می‌توانند مذاکرات مربوط به مراسم را انجام دهند.


مقاله مرتبط: تست آنلاین میزان تفاهم قبل از ازدواج


روش‌های خود را انتخاب کنید

مشورت کنید و ببینید که آیا نمی‌توانید بخش زیادی از برنامه‌ریزی و آماده سازی را به روشی ساده تر انجام دهید. به جای مراجعه به یک فروشگاه بزرگ عروس، ببینید آیا یک خیاط محلی یا دوست قادر به تهیه لباس است. بجای اینکه به عکاسان، گلفروشی‌ها و تالارهای مختلف سر بزنید و قیمت بگیرید، براساس توصیه‌‌های دوستان یا اعضای خانواده و یا از طریق آنلاین، انتخاب کنید.

اجازه ندهید منفی نگری بر شما تاثیر بگذارد

در هنگام برنامه ریزی برای عروسی، سوء تفاهمات و مخالفت‌هایی همیشه وجود دارد. در هر عروسی، ممکن است کسی با چیزی که شما برنامه ریزی کرده‌اید موافق نباشد.

در نهایت، اگر از SAD رنج می‌برید و قصد عروسی دارید – به خودتان تبریک بگویید! این بدان معناست که شما بر مشکل پیدا کردن فردی که بتوانید باقی عمر خود را با او سر کنید، فائق آمده‌اید. از روز خود لذت ببرید و به موفقیت خود افتخار کنید.

عروسی خود را کمتر استرس زا کنید

به یاد داشته باشید چه اضطراب اجتماعی داشته باشید چه نداشته باشید، عروسی برای همه اضطراب و استرس ایجاد می‌کند. اگر مضطرب و آشفته هستید به خود سخت نگیرید. مراقبت از اضطراب اجتماعی خود را در اولویت قرار دهید تا قدرت و استقامت برای مقابله با فراز و نشیب‌های عروسی را داشته باشید.

اگر درمان نشده‌اید درباره دارو درمانی و روان درمانی بیشتر اطلاعات کسب کنید. ممکن است برخی کارها بتواند در مدیریت این مشکل به شما کمک کند اما هیچ جایگزینی برای درمان حرفه‌ ای اضطراب اجتماعی وجود ندارد. حتما به یک روان درمانگر مراجعه کرده و مشکل خود را با او درمیان بگذارید.

اینستاگرام اکسیر

دلیل فرار آقایان از ازدواج

گفته می شود که این افراد بین ۲۵-۳۰ ساله هیچ گونه علاقه ای حتی به صحبت کردن در مورد مبحث ازدواج هم ندارند. یکی از دلایل عمده این مسئله آن است برخی از این افراد در خانواده های کم توان مالی به دنیا آمده اند و در محدودیت و به دور از مهر و عطوفت رشد کرده اند و لذا اساساً نسبت به همسر، فرزند، و زندگی مشترک دلسرد هستند و حس خوبی ندارند. این افراد به دلیل سختی ها و مرارت هایی که در کودکی خود متحمل شده اند، دارای اعتماد به نفس پایینی هستند، بر این باورند که توانایی خوشبخت کردن نفر دومی را ندارند، و نمی خواهند زیر بار مسئولیت زندگی بروند. باید توجه داشت زمانی که زن و مرد یکدیگر را دوست داشته باشند و برای هم ارزش قائل باشند، ازدواج خود را به منزله یک اشتراک قابل تحسین جلوه می دهد و زوجین را از مزایای بی شماری بهرمند می نماید.

از سوی دیگر برخی از آقایان هم هستند که تصور می کنند فقط زمانی آمادگی ازدواج را دارند که سایر جنبه های زندگی آنها به حد کمال رسیده باشد: از دانشگاه فارغ التحصیل شده باشند ، شغل خوبی داشته باشند ، سفر های متعددی به اقصی نقاط جهان رفته باشند، با دوستان خود تجربه های زیادی را کسب کرده باشند و … برای برخی از افراد ازدواج یکی از مهمترین وقایع موجود در زندگی است. اغلب مرد ها نامزد خود را به چشم یک زن و نه همسر نگاه می کنند و در همان مقاطع ابتدایی ارتباط او را می سنجند تا دریابند که آیا علایق و سلیقه های مشترکی در زندگی دارند یا خیر.

بر اساس تحقیقات تیم آکادمیک دانشگاه راجرز نیوجرسی تحت عنوان ” پژوهش بین المللی ازدواج ” و با همکاری محققانی از سراسر جهان این گروه به دلایل عمده عدم تمایل آقایان به ازدواج دست پیدا کردند که در ذیل شرح مختصری پیرامون آنها خواهیم داشت.

ترس از تعهد

برخی از آقایان دچار نوعی درگیری ذهنی با عنوان ” ترس از تعهد و سر سپردگی ” هستند. این بدان معناست که تمایلی ندارند که مابقی عمر خود را تنها با یک خانم سپری کنند. آنها تصور می کنند که خیلی راحت می توانند زن های مختلفی را برای زمان های کوتاهی راضی کنند، اما راضی نگه داشتن یک خانم برای ۴۰ سال و یا بیشتر کار دشواری است.

البته نباید فراموش کرد که در این قسمت گروه دیگری از آقایان هم وجود دارند که اصلاً چیزی در مورد روابط بلند مدت نمی دانند و چون از ابتدا کلیه روابط عاطفی آنها دوام زیادی نداشته به این نوع عشق ورزی عادت کرده اند و به همین دلیل کوچکترین تمایلی به ازدواج از خود نشان نمی دهند.

برداشت غلط از ازدواج

برخی از آقایان تصور می کنند که ازدواج یعنی ” پایان زندگی “. آنها فکر می کنند که اگر ازدواج کنند دیگر قادر نیستند از زندگی لذت ببرند . دائماً افکار منفی در مورد زندگی مشترک در ذهن آنها رخنه می کند و بیشتر از این مسئله می ترسند که با انتخاب یک شریک برای همیشه زندگی جنسی آنها به بن بست می رسد. به هر حال هیچ یک از این تصورات صحت ندارند. متاسفانه برخی از آقایان به بی بند و باری عادت کرده اند و ازدواج برای آنها به منزله زنجیری است که به دور گردنشان می افتد و زمام امور را از دست شان می گیرد و به همین دلیل از ازدواج فراری هستند.

شاید به خاطر تصورات غلطی است که این افراد از ازدواج دارند . لازم به ذکر است که آمار و ارقام موسسه ملی روانشناختی گویای این مطلب است که افراد متاهلی که از زندگی مشترک خود راضی هستند خیلی بیشتر از افراد مجرد از زندگی خود لذت می برند و به طور کلی انسان های خوشحال تر، با نشاط تر و سرزنده تری هستند.

مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره کودک، مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.

مسائل مالی

برخی از آقایان به این دلیل از ازدواج کردن سرباز می زنند که تمایلی به تقسیم اموال خود با کس دیگری ندارند. آنها می دانند که به محض اینکه زیر یک سقف بروند مجبور می شوند درآمد و کلیه دارایی هایشان را با همسر خود تقسیم کنند و این کاری است که هیچ تمایلی نسبت به انجام دادن آن ندارند. برخی از مرد ها آنقدر خودخواه هستند که به هیچ وجه دوست ندارند با افرادی ارتباط برقرار کنند که چیزی از آنها طلب کنند.

دلبستگی های فردی

برخی از مرد های جوان تعلق خاطر بسیار زیادی به مادر و پدر خود دارند که اصطلاحاً به این جور افراد ” پسر های مامانی ” گفته میی شود . بعضی از آقایان تصور می کنند که اگر ازدواج کنند با این کار خود به مادرشان بی توجهی کرده اند.

همچنین این امکان هم وجود دارد که همسر جدید مانند مادر تحویل شان نگیرد و مجبور می شوند از لاک کودکی خود بیرون بیایند و بزرگ شوند؛ و چون از بزرگ شدن می ترسند نمی توانند زیر بار مسئولیت بروند به همین دلیل از ازدواج دوری می کنند.

تجربیات تلخ گذشته

همان طور که می دانید هر تجربه ای که در زندگی بدست می آوریم تاثیری زیادی بر روی تصمیمات آتی ما می گذارد. اگر مردی در رابطهه قبلی خود شکست خورده باشد، در انتخاب شریک زندگی بیش از اندازه وسواسی می شود.

زمانی که قلب این گونه افراد برای اولین بار زخم خورد مرهم گذاشتن بر روی آن کار ساده ای نیست و جبران آسیب های روانی گذشته دشوار می نماید. این قبیل افراد بیش از اندازه محتاط می شوند و تنها یک خاطره بد ، کلیه ابعاد زندگی آنها را تحت الشعاع قرار داده، نسبت به همه بدبین می شوند و به طور کلی تغییر کرده و تا ابد خیال ازدواج را از ذهن خود پاک می کنند.

برخورداری از سرگرمی های مختلف

برخی از آقایان هستند که خارج از حیطه شغلی برای خود سرگرمی های بی شماری درست می کنند و دیگر آنقدر وقت ندارند که بخواهندد به زن و تشکیل زندگی فکر کنند. به عنوان مثال این روزها بسیار مشاهده می شود که مرد هایی در سنین ۲۵ تا ۳۰ از محل کار که به خانه باز می گردند مشغول بازی های کامپیوتری می شوند و یا وارد اینترنت شده و عضو کلوپ های ارتباطی می شوند.

در واقع شغل دومشان بازی با کامپیوتر است. این افراد عضو کانون های آنلاین بازی یا دوستی می شوند و وقت ارزشمند خود را برای ساعت های متمادی در این دنیای مجازی و فضای خیالی هدر می دهند.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب

عدم مسئولیت پذیری

با شروع زندگی مشترک وظایف زوجین سنگین تر می شود و باید بیش از گذشته تلاش کنند. از همان ابتدا باید به فکر مسائل زیادی نظیر ورود بچه به زندگی هم بود. وظیفه حمایت و پشتیبانی از کودک در وهله اول بر عهده پدر می باشد.

برخی از آقایان تمایلی ندارند که زیر بار مسئولیت های بیشتر بروند و تصور می کنند که تنها با فرار از ازدواج می توانند از بار سنگین مسئولیت های روزمره شانه خالی کنند ، غافل از اینکه زندگی سرشار از مقوله های چالش برانگیزی که همه روزه بر آنها تحمیل می شود و اگر همراه با شریک زندگی خود با آن مشکلات روبرو شوند خیلی راحت تر از پس آنها بر می آیند.

ارضای نیاز های جنسی

این روزها آقایان خیلی راحت تر از گذشته می توانند نیاز های جنسی خود را برآورده سازند به همین دلیل نیازی نمی بینند که تنها یکک شریک مادام العمر برای خود انتخاب کنند. شاید این افراد متوجه نیستند که از نظر روانشناسی مردی که تنها با یک زن برای مدت زمان طولانی ارتباط جنسی برقرار می کند به لذات فیزیکی و روانی بیشتری دست پیدا می کند.

ترس از طلاق

مرد ها تصور می کنند که با ازدواج نکردن می توانند از طلاق و ریسک های مالی که به همراه دارد جلوگیری بعمل می آورند. آنها به دایی، عمو و نزدیکان خود نگاه می کنند و چون می بینند که آنها از زندگی خود راضی نیستند به فکر فرو می روند که ممکن است اتفاقی مشابه برای آنها هم پیش بیاید، به همین دلیل از خود تمایلی برای ازدواج نشان نمی دهند.

ترس از تغییر و تحول

آقایان تصور می کنند که با ازدواج باید تغییرات شگرفی را در زندگی خود متحمل شوند و بر سر مسائل زیادی با طرف مقابل مصالحه و سازش داشته باشند. از آنجایی که به روال عادی زندگی روزمره خود عادت کرده اند ، تمایلی به ایجاد تغییر و تحول در زندگی ندارند.

فشار اجتماعی

از طرف جامعه و اطراف یان خود هیچ گونه فشاری را برای تشکیل خانواده احساس نمی کنند. در خانواده های اصیل و با فرهنگگ مرسوم است که وقتی پسر خانواده از نظر شخصیتی به رشد کامل می رسد، والدین او را به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک تشویق می کنند اما در برخی از خانواده ها این نوع تشویق ها و دلگرمی دادن ها وجود ندارد و از این رو جوان حمایت و پشتیبانی کافی برای قدم برداشتن در راه ازدواج را حس نمی کند.

لذت بردن از تجرد

دوست دارند تا جایی که ممکن است از زندگی مجردی خود لذت ببرند. متاسفانه بعضی از جوانان با الگو برداری های غلط از اطراف یان فکر می کنند که اگر ازدواج کنند درب کلیه ی لذت های زندگی بر روی آنها بسته خواهد شد. این در حالی است که اگر انتخاب آنها صحیح باشد می توانند با همسر خود خوشی هایی را تجربه کنند که در زمان مجردی رویای آن را هم نمی توانند در سر بپرورانند.

منبع: سایت verywellmind و متخصصین اکسیر

مشاوره رایگان آنلاین