نوروتراپی 

چرا درمان تکنولوژیک 

امروزه از درمان تکنولوژیک در درمان اختلالات زیادی استفاده می‌شود. علوم اعصاب مدرن نشان داده است که ما کنترل بیشتری نسبت به گذشته بر مغزمان داریم. متخصصین درمان تکنولوژیک با استفاده از علوم اعصاب مدرن می‌توانند نگرش‌ها، باورها، حالت‌های احساسی و رفتار را تغییر دهند. درمان‌های تکنولوژیک توانایی مغز را برای تغییر بالا می‌برند تا شما بتوانید در اوج خود فعالیت کنید و با تقویت ضعف‌های شناختی شما، تغییر مسیر الگوهای فکری و شکستن عادات عاطفی غلط عملکرد شما را بالا برده و تغییرات عمده و چشمگیری در زندگی شما ایجاد می‌کنند.

نوروفیدبک

یکی از روش‌های درمان تکنولوژیک که امروزه کاربرد فراوان و گسترده‌ای دارد؛ نوروفیدبک است. نوروفیدبک به روشی اطلاق می‌شود که در آن، اطلاعات عصبی به دستگاه عصبی مرکزی (CNS) افراد بازخورد داده می‌شود و تلاش می‌شود تا آن‌ها بیاموزند چگونه کارکرد مغزی خودشان را اصلاح نمایند. منطق این روش درمانی بر پایه شرطی‌سازی عاملی استوار است. ما در حالت عادی قادر به کنترل و تغییر امواج مغز خود نیستیم؛ زیرا نسبت به این امواج آگاهی نداریم. متخصصین درمان تکنولوژیک با استفاده از پروتکل‌های درمانی خاص تلاش می‌کنند تا این آگاهی را از طریق ارائه بازخوردهای (فیدبک‌های) بسیار سریع (چند هزارم ثانیه پس از وقوع) به فرد ایجاد کنند. همچنان که این تمرین ادامه می‌یابد، مغز یاد می‌گیرد که چگونه به تولید بیشتر امواجی بپردازد که منجر به عملکرد بهتر می‌شود. نوروفیدبک بر پایه عقیده به ارتباط ذهن و بدن بنا شده و شامل آموزش ذهن برای عمل به شیوه‌ای بهینه به‌ منظور بهبود کارکردهای رفتاری، فیزیکی، شناختی و هیجانی است و درواقع توانایی ذهن را برای بازسازی تغییر و التیام خود، افزایش می‌دهد. اینکه چه امواجی در مغز افزایش و چه امواجی کاهش یابند، کاملاً بستگی به مشکل هر فرد دارد و متخصصین درمان تکنولوژیک اکسیر آن را در طول جلسه تنظیم می‌نمایند.

متخصصین درمان تکنولوژیک اکسیر از روش درمانی نوروفیدبک برای درمان اختلالاتی نظیر بیش فعالی/ کمبود توجه (ADHD)، اختلالات اضطرابی، مشکلات یادگیری (LD)، اختلالات افسردگی، اختلالات خواب، میگرن، شب ادراری، استرس پس از سانحه (PTSD)، افزایش خلق در کودکان، نوجوانان و بزرگ‌سالان استفاده می‌کنند. متخصصین درمان تکنولوژیک اکسیر برای بالا بردن سرعت بهبود در افراد از تمرینات متعادل‌کننده مغز مانند مدیتیشن، حرکات جسمانی و تمرینات تنفسی هم استفاده می‌کنند.

لازم به ذکر است که از نوروفیدبک فقط برای بهبود یا درمان اختلالات استفاده نمی‌شود بلکه افراد سالم می‌توانند برای بالا بردن میزان تمرکز، دقت و کنترل بیشتر بر خود از این روش درمانی استفاده کنند.

نوروفیدبک در کودکان

نوروفیدبک در کودکان – شروع دوران تحصیل در کودکان همیشه مصادف با شروع دغدغه های فراوان برای والدین است. کودکی که تا ۶ سالگی رفتار های نامناسبش به حساب سن کمش گذاشته می شد و این جمله معروف ” همه بچه ها همینطورند” از زبان اطرافیانش نمی افتاد؛ امروز با ورود به مدرسه نشانه های اختلالاتی را بروز می دهد که هرچند در ابتدا جدی و مسئله ساز نیست اما تداوم آنها بر عملکرد تحصیلی و مهمتر از آن مهارت های اجتماعی و ارتباطی لازم برای شروع یک زندگی مستقل و موفق او در آینده تاثیر نامطلوب دارد. گروه متخصصان روانشناسی اکسیر به شما می گویند که در دوران حساس کودکی و نوجوانی چه اختلالاتی کودک و نوجوان شما را تهدید می کند.

نوروفیدبک در کودکان و اختلال بیش فعالی/ کم توجهی

این اختلال با دو نشانه اصلی کم توجهی، بیش فعالی/تکانشگری شناخته می شود. کودکان دارای این اختلال نمی توانند بر روی جزییات تمرکز کنند و مرتب دچار خطاهای بی دقتی می شوند.آنها یکجا بند نمی شوند. دایما در جای خود وول می خورند یا دست و پایشان را تکان می دهند. پیروی از قوانین و رعایت نوبت برای آنها دشوار است. بی اجازه در کلاس راه می روند یا صحبت می کنند. رویاپردازی و خیالبافی های مداوم از دیگر خصوصیات این کودکان است. فراموشکاری و جا گذاشتن وسایل در مدرسه و گم کردن آنها امری شایع در این کودکان محسوب می شود.

نوروفیدبک در کودکان و اختلال یادگیری

شما هم حتما کودکانی را می شناسید که علارغم بهره هوشی بالا و مهارت در چندین درس، در یک یا چند درس اصلی مانند استدلال و ریاضیات، خواندن و یا نوشتن و دیکته دچار مشکل هستند..

این کودکان دارای هوش نرمال یا بالاتر از نرمال هستند و تنها دردرک، نگهداری و بیان اطلاعاتی که بین حواس و مغز وارد یا خارج می شود با مشکل مواجهند. این اختلال اغلب در ا نجام تکالیف مدرسه خود را نشان می دهد و مانع عملکرد خوب کودک در ریاضی، خواندن و یا دیکته نویسی می شود.

اما مشکل به همینجا ختم نمی شود. کودکان دارای این اختلال عموما در مدرسه یا خانواده برچسب کودک خنگ و عقب افتاده را می گیرند و مورد تمسخر و تحقیر قرار می گیرند که بزرگترین علت سرخوردگی های اجتماعی و تحصیلی در آنهاست.

نوروفیدبک در کودکان و اختلال اضطرابی

شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان و نوجوانان اختلالات اضطرابی هستند که متاسفانه بی توجهی به آنها یکی از علت های عمده کاهش توانمندی فرد در برقراری ارتباط موثر و بالابردن مهارت های لازم برای زندگی موفق و رو به رشد است.

طیف وسیعی از مشکلات اضطرابی در کودکان و نوجوانان دیده می شود که هر کدام علایم خاصی دارند مانند :

۱- اضطراب جدایی

۲- اضطراب اجتماعی

۳- اضطراب فراگیر

۴- اختلال وسواس فکری/ عملی

۵- حملات وحشت زدگی

۶- فوبی خاص

اضطراب دارای سه دسته نشانه جسمانی، شناختی و رفتاری است. نشانه های جسمانی نظیر تپش قلب، تعریق، افزایش میزان ضربان قلب، دل آشوبی و تنش و گرفتگی در عضلات است.

نشانه های شناختی نظیر مشغولیت مداوم با یک فکر عذاب آور، ترسناک و ناراحت کننده، پیش بینی اتفاقات بد و ملامت یا انتقاد از خود است.

نشانه های رفتاری مانند اجتناب، گریه کردن، ناخن جویدن، لرزش صدا و لکنت زبان است.

نوروفیدبک در کودکان و اختلال افسردگی

علایم افسردگی در کودکان با انچه در بزرگسالان می بینیم متفاوت است. اگر کودک شما اخیرا پرخاشگر شده، مرتب بر سر مسایل روزمره مثل ساعات رفت و امد و ارتباط با دوستانش بحث می کند، از فعالیت های روزانه لذتی نمی برد و یا مرتبا احساس خستگی و کسلی می کند ممکن است دچار افسردگی شده باشد.

افسردگی در کودکان و نوجوانان نشانه های گوناگونی دارد. نشانه های رفتاری افسردگی کودکان به صورت بحث های پرخاشگرانه می باشد. نشانه های جسمی مانند خستگی مفرط و فقدان انرژی است. نشانه های شناختی نظیر احساس گناه، احساس بی ارزشی و فکر کردن درباره خودکشی و اقدام به آن است. اختلال افسردگی در کودکی نادر است ولی در نوجوانی شیوع آن سه برابر می شود. بروز آن در دو جنس برابر است اما بعد از بلوغ دختران به پسران سبقت می گیرند.

علت بروز این اختلال ممکن است به دنبال یک واقعه خاصی از زندگی مانند از دست دادن یکی از عزیزان، بیماری یکی از افراد مورد علاقه و یا سایر عوامل باشد.

نوروفیدبک در کودکان درمانی ساده برای مشکلات پیچیده

وقتی کودک یا نوجوانی دچار اختلال می شود بهترین و موثرترین راه درمان مراجعه به متخصصین است. و برای متخصص بهترین گزینه در رابطه با مشکلات کودکان و نوجوانان استفاده از نوروفیدبک می باشد. نوروفیدبک روشی ایمن برای تنظیم و بهینه سازی امواج یا فرکانس های مغز است. ما در حالت عادی قادر به کنترل و تغییر این امواج نیستیم زیرا به نحوه تولید این امواج آگاهی نداریم. نوروفیدبک در کودکان از طریق تبدیل امواج مغزی به تصاویر، فرد را نسبت به آنها آگاه می سازد. کودک شما در جلسات نوروفیدبک آموزش می بیند که امواج مغزی خود را با استفاده از ارائه محرکهای دیداری-شنیداری دستکاری کرده و در طی جلسات درمان آنها را از حالت نابهنجار به حالت بهنجار تبدیل کند. با کنترل امواج مغزی رفتار ها، افکار و احساسات نیز تغییر خواهند یافت.

نتایج تحقیقات گسترده در درمان با روش نوروفیدبک در کودکان برای اختلالات کودکی به شرح زیر است:

-بیش‌فعالی/کمبود توجه (AD/HD): بیش از هر زمان دیگری، برای درمان AD/HD از نوروفیدبک استفاده شده است. ۸۵-۸۰% کودکان مبتلا به AD/HD به وسیله نوروفیدبک بهبودی کامل می‌یابند.

– اضطراب (Anxiety): بسیاری از متخصصان، بکارگیری نوروفیدبک به منظور درمان اضطراب را یکی از عمده‌ترین موارد و زمینه‌های استفاده از نوروفیدبک می‌دانند. اکثر آن‌ها معتقدند اضطراب یکی از اولین مواردی بود که به نوروفیدبک پاسخ داد. نتایج پژوهشی نشان می‌دهد که در حدود ۹۰-۸۰% از بیماران اضطرابی با این روش بهبود یافته‌اند.

– .افسردگی: در مورد بیماران مبتلا به افسردگی اساسی که هیچ درمانی برای آن‌ها کارساز نبوده، نوروفیدبک در اغلب موارد بهبوددهنده بوده است.

– ناتوانی یادگیری (Learning Disability)، این اختلالات در سنین دبستان شایع هستند. در درمان این اختلالات، نوروفیدبک تحول بزرگی ایجاد کرده است. در این مورد نوروفیدبک به تنهایی پاسخگوست و نیازی به درمان مکمل ندارد. معمولاً با کامل کردن یک دوره درمانی بهبودی ثابتی حاصل می‌شود.

نویسنده: حانیه صالحیان-روانشناس

تحریک الکتریکی مغز

یکی دیگر از درمان‌های تکنولوژیک تحریک الکتریکی از روی جمجمه یا tDCS است. در این روش با استفاده از یک جریان الکتریکی ضعیف (حداکثر تا ۲ میلی‌آمپر) نواحی خاصی از مغز را تحریک می‌کنند که متخصصین درمان تکنولوژیک از این روش در جهت درمان اختلالات استفاده می‌کنند. از این درمان تکنولوژیک در بیماری‌هایی مانند افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، سردردهای میگرنی، وسواس، بازتوانی سکته مغزی، اختلالات تکلمی که به دنبال سکته مغزی ایجاد شده، وزوز گوش، پارکینسون، چاقی ناشی از پرخوری، آسیب‌های ناشی از ضربه نخاع، بیش فعالی کودکان بکار می‌رود. همچنین می‌تواند منجر به ارائه اطلاعات بیشتر در خصوص کارکرد مغز انسان نیز بشود. این وسیله یک ابزاری کمکی برای درمان است که افراد سالم نیز می‌توانند برای افزایش توان عملکرد مغزی، تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری از آن استفاده کنند. کسانی که نباید از tDCS استفاده کنند شامل کسانی هستند که باطری قلب و یا دستگاه تنظیم‌کننده ضربان قلب دارند و کسانی که پوست سر آن‌ها زخم است و یا خراشیدگی دارد.

فوربرین

از دیگر درمان‌های تکنولوژیک که در مرکز اکسیر در زمینه درمان و بهبود عملکرد افراد به کار می‌رود فوربرین است. ما اطلاعات شنیداری را از طریق راه هوایی می‌شنویم که متغیرهای مزاحم شنیداری موجود در محیط ممکن است از میزان توجه ما به اطلاعات بکاهد در صورتی که این وسیله اطلاعات را از طریق استخوانی و به صورت مستقیم به گوش می‌رساند. متخصصین درمان تکنولوژیک اکسیر از روش درمانی فوربرین برای بهبود حافظه، سلامت کلامی، تمرکز، ادراک و دقت افراد و نیز درزمینه مشکلاتی نظیر مشکلات گفتاری، مشکلات زبانی، عدم اعتمادبه‌نفس، پایین بودن میزان انرژی، مشکلات مرتبط با ریتم و آوا، مشکلات مرتبط با توجه و تمرکز، مشکلات مرتبط با خواندن، مشکلات مربوط با نارسا خوانی و غیره استفاده می‌کنند. این بار سعی نمایید تا یک بار صدای خود را از طریق فوربرین از درونتان بشنوید. چه حسی را تجربه می‌کنید؟ صدای شنیده‌شده شما این بار از طریق استخوان‌های صورتتان با سرعتی بسیار بالاتر از شرایط معمولی انتقال می‌یابند. این شیوه جدید، نمونه‌ای از یکپارچگی حسی است. این وسیله برای سنین مختلف پیشنهاد می‌گردد. استفاده مکرر و روزانه فوربرین می‌تواند مغز شما را برای اهداف مورد نظرتان فعال‌تر نماید.

مشاوره رایگان آنلاین

دریافت وقت مشاوره

Loading...

.

تماس با ما

شعبه غرب تهران : ۸۸۵۷۱۸۰۰ – ۸۸۰۷۸۵۸۵ – ۸۸۳۷۸۷۵۳

.

پربازدیدترین مقالات روانشناسی اکسیر

متخصصین نوروتراپی

مونا قانع
مونا قانع
رزومه

.

بنفشه فیروز آبادی
بنفشه فیروز آبادی
رزومه

.

الهام محرم خانی
الهام محرم خانی
رزومه

.

شیرین ساسانی
شیرین ساسانی
رزومه

.