روانشناس بالینی
زندگی در کلان شهرها مثل تهران و سختی ها و مشکلات زندگی امروزه باعث شده که هر فردی در زمینه های مختلف دچار مشکل شود و مراجعه کردن به یک روانشناس و مرکز مشاوره ضروری می باشد. اگر به دنبال روانشناس بالینی خوب می گردید، مرکز مشاوره و روانشناختی اکسیر، یکی از بزرگ ترین مراکز روانشناسی در تهران، با کادری مجرب آماده ارائه خدمت به شما عزیزان می باشد.
روانشناسی بالینی
روانشناسی شامل شاخه های متفاوتی مانند روانشناسی عمومی، روانشناسی صنعتی سازمانی، روانشناسی کودک، روانشناسی کودکان استثنایی، روانشناسی اجتماعی و روانشناسی بالینی می باشد.
روانشناسی بالینی شاخه ای است که به درک، پیش بینی و درمان نابهنجاری، ناتوانی و آشفتگی های شناختی، هیجانی، زیست شناختی، روانشناختی، اجتماعی و رفتاری کمک می کند و از عمر آن به عنوان یک رشته تخصصی و مستقل حدود ۹۰ سال می گذرد. تاریخ آن با تکامل روانشناسی مرضی آمیخته است و گذشته آن به زمان انسان اولیه می رسد؛ زمانی که بشر نخستین امراض روانی را پدیده ای ماوراءالطبیعه می دانست.
روانشناسی بالینی بزرگ ترین حوزه در بین حوزه های روانشناسی است و خصوصاً در ایران بیشترین شمار روانشناسان در این رشته کار می کنند، یعنی رشته ای که سر و کارش با کاربرد اصول روان شناختی در امر تشخیص و درمان مشکلات عاطفی و رفتاری مانند بیماری روانی، بزهکاری نوجوانان، اعتیاد، کشمکش های زناشویی و خانوادگی و سایر مشکلات سازگاری است.
روانشناسی بالینی خود دارای چند رشته تخصصی است که از آن میان می توان به سلامت روانی کودکان، سلامت روانی بزرگسالان، اختلالات هیجانی، سوء مصرف دارو، ناتوانی های یادگیری و روانشناسی سلامت اشاره کرد. روان شناس بالینی ممکن است در مدارس، مراکز مشاوره کودکان، زندان ها، بیمارستان ها، دانشگاه ها، پرورشگاه ها، کودکستان ها، وزارت کار، کارخانه ها و انواع دیگر موسسات انجام وظیفه کند. دسته آخر روانشناسانی هستند که به تحقیق و آزمایش خصوصیات بیماران روانی علاقه دارند و از طریق تجربی برای کشف علل، علائم و طرق درمان می کوشند. روانشناسان معتقدند که آگاهی از تمام این روشها برای آماده ساختن روانشناسی بالینی ضروری است و روانشناسی بدون آشنایی با آنها نمی تواند به نحو موثری انجام وظیفه نماید. روانشناسان بالینی از روشهای مختلف برای تشخیص اختلالات استفاده می کنند. از جمله این روشها مشاهده رفتار بیمار، مصاحبه کلینیکی، آزمونهای روانی، بررسی تاریخچه فردی و … است.
چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم
فقدان و مرگ عزیزان
مرگ جزء لاینفک زندگی است ولی دانستن این باعث نمی شود کنار آمدن با آن آسان شود. آدم ها به روش های متفاوتی با مرگ عزیزان شان کنار می آیند. سوگواری علنی یا در تنهایی روش های متداول آن هستند ولی اجتناب از واقعیت های فقدان می تواند منجر به مشکلات طولانی تر در آینده شود. یک روانشناس می تواند کمک کند راه های درستی برای کنار آمدن با مرگ عزیزان تان پیدا کنید.
استرس و اضطراب
با توجه به زندگی پرمشغله و پر استرس امروزه، یکی از شایع ترین اختلالات روانی در ایران اختلال های اضطرابی می باشد.بعضی اتفاقات زندگی استرس زا هستند و خیلی از موقعیت ها –از مصاحبه های کاری گرفته تا مشکلات روابط– می تواند باعث اضطراب شما شود. استرس و اضطراب، اگر درمان نشود، می تواند منجر به انزوای اجتماعی، افسردگی و مشکلات دیگر شود. روانشناس می تواند کمک تان کند با پیدا کردن منشاء استرس تان و همچنین راه های مناسب برای غلبه بر آنها، استرس و اضطراب تان را مدیریت کنید.
افسردگی
فرد افسرده دچار غم و اندوه شدیدی است و نسبت به مواردی که قبلا باعث خوشحالی وی می شده و یا از آنها لذت می برد، بی تفاوت می شود. احساس شدید ناامیدی و تنهایی نشانه های متداول افسردگی هستند. با اینکه خیلی ها تصور می کنند آدم ها یکدفعه و خودبخودی از افسردگی بیرون می آیند ولی این اتفاق به ندرت می افتد. افسردگی یک اختلال بسیار شایع است که در آن افراد علاقه و اشتیاق شان را به همه چیز از دست داده، احساس خستگی و بی حوصلگی کرده و معمولاً توانایی کنترل احساسات شان را ندارند. روانشناس می تواند کمک تان کند منبع ایجاد افسردگی در خودتان را پیدا کنید که معمولاً این اولین قدم برای بهبودی از آن است.
مقاله مرتبط: علائم جسمانی افسردگی
مقاله مرتبط: نشانه های افسردگی در نوجوانان
مقاله مرتبط: نشانه های افسردگی در کودکان
فوبیا
افرادی که دچار فوبیا هستند موقع روبرو شدن با منبع ترس دچار ترس و هراس خیلی شدیدی می شوند. به عبارتی فوبیا نوعی واکنش ترس شدید و بیمارگونه است. ترس از ارتفاع و عنکبوت ازجمله وحشت های بسیار شایع هستند ولی بعضی ترس های غیرعادی و کشف نشده هم می توانند در زندگی ایجاد مشکل کنند. به عنوان مثال، سیتوفوبیا (ترس از خوردن) می تواند منجر به مشکلات جسمی شدید شود. یک روانشناس باتجربه به شما کمک می کند سعی کنید بر ترس هایتان غلبه کرده و بدون آنها زندگی کنید.
مشکلات خانوادگی و روابط
روابط، چه خانوادگی باشند و چه شخصی و چه کاری، مشکلات خاص خود را دارند. با اینکه روابط می توانند بهترین بخش زندگی هر فرد باشند ولی در عین حال میتوانند منبع استرس و مشکل هم باشند. روانشناس می تواند کمک تان کند مشکلاتی که حتی در قوی ترین روابط هم ایجاد می شود را از بین ببرید.
عادات و اعتیادهای بد
بعضی عادت های بد مثل سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و استفاده از مواد مخدر معمولاً برای کنار آمدن با مشکلات شخصی در فرد ایجاد می شوند. بااینکه روانشناس می تواند کمک تان کند این عادت ها را کنار بگذارید، کمک تان می کند مشکلاتی که ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی تان می کند را هم کنار بگذارید، ازجمله موارد زیر:
- اعتیادها
- اختلالات تغذیه ای
- کنترل استرس
- مشکلات خواب
ارتقای کارایی
بعضی از موفق ترین افراد با تصویرسازی اهداف شان به آنها دست پیدا می کنند. ورزشکارها معمولاً اول خودشان را از نظر ذهنی برای مسابقات شان آماده می کنند. خیلی ها هم از این تکنیک برای مقابله با مشکلات سخت زندگی استفاده می کنند. مثل وقتی که یک سخنرانی را قبل از اجرای آن با خودتان تمرین می کنید، یک روانشناس می تواند کمک تان کند خودتان را برای اتفاقات مهم زندگی آماده کنید و بتوانید بهترین عملکرد خودتان را داشته باشید، چه مسابقات المپیک و چه یک مصاحبه کاری باشد.
شفافیت ذهنی
روانشناس می تواند با شنیدن غیر متعصبانه و بی طرف حرف هایتان، کمک تان کند شفافیت ذهنی تان را بالا ببرید. خیلی وقت ها بیمارها با شنیدن حرف های خودشان راهحل مشکل شان را پیدا می کنند. همین حرف زدن در مورد مشکلات شان و بیرون ریختن آنها از ذهن شان، باعث می شود ذهن شان شفاف تر شده و بتوانند بهتر تمرکز کنند. روانشناس ها تعلیم دیده اند که شنونده هایی فوق العاده باشند.
اختلالات ذهنی
گاهی اوقات علائم مختلفی بخاطر یک مشکل بزرگ تر ایجاد می شوند. اختلالات ذهنی به طرق مختلف خود را نشان می دهند و معمولاً با چیز دیگری اشتباه گرفته می شوند و فقط یک فرد متخصص می تواند آن ها را تشخیص دهد. بعضی از اختلالات ذهنی عبارتند از:
- اختلال دوقطبی
- اختلال افسردگی حاد
- اختلال استرس پس از ضربه
ثبت ديدگاه