از دید وکسلر بهره هوشی، نتیجه تأثیر دائمی و متقابل فرد با محیط است و اگر این رابطه متقابل به‌ صورت متعادل انجام گیرد، موجب توانایی سازگاری فرد با محیط و هوش بالا می‌ شود.

چهار نشانه شگفت‌انگیز هوش بالا

چهار چیز نشان‌ دهنده هوش بالا در افراد است. تحقیقات روانشناسی نشان داده‌ اند:

    • گشودگی نسبت به تجربه
    • همکاری
    • خوشحالی
    • داشتن مهارت‌های ادراکی قوی

همه نشانه‌ هایی از درایت و هوش بالا هستند؛ که از بین این‌ ها، گشودگی به تجربه از نشانه ویژه هوش و خرد بالاست.

مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

مشاوره آنلاین اکسیر

گشودگی به تجربه

هوش و نبوغ بالا، با کنجکاوی سیری‌ ناپذیر، تخیل فعال، حساسیت به احساسات و قدردانی از هنر و زیبایی در ارتباط است. این‌ ها همه جنبه‌ هایی از ویژگی‌ های شخصیت اصلی که آن را “گشودگی به تجربه” می‌ نامند، است. افراد دارای این خصوصیت، بیشتر علاقه‌ مند به چیزهایی هستند که پیچیده، جدید و نامتعارف است. محققان دریافته‌ اند، کودکان ۱۱ ساله‌ ای که در آزمون‌ های هوش، نمره بالایی کسب کرده‌ اند، در ۵۰ سالگی، گشودگی نسبت به تجربه بیشتری داشته‌ اند…

علاقه مندی به چیزهای پیچیده و نامتعارف در هوش بالا

همکاری

هوش بالا، با همکاری در ارتباط است. مردم هوشمند در همکاری با دیگران بهترند. در حالی‌ که ویژگی‌ های شخصیتی، مانند سخاوت و وجدان بر همکاری اثر می‌ گذارد، IQ بالاترین عامل اصلی است که افراد را به همکاری با یکدیگر ترغیب می‌ کند. افراد تیزهوش، از استراتژی‌ های منسجم‌ تر استفاده می‌ کنند و پیامدهای اعمالشان را در نظر می‌ گیرند. به همین دلیل وجود افراد باهوش در جامعه حیاتی است.

خوشحالی

افراد باهوش، خوشحال‌ تر هستند. این یافته برخلاف ایده عامه مردم است که فکر می‌کنند IQ بالا، افراد را به سمت نارضایتی و خوشحال نبودن می‌ برد. خوشحالی و خوشبختی، همان احساسات مثبت و رضایت از زندگی است. مطالعات نشان داده، افرادی که دارای بهره هوشی کمتر (۷۰-۹۹) بودند، کمتر از افراد دارای هوش بالا (۱۲۰-۱۲۹)، احساس خوشبختی می‌ کردند.

مهارت‌ های ادراکی قوی‌ تر

 تحقیقات نشان داده است، افراد با هوش بالا، دارای مهارت‌ های ادراکی قوی‌ تری هستند. ضریب هوشی بالاتر باعث می‌ شود مغز سریع‌ تر عکس‌ العمل نشان دهد. برای مثال افراد تیزهوش قادر هستند که اطلاعات پس‌ زمینه را حذف و قضاوت بهتری داشته باشند. این نشان می‌ دهد که تیزهوشی فراتر از حل کردن جورچین و یا گرفتن تصمیم درست است.

کم شدن هوش با مصرف این خوراکی ها

محققان انگلیسی معتقدند تغذیه مناسب تا زمانی که مغز بچه ها در حال رشد و تکامل است، نقشی اساسی در افزایش میزان هوش ایفا می کند بنابراین هر مادری که دوست دارد فرزند باهوش تری داشته باشد، باید به نوع خورد و خوراک خود در دوران بارداری اهمیت زیادی بدهد و حواسش به تغذیه سالم فرزندش تا رسیدن به سن ۲ سالگی هم باشد. البته، این بدان معنا نیست که هوش ما بعد از ۲ سالگی قابلیت ارتقا ندارد اما نقش تغذیه در باهوش شدن بچه ها تا ۲ سالگی، بیشتر از زمانی است که مثلاً آن ها دیگر کنکوری شده اند و می خواهیم خوراکی هایی برای افزایش هوششان در برنامه غذایی آن ها بگنجانیم. البته ما تا آخر عمرمان هم می توانیم حافظه کوتاه یا بلندمدت خود را با کمک مواد غذایی سالم یا ورزش های فیزیکی و فکری تقویت کنیم اما بعد از طی روند تکامل مغز، دیگر نمی توان به افزایش خارق العاده هوش یا همان IQ با کمک تغذیه و ورزش چندان امیدوار بود.

برخی از مواد غذایی بسیار اعتیاد آور هستند و درحکم مواد مخدر هستند مثلا مواد غذایی پرچرب و تنقلات شیرین از این دسته اند. می بینید که انسان دوست دارد از این مواد غذایی بخورد چون مغز نسبت به آن ها اعتیاد پیدا کرده است و بسیاری از مردم نمی توانند دست از آن ها بکشند و در نتیجه چاق می شوند. رژیم غذایی خوب برای حفظ مغز حدود ۲۰ درصد از کالری روزانه را باید مصرف کند.

در رژیم غذایی ما برخی از مواد غذایی یافت می‌شوند که ما با خوردن آنها به کند ذهنی و نابودی هوش بیشتر کمک می‌کنیم.

الکل

قطعا برای شهرت الکل به عنوان قاتل مغزی خود متعجب نمی‌شویم. ما معمولاً از پیامدهای مخرب و ویرانگر الکل بر کبد خود آگاهی داریم، اما این در حالی است که الکل همچنین می‌تواند صدمات جدی به سلول‌های مغزی نیز وارد کند. عوارض جانبی شناخته شده از الکل، شامل لغزش‌های حافظه و عدم تمرکز است. سوء مصرف طولانی مدت الکل نیز باعث اختلال در قوای شناختی می‌شود.

الکل و هوش بالا

شکر

وقتی پای سلامت در میان باشد، شکر آن قدر ها هم به مزاج شیرین نخواهد آمد. تحقیقات جدید نشان داده که شکر می تواند عاملی برای بروز عوارض در مغز یا کمرتان باشد. محققان دانشگاه UCLA در یک مطالعه جدید بر روی حیوانات، دو گروه موش را مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند که موشهای گروه اول که با شربت ذرت با فروکتوز بالا تغذیه شده اند، برای پیدا کردن راه خود در پیچ و خم ها زمان بیشتری را نیاز داشته اند. همچنین نشانه هایی از کاهش سرعت یادگیری و فراموشی نیز در آن ها دیده شده است. این در حالی است که در موش های گروه دوم که با شربت ذرت با فروکتوز بالا را به همراه اسید های چرب امگا۳ تغذیه شده بودند، نشانه های تقویت مغز و افزایش سرعت یادگیری مشاهده شد.

محققان بر این عقیده اند که رژیم غذایی که فقط شامل فروکتوز باشد باعث کاهش فعالیت مغز می شود؛ به نظر می رسد مصرف شکر، توانایی انسولین را در کمک به مغز در تسریع فرآیند های فکری و احساسی تحت تاثیر قرار می دهد. اسیدهای چرب امگا۳، مغز را در برابر تاثیرات مضر فروکتوز محافظت می کنند.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب

تنقلات

برگرها، سرخ‌کردنی‌ها و چیزهایی شبیه آن ما را دچار وسوسه ‌می‌کند اما خوردن این مواد غذایی باعث انباشته شدن چربی‌ها ‌می‌شود که این امر اعتیاد را بوجود می‌آورد. مصرف نامحدود تنقلات مانع تولید «دوپامین» می‌شود که ماده شیمیایی «شادی» در بدن ما است و علائمی را به وجود می‌آورد که با نوسان اخلاقی و افسردگی ارتباط دارد.

مطالعه ۲۰۱۱ بریتانیا بر روی حدود چهار هزار کودک نشان داد، ضریب هوشی کودکانی که در سه سالگی از ابتدا به خوردن غذاهای فرآوری شده و سریع روی آورده اند، در یک بازه زمانی پنج ساله -در مقایسه با دیگر کودکان که غذای سالم دریافت کرده اند- دچار افت شده است. طبق گزارش Time.com، این مقایسه از لحاظ موضوعات مختلف دیگر مانند وضعیت اقتصادی، اجتماعی و آموزش والدین نیز بررسی شده است.

اینستاگرام اکسیر

این رژیم های غذایی نامناسب بیشتر بر روی توانایی کلامی کودکان تاثیر می گذارد. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد انتخاب رژیم غذایی مناسب در سال های اولیه زندگی باعث رشد بهتر مغز فرد می گردد.

رژیم غذایی کم کربوهیدرات

فرار از کربوهیدرات، علاوه بر کم شدن انرژی و بد شدن خلق و خو باعث کم شدن قوه ادراک شخص می گردد. تحقیق کوچکی در دانشگاه Tufts بر روی ۱۹ زن با سنین ۲۲ تا ۵۵ انجام شد و نشان داد کسانی که کربوهیدرات را از برنامه غذایی خود حذف کرده بودند، تدریجاً در مهارت های شناختی خود با مشکل روبرو شده اند. به خصوص در تست های مربوط به حافظه. اما گروه دیگر که رژیم غذایی کم کالری، شامل کربوهیدرات را دنبال کردند، مشکل خاصی نداشته اند.

محصولات غذایی غنی از قند

قند‌های ذخیره شده که مسبب مشکلات عصبی است. مصرف بیش از حد قند منجر به کاهش تولید یک ماده شیمیایی در مغز می‌شود که به عنوان فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز شناخته شده است. نبود این ماده باعث اختلال در یادگیری و همچنین به خاطر سپردن می‌شود.

طبیعت اعتیاد‌آور شکر عواقب بلند مدتی بهمراه دارد به طوری که بر توانایی یادگیری تاثیر می‌گذارد و مهارت‌های شناختی را تضعیف می‌کند.

مواد غذایی سرخ شده

مواد غذایی سرخ شده، به سبک پخت جنوبی در جنوب شرقی آمریکا به عنوان «کمربند سکته مغزی» شناخته شده است.

سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیواره‌های شریان تامین خون به مغز رسوب می‌کند و عدم خون‌رسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی می‌شود. بنابراین، هنگامی که در رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مشکلات مواجه می‌شوید.

وعده‌های غذایی منجمد شده

اکثر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارند مجبور می‌شوند که غذاهای خود را فریز کنند. مصرف مواد غذایی یخ زده، به طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که تخریب سلول‌های مغزی در طول زمان است،‌ منتهی شود.

محصولات غذایی شور

مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، می‌تواند اعتیاد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد. سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اینجاست که آیا می‌دانید که این ماده می‌تواند همچنین توانایی‌های تفکر ما را مختل سازد؟ برای هر چیزی پزشکان به ما توصیه نمی‌کنند که مصرف نمک را کم کنیم. نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشی‌ها استفاده می‌شود، پس از زیاده‌روی در خوردن آن خودداری کنید.

 پروتئین‌های فرآوری شده

پروتئین‌ها و چربی‌ها چیزهایی که ما از دوران مدرسه آنها را می‌شناسیم. زمانی که پروتئین‌ها فرآوری می‌شوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، می‌شوند پروئتین‌ها خطرناک می‌شوند. مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئین‌ها ترکیب می‌شود بسیار سرطان زا می‌شوند.

نیکوتین

نیکوتین زمانی که به میزان بالا مصرف می‌شود به دلیل کاهش عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته می‌شود. علاوه بر این، سفت ‌شدن مویرگ‌ها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار می‌آید.

شیرین کننده‌های مصنوعی

بسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرین کننده‌های مصنوعی در زندگی ما فاقد آسیب هستند دارای تصور غلط هستیم.

استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی در نهایت به آسیب‌های مغزی منتهی می‌شود.

مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره کودک، مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.

چربی‌های ترانس

چربی‌های ترانس (trans fats) هنگام افزودن هیدروژن به روغن‌های مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن نقطه ذوب آن ها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود می‌آیند. چربی‌های ترانس در روغن‌های شیرینی‌پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین‌ها، شیرینی‌ها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده و سایر غذاهایی که با روغن‌های هیدروژنه، پخته یا سرخ شده‌اند، یافت می‌شوند. مصرف چربی‌های ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش می‌دهد در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه می‌سازد. همچنین، مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز می‌شود که در نهایت به بیماری آلزایمر منتهی می‌شود.

اندازه گیری میزان هوش و کلام آخر

آیا شما با خواندن این مطلب به میزان هوش خود پی بردید؟ هوش بالا در یک جنبه، مثلاً IQ، هرگز ضامن موفقیت فرد نیست؛ اما داشتن هوش بالا در تمامی ابعاد، یا به اصطلاح پرورش هوش متعادل، حتماً در موفقیت فرد مؤثر است. یکی از بهترین روش‌ ها برای اندازه‌ گیری بهره هوشی، استفاده از آزمون‌ های روان‌ شناختی است.

شما می‌ توانید با مراجعه به مراکز معتبر روان‌ شناختی، میزان هوش خود را ارزیابی کنید. در حال حاضر، تست‌ های استنفورد ــ بینه و وکسلر، دو تست استاندارد و معتبر است که میزان بهره هوشی افراد را مشخص می‌ کند. تست‌ های معتبر هوش، اگر با مشاهدات بالینی روانشناس آموزش‌ دیده همراه شود، یکی از ملاک‌ های قابل‌ اعتماد تشخیص است. روانشناسی که قرار است تست هوش بگیرد، باید حتماً در دوره‌ های تخصصی، آموزش‌ دیده باشد. مجموعه ما یکی از واحدهایی است که با رعایت کامل و دقیق این امر، توانسته است تجربیات نتایج قابل‌ اعتنایی در روان‌ سنجی کسب نموده و بر همین اساس به خدمت‌ دهی به مراجعین مشغول است.

کودکانی که زیاد می فهمند!

تحقیقات و مطالعات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد کودکان بیشتر از اینکه در زندگی عادی خود مهارت داشته باشند در کار با تکنولوژی آزموده شده اند.

طبق آمار از هر ۵ کودک ۱ نفر کار با IPad را بلد است اما ۴۸ درصد از کودکان آدرس محل زندگی خود را نمی دانند . ۶۶ درصد می توانند با کامپیوتر کار کنند در حالی که تنها ۳۳ درصد می توانند اسم کوچک و نام خانوادگی خود را بنویسند . از ۱۰ بچه بین ۲ تا ۵ سال ، ۷ تاشون می توانند بازی آنلاین انجام دهند در صورتی که تنها ۲ نفر از ۱۰ نفر می تونن بدون کمک شنا کنند . ۷۳ درصد می توانند با موس کار کنند و تنها ۱۱ درصد می توانند بند کفش خود را ببندند .

این تحقیق از بین ۲۲۰۰ مادر در ۱۱ کشور دنیا جمع آوری شده است . هرچند این تحقیق در کشور ما تا حدودی صدق نمی کند اما با نگاه به اطرافمان به راحتی متوجه تغییر در نوع بازی بچه ها و سرگرمی هایشان می شویم.

بچه تر از این که بودم، مثلا ۷ ساله. پدر و مادرم پیش هر فامیل یا آشنایی بودند، می گفتند بچه های امروزی خیلی می فهمند. الان که به بچه های ۷ ساله نگاه می کنم می بینم که بچه های این زمانه نسبت به بچگی ما خیلی بیشتر می فهمند. هم از سیاست سر در می آورند، هم تکنولوژی، ایمیل، فیس بوک، گوگل، دوربین دیجیتال و …

این سوال برای من پیش میاد که یعنی این سیر تکامل از اول تاریخ، همیشه ادامه داشته و کودکان هر روز فهمیده تر شده اند یا اینکه این روند صعودی از تاریخ خاصی به بعد شروع شده.

اولین جوابی که به ذهنم می رسه اینه که اگه قرار بود کودکان با این سرعتی که الان در حال رشد از نسلی به نسل دیگه هستن، از اول تاریخ رشد می کردند الان کودکان ۷ ساله ازدواج کرده بودند و در حال تدریس در دانشگاه بودند.

دوم اینکه من از پدرم و پدر بزرگم شنیده بودم که نسل ها بوده که کودکان خاک بازی و تیله بازی و خاله بازی می کردند و مکتب می رفتند و رفوزه می شدند و فلک می شدند و پدر معلم ها رو در می آوردند.

اطلاعات عمومی کودکان قدیم، نسل به نسل تغییر نمی کرد. با این حال همان بچه ها ابوریحان و حسابی می شدند و ملاصدرا و زکریای رازی.

پس سوال اصلی اینه که تو این ۵۰ ساله چی شده که دانش بچه ها اینقدر بیشتر شده و نسل به نسل فهمیده تر می شوند؟

باز می خوام گریزی به گذشته بزنم. یه زمانی مادربزرگ ها زیر کرسی می نشستند و برای نوه ها قصه می گفتند.

نوه ها زیاد بودند و با هم حسابی شیطونی می کردند. پدر و مادرها کار داشتند، خانواده و دیگر هیچ.

با زمانه الان که مقایسه می کنم، می بینم که تعداد نوه ها کم شده و فاصلشون بیشتر شده. پس از شیطونی های گروهی خبری نیست.

فاصله خانه ها باعث شده مادربزرگ ها هم پیش نوه ها نباشند و پدر و مادر ها هم بعد از کار و ترافیک روزانه به خونه که می رسند، پای تلویزیون و ماهواره هستند و ایمیل و فیس بوک چک می کنند و توی تکنولوژی شنا می کنند

دیگه کسی نیست که مثل سابق بشینه کنار بچه ها و خودش و حرف زدنشو شبیه بچه ها بکنه. باهاشون خاله بازی بکنه و بهشون محبت های بچگونه بکنه.

پس بچه ها تنها شده اند. حالا وقت اونه که واسه در اومدن از تنهایی زبان و اطلاعاتشون رو به پدر و مادرها نزدیک کنند تا حالا که پدر و مادرها زبون اون ها رو نمی فهمند، کودکان زبون پدر و مادر ها رو بفهمند تا بتونن از تنهایی در بیان و هم زبون داشته باشند.

پس اطلاعات عمومیشون رو بالا می برند و زبان حرف زدنشون رو شبیه بزرگ ترهاشون می کنند.

پس کودکانی که برای فرار از تنهایی ادای بزرگ تر ها رو در میارن، کودکی کردنشون می مونه واسه کی؟ واسه وقتی که بزرگ شدند، دانشگاه تموم شد و حالا یادشون می افته که کودکی نکردند و واسه همین دلیل، جوونایی پیدا می شن که تا ۴۰ سالگی نون خور پدر و مادرشون هستند و کل زندگی شون رو کلوب ورزش و بیلیارد و ماشین سواری و کافی شاپ و الافی پر کرده.

به نظرم از این نسل حتما زکریای رازی در میاد ولی به جای الکل، احتمالا شربت آبلیمو اختراع می کنه.

این توصیه رو می کنم به پدر و مادرها که هر زمان داشتید از اطلاعات عمومی بسیار فرزندتون لذت می بردین، بدونید لذت بردن هم داره. فقط یاتون باشه که این یعنی کودکتون تنها شده و داره سعی می کنه هم زبون پیدا کنه.

نتیجه افراط در استفاده از تکنولوژی، شده پدر و مادرهایی که زندگی کردن رو فراموش کردند و کودکانی که هر روز تنها تر می شوند.

منبع : سایت Spring و متخصصین اکسیر

 

 

رزرو وقت مشاوره

Loading...