آرامش ذهن

حفظ آرامش ذهن در طول روز بسیار مهم است. زمانی که ذهن تان مملو از افکار گوناگون است، احتمالا می‌خواهید بدانید که چگونه فکرتان را آرام کنید. و چون یاد گرفتن اینکه چطور ذهن خود را آرام کنید می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی و بهزیستی شما داشته باشد، ارزش دارد که وقت بگذارید و یاد بگیرید که چگونه ذهن تان را آرام کنید.

مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره کودک، مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.

مشاوره آنلاین اکسیر

راهکارهایی برای آرامش ذهن

در ادامه چند نکته ساده برای چگونگی آرامش ذهن شما آورده شده است.


مقاله مرتبط: بدون استرس زندگی کنید


مدیتیشن

مدیتیشن به شما کمک می‌کند که چگونه به چند روش مختلف ذهن خود را آرام کنید. یک جلسه مراقبه می‌تواند جسم و ذهن شما را آرام کند، اما جلسات متعدد مدیتیشن با گذشت زمان می‌تواند به شما کمک کند وقتی در آینده با استرس روبرو می‌شوید کمتر احساس استرس کنید؛ می‌توانید با کمک مدیتیشن نسبت به استرس مقاوم تر شده و تاب آوری شما را افزایش می دهد.

مدیتیشن می‌تواند ذهن شما را از افکاری که استرس زا است، پاک کند و در طول زمان، مدیتیشن منظم می‌تواند باعث شود که شما نسبت به استرس کم ‌تر واکنش نشان دهید، و در مقابل استرس، انعطاف ‌پذیری بیشتری داشته باشید. می‌توانید با مدیتیشن مانترا شروع کنید. مانترا مدیتیشن ساده ای است و یکی از مفیدترین تکنیک‌های مدیتیشن است.


مقاله مرتبط: انواع مدیتیشن


حفظ آرامش ذهن

در لحظه زندگی کنید

همیشه بخشی از ذهن، درگیر گذشته یا آینده است. اگر در لحظه زندگی کنید، می‌توانید از شر آن چیزهایی که تحت کنترل ‌تان نیست خلاص شوید. برای این کار لازم نیست کلاً گذشته را فراموش کنید یا اینکه بی‌ خیال آینده شوید. کافی است بدانید که گذشته‌ها را نمی‌ توان تغییر داد و آینده هم هنوز نیامده است. پس چرا باید بی ‌مورد وقت ‌تان را تلف کنید؟

بازسازی شناختی

بازسازی شناختی راهکاری است که به شما نشان می‌دهد چطور با تغییر الگوهای فکری همیشگی که باعث واکنش‌های استرس شما می‌شوند، ذهن خود را آرام کنید. از آنجا که ما به عوامل استرس‌زا که تهدیدی برای سلامتی ما هستند، واکنش نشان می‌دهیم، اگر بتوانیم ادراک خود را تغییر دهیم تا خوش بین تر و دقیق‌تر باشیم، می توانیم یاد بگیریم که چگونه ذهن را آرام کنیم و استرس کمتری را تجربه کنیم. تکنیک‌های بازسازی شناختی می‌توانند به شما در مقابله با تحریفات شناختی شایع نیز کمک کنند.

نوشتن قدردانی

تغییر تمرکزتان از آنچه استرس زاست به آنچه که سپاسگزار و قدردان آن هستید، یکی از روش‌هایی برای آرام کردن ذهن تان است و به خوبی جواب می‌دهد. تحقیقات در مورد قدردانی نشان می‌دهد که پرورش نگرش قدردانی، فواید بسیاری را به همراه دارد، و داشتن دفتر قدردانی راهی آسان برای تحقق این تغییر تمرکز است.

مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

بدن‌ تان را دوست داشته باشید

اگر رژیم غذایی ‌تان پر از شکر و کافئین باشد، روی ذهن و فکرتان هم اثر می‌گذارد. اثبات شده که آب حاوی فلوراید باعث آهکی شدن غده‌ صنوبری (چشم سوم ‌تان) می‌شود. مصرف بیش از حد الکل هم هر بیماری که به ذهن‌ تان می‌رسد را به سمت ‌تان روانه می‌کند. پس دور مشروبات الکلی را خط بکشید تا درگیری‌ های ذهنی‌تان کم شوند.

اینستاگرام اکسیر

حواس ‌تان به خوراک و نوشیدنی‌های ‌تان باشد، چون همه‌ آنها روی سیستم ارتعاشی بدن ‌تان تأثیر می‌گذارند و در نتیجه، موجب تحت تأثیر قرار گرفتن طرز فکرتان و مواردی که به آنها فکر می‌کنید می‌شود. از همه مهم ‌تر اینکه، باید به ندای بدن‌تان گوش کنید. اگر سوزش معده دارید به جای غذاهایی که ضد اسید معده هستند خوراکی ‌های قلیایی مصرف کنید. در تعطیلات هر موقع احساس خستگی کردید چرت بزنید. اصلا مهم نیست که چه ساعتی از روز است. بدن ‌تان هر موقع از تنظیم خارج شود به شما خبر می‌دهد، پس به او گوش کنید.


مقاله مرتبط: آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟


آروماتراپی

این روش هنگامی است که از رایحه های آرامش بخش استفاده می‌شود. برخی از این رایحه های معروف عبارتند از: اسطوخودوس، نعنا و اوکالیپتوس.

می‌توانید اسانس های آروماتراپی را مستقیماً روی پوست خود بزنید. مقداری بر روی شقیقه‌ها، داخل مچ و آرنج بمالید. این نواحی، جزو گرم ترین نواحی بدن بوده و به سریع تر پراکنده شدن رایحه کمک می‌کنند. می‌توان از رایحه های آروماتراپی و خوشبو کننده های منزل استفاده کرده و اتاق تان را به محلی برای آرامش تبدیل کنید. می‌توان از آن ها در محفظه بخور یا روی شمع استفاده کرد.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب

راهکارهای رسیدن به آرامش در زندگی

اگر می خواهید بدون دغدغه و آرامش، زندگی کنید و استرس و فشارهای روانی محیط زندگی خود را به حداقل برسانید و به بهترین نحو از عهده وظایف روز مره تان برآیید به این توصیه ها عمل کنید:

  • به توانایی های جسمی و روانی خود توجه کنید و بیش از حد از خودتان انتظار نداشته باشید. به یاد داشته باشید که ظرفیت هر فرد با افراد دیگر متفاوت است، از این رو، خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و فقط خودتان باشید.
  • آنچه را که فکر می کنید درست است، انجام دهید. نگران نباشید که دیگران در مورد شما چگونه می اندیشند در یک کلام خود را از قید طرز تلقی مردم نسبت به خود برهانید و اسیر حرف مردم نباشید.
  • هر فردی برای رشد و تعالی خود به نظرات و عقاید دیگران نیازمند است اما این نظرات را صرفاً به عنوان اطلاعات بپذیرید نه قضاوت و داوری.
  • به خودتان خیلی سخت نگیرید و مقررات سخت و انعطاف ناپذیر وضع نکنید. نظم و انضباط خوب است اما به شرط آنکه آزاردهنده نباشد و آسایش را از شما و اطرافیانتان سلب نکند. به عنوان مثال اگر امروز ۵۰ صفحه از کتاب مورد نظرتان را مطالعه نکرده اید، اگر به نظافت کامل خانه نپرداخته اید و یا اینکه به دیدن مادرتان نرفته اید، از سرزنش خود بپرهیزید و خود را گناهکار قلمداد نکنید. حتماً فردا موفق خواهید شد به همه کارهای عقب افتاده برسید.
  • نگران نباشید که چرا به همه کارها بطور همزمان نمی رسید، سعی کنید در اجرای کارهای مهم پیشرفت کنید. برای انجام کارها اولویتها را تعیین نمائید و اصل “مهم” و “مهم ترین” را هیچگاه فراموش نکنید. از این رو، کارها را در ذهن خود طبقه بندی نمائید و از “مهمترین” شروع کنید.
  • قبل از اینکه اتفاقی بیفتد یا خبر بدی برسد نگران و دلواپس نشوید. بقول معروف قصاص قبل از جنایت نکنید، مثلاً برای اتفاقی که نیفتاده بی جهت حرص و جوش نخورید.
  • به مشکلات، درگیریها و تغییرات بعنوان مسایل عادی زندگی بنگرید نه بعنوان تهدید و یک موقعیت مخاطره آمیز.
  • همه انسانها نقاط قوت و ضعف دارند، نقاط قوت خود را تقویت کنید و نقاط ضعف خود را کاهش دهید
  • احساس مسئولیت با احساس نگرانی متفاوت است و این مربوط به شیوه تربیتی افراداست اماشما با تمرین می توانید احساس مسئولیت را در خود تقویت نمائید و نگرانی را فراموش کنید.
  • منشاء فشار روانی بیشتر از درون انسان است، بی دلیل اطرافیان را محاکمه نکنید.
  •  در زندگی تعادل برقرار کنید، تصمیم بگیرید چه می خواهید و برای رسیدن به هدف تلاش کنید. از زیاده خواهی بپرهیزید.
  • استراحت را فراموش نکنید. تفریح، مسافرت، ورزش و به دیدن دوستان و بستگان رفتن روحیه خسته و کسل شما را ترمیم می کند و به روحتان آرامش می بخشد.

مشاوره رایگان آنلاین