اختلال اضطراب

اضطراب بخشی از زندگی طبیعی هر فردی است. اما زمانی که یک فرد مرتبا احساس اضطراب شدیدی می کند ممکن است دچار اختلال اضطرابی باشد.آیا علائم اضطراب را می شناسید؟

اختلالات اضطرابی سلامت روان افراد را تهدید می کند که منجر به عصبی شدن بیش از حد، ترس، دلهره و نگرانی در افراد می شود. این اختلالات چگونگی پردازش احساسات و رفتار افراد را تغییر می دهد.

  • اختلال اضطرابی در فعالیت روزانه تداخل ایجاد می کند.
  • کنترل آنها دشوار است.
  • متناسب با خطر واقعی نیست.
  • مدت زمان طولانی ادامه دارد.

اضطراب با احساس تنش، افکار نگران کننده و تغییرات جسمی مانند افزایش فشار خون، تعریف می شود.

آشنایی با انواع اختلال اضطرابی

نمونه هایی از اختلالات اضطرابی عبارتند از:

  • اضطراب عروسی: نوعی از اختلال اضطراب اجتماعی است. افراد با این اختلال در یک موقعیت اجتماعی احساس اضطراب و پریشانی شدیدی می کنند. این اختلال در زنان بیشتر است و این زنان از برگزاری عروسی ترس بسیار شدیدی دارند و مراسم عروشی برای خودشان نمی گیرند.
  • اضطراب اجتماعی کودکان: این نوع اضطراب در کودکان بیش دبستانی به راحتی قابل تشخیص است. ترس این کودکان از اجتماعات خیلی فراتر از ترس طبیعی است. این اختلال را با خجالتی بودن کودکان اشتباه نگیرید و جهت درمان هرچه زودتر اقدام کنید.
  • اختلال هراس: تجربه اضطراب شدید یا ترس و وحشت است که در عرض چند دقیقه به اوج خود می رسد. این افراد احساس تنگی نفس شدید، لرز، تپش قلب شدید و درد در قفسه سینه را تجربه می کنند.
  • اضطراب اجتماعی در بزرگسالان: اینگونه افراد از قرار گرفتن در اجتماعات و ورد توجه قرار گرفتن به شدت می ترسند. این افراد علاوه بر مشکلاتی در برقراری رابطه با دیگران در عملکرد جنسی نیز دچار مشکل شدیدی می شوند.
  • اضطراب مدرسه: بین ۲ تا ۵ درصد کودکان دچار اضطراب مدرسه هستند. جهت درمان این نوع اضطرابدر کودکان شما باید ابتدا به متخصص روانشناس کودک مراجعه کنید تا علت اصلی شناسایی شود. متخصصین در جهت درمان در کنار شما عزیزان هستند.
  • اضطراب عملکرد در رابطه جنسی: این نوع اضطراب هم در خانم ها و هم در آقایان وجود دارد که باعث می شود عملکرد درست و لذت بخشی در رختخواب با شریک جنسی خود نداشته باشند.

گرفتن وقت مشاوره از اکسیر

۷۷۸۸۲۸۱۷ 

۷۶۷۱۰۶۹۳

  • اضطراب اختگی: این اضطراب فقط در آقایان وجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در باره این اضطراب اینجا کلیک کنید.
  • اضطراب فراگیر: این نوع اختلال با احساس نگرانی و ترس مداوم است. نگرانی آنها غیر قابل کنترل و بیش از حد است.
  • اضطراب جدایی: اضطراب جدایی در کودکان وجود دارد و اولین اضطرابی است که تجربه میکنیم. اختلال اضطراب جدایی موقع جدا شدن از والدین و رفتن از خانه خود را نشان می دهد و این کودکان به خاطر ترس شدیدشون از والدینشون جدا نمی شوند.

افراد ممکن است فقط یکی از این اختلالات اضطرابی را داشته باشند و یا ترکیبی از این احتلالات را تجربه کنند.هر نوع اضطرابی که دارید روش های روانشناختی می تواند به شما کمک کند تا آن را کنترل و درمان کنید و به ادامه زندگی عادی خود برگردید.


مقاله مرتبط: عاداتی که باعث اضطراب می شوند

مقاله مرتبط: تست آنلاین سلامت روان


آشنایی با علل اضطراب

علائم اضطراب

علائم و نشانه های رایج اضطراب عبارتند از:

  • عصبی بودن
  • بی قراری
  • وحشت داشتن
  • ضربان قلب شدید
  • تنفس شدید
  • تعریق
  • لرزیدن
  • احساس ضعف یا خستگی
  • مشکل در تمرکز کردن
  • مشکلات گوارشی
  • مشکلات خواب
  • کج خلقی
  • تهوع و استفراغ
  • تکرر ادرار
  • لرزش و پریدن چشم
  • سردرد های شدید
  • کابوس دیدن
  • خشکی دهان

علائم اضطراب در افراد مختلف به دلیل تفاوت های فردی متفاوت است. فردی ممکن است به دلیل اختلال اضطراب دچار حملات شدید شود ولی فرد دیگری دچار عدم تمرکز گردد.

همه ی اختلالات اضطرابی یکی از علائم اصلی را دارا هستند. علائم اصلی عبارتند از: ترس شدید یا مداوم یا نگرانی در موقعیتهایی که اکثریت مردم احساس تهدید نخواهند کرد.

علائم اضطراب در افراد

علل اختلال استرس و اضطراب

دلایل اختلال اضطرابی پیچیده است. در برخی افراد ممکن است به یکباره این اختلال برزو کند. عواملی که در بروز اختلال اضطراب موثر است عبارتند از:

تروما: کودکانی که مورد سوء استفاده جنسی یا جسمی قرار گرفته اند یا شاهد حوادث آسیب زای زندگی بودند در معرض خطر ابتلا به اختلال اضطرابی هستند. بزرگسالانی که یک اتفاق آسیب زا را تجربه می کنند نیز در خطر ابتلا هستند.

بیماری: استرس به دلیل بیماری نیز منجر به اختلال اضطرابی می شود. نگرانی درباره وضعیت سلامت جشمانی و وجود یک بیماری خطرناک سطح استرس و اضطراب را در افراد بالا می برد.

استرس یک رویداد بزرگ: رویدادهای استرس زا در زندگی مانند مرک یکی از عزیزان، از دست دادن شغل، داشتن مشغله مالی افراد را دچار اضطراب شدید می کند.

شخصیت افراد: بعضی افراد از نظر شخصیتی نسبت به دیگران بیشتر در معرض ابتلا به اختلال اضطرابی هستند. جهت آگاهی از شخصیت خود باید به روانشناس متخصص شخصیت شناس مراجعه کنید.

روانشناسی شخصیت

افسردگی: برخی اختلالات روانشناختی مانند افسردگی احتمال بروز اضطراب را در افراد بالا می برد.

ژنتیک: در افرادی که خویشاوندانی با اختلال اضطرابی دارند بیشتر در معرض اختلال اضطرابی هستند.

اگر دنبال متخصص در زمینه تشخیص و درمان انواع اختلالات اضطرابی می گردید حتما به مرکز مشاوره اکسیر مراجعه کنید. مرکز روانشناسی اکسیر به صورت حضوری و غیر حضوری (تلفنی یا تصویری) خدمات مشاوره ای ارائه می دهد و به افرادی که طرف قرارداد با بانک ها باشند خدمات رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات درباره موسسات طرف قرارداد اینجا کلیک کنید.

فواید اضطراب

زندگی بدون اضطراب یا با اضطراب بیش از اندازه تا حد زیادی تهدیدکننده است.اضطراب ملایم جزئی است و خیلی نگران کننده نیست. در حالیکه اضطراب شدید می تواند خیلی ناتوان کننده با یک اثر جدی بر زندگی روزانه باشد.

این احساسات براحتی شناسایی می شوند و بعنوان یک واکنش عادی مورد توجه قرار می گیرند. مشکل وقتی شروع می شود که اضطراب با توانایی شخص برای تنظیم زندگی اش تداخل پیدا می کند. به زبان عمومی اضطراب وقتی بوجود می آید که یک واکنش متناسب با آنچه ممکن است بطور عادی در یک موقعیت انتظار داشته باشیم نباشد.

 

روش های درمان اختلال اضطراب و استرس

درمان اختلال اضطرابی ترکیبی از روان درمانی، رفتار درمانی و دارو درمانی است.

خود درمانی اضطراب

افراد می توانند اضطراب خفیف خود را در خانه کنترل و درمان کنند. این روشهای درمانی برای درمان در سطح شدیدتر کارایی ندارد و شما باید به متخصص روانشناس مراجعه کنید.

مدیریت استرس

با یادگیری مدیریت استرس می توانید محرک هایی که باعث ایجاد استرس در شما می شود را کنترل کنید. مواردی که باعث ایجاد اضطراب در شما می شود را برای خود یادداشت کنید و سعی کنید که موقعیت ها را کنترل کنید تا دچار استرس نشوید و از موقعیت ها دوری کنید.

تکنیک های آرامش بخش

فعالیت های ساده می تواند به تسکین علائم روحی و جسمی اضطراب کمک کند. این تکنیک ها شامل مدیتیشن، تمرین های تنفس عمیق، حمام طولانی، استراحت در تاریکی و یوگا است.

جایگزینی افکار مثبت

لیستی از افکار منفی که ممکن است در اثر اضطراب ایجاد شود، تهیه کنید و لیست دیگری را در کنار آن بنویسید که حاوی افکار مثبت و باورپذیر برای جایگزینی آنهاست. در مواقعی که اضطراب پیدا می کنید و افکار منفی سراغ شما می آید سعی کنید که افکار مثبت را جایگزین کنید و آرامش خود را بالا ببرید.

ورزش

ورزش بدنی می تواند خود تصویر را بهبود بخشد و مواد شیمیایی موجود در مغز را آزاد کند که باعث ایجاد احساسات مثبت می شود.

مشاوره اضطراب

یک روش استاندارد برای درمان اضطراب ، مشاوره روانشناختی است. این می تواند شامل درمان شناختی-رفتاری (CBT) ، روان درمانی یا ترکیبی از روش های درمانی باشد.

درمان شناختی- رفتاری

این نوع روان درمانی با هدف شناسایی و تغییر الگوهای تفکر مضر که پایه و اساس احساسات اضطراب آور و مشکل ساز را تشکیل می دهند، است. در این فرآیند، متخصصان روانشناس امیدوارند که تفکر تحریف شده را محدود کرده و نحوه واکنش مردم به اشیاء یا موقعیت هایی که باعث اضطراب می شوند را تغییر دهند.

دارو درمانی

فرد با مراجعه به متخصص روانپزشک می تواند با مصرف دارو اضطراب و استرس خود را کنترل کند. داروهایی که علائم اضطراب و اختلال اضطرابی را کنترل می کنند شامل داروهای ضد افسردگی، بنزودیازپین ها و … هستند.

کلردیازپوکساید: این دارو جزء دسته های بنزودیازپین ها است. روی تعادل شیمیایی مغز که باعث ایجاد اضطراب می شود تاثیر می گذارد.

بوسپیرون: این دارو بر اثرات جسمانی اضطراب مانند: تپش قلب، سرگیجه، تنش و … تاثیر می گذارد.

آلپرازولام: این دارو برای درمان اضطراب، افسردگی و هراس برای افراد تجویز می شود.

هیدروکسی زین: هیدروکسی زین داروی آرامشبخش و ضد اضطراب است. برای اختلال اضطراب و کنترل تنش تجویز می شود.

اینستاگرام اکسیر

آیا علائم تو پیش بینی می کند؟

براساس الگوی زیستی-روانی-اجتماعی (BPS) که بزرگترین روش یا الگو در روانشناسی است عملکرد بشر وابسته است بر کارکرد زیست شناسی (که مربوط می شود به سیستم هورمونی و کارکرد مغز)، کارکرد روانشناسی (که شامل تفکرات هیجانات، ادراک، حل مسائل، کارکردهای شناختی و رفتارها) و فاکتورهای اجتماعی (که تکیه بر تاثیر جامعه بر مردم در رفتارهایشان دارد) همه ی این فاکتورهای بزرگ نقش مهمی را در انواع کارکردهای بشر مخصوصا در زمینه ی امراض یا بیماری ها دارد.

علائم اضطراب را از نظر زیست شناسی، روانشناسی و نشانه های رفتار اجتماعی مورد بررسی قرار میدهیم.

اگر چند علائم اضطراب به صورت مستمر در تو وجود دارد ممکن است دچار اختلال اضطرابی باشید. با توجه به ادامه ی سوالات تو میتوانی براحتی اضطراب خودت را ارزیابی کنی.

سوالات کوتاه درباره ی علائم اضطراب و اینکه آیا از داشتن اضطراب رنج میبری: پاسخ بله و خیر دهید.

سوالات

۱- آیا از اضطراب و نگرانی شدید درباره انواع اتفاقات و موقعیت ها برای حداقل ۶ ماه رنج می بری؟

۲- آیا مشکل مهمی در کنترل و مقابله با اضطراب و نگرانی داری؟

۳- آیا همیشه احساس اضطراب یا نگرانی در مورد اتفاقات مختلف داری؟

۴- آیا هیچ علاقه ای به فعالیت اجتماعی نداری (مثل مدرسه، دانشگاه یا خانواده خودت)؟

۵- آیا احساس شدید از ترس و نگرانی ها داری و نمیتونای آنها را کنترل کنی در حالیکه میدانی که آنها غیرمنطقی هستند؟

۶- آیا باور داری که چیز بدی اتفاق خواهد افتاد اگر بعضی چیزها در بعضی مواقع انجام نشوند؟

۷- آیا  از موقعیتهای هر روز مثل اتفاقات اجتماعی یا فعالیت هایی که باعث مضطرب شدن تو می شوند دوری میکنی؟

۸- آیا احساس غیرمنتظره و ناگهانی حملات پانیک میکنی؟

۹- آیا احساسی شبیه خطر و فاجعه میکنی در هر گوشه از زندگیت؟

۱۰- آیا مطمئنی که این نشانه ها یا علائم متعلق به اختلال روانی دیگر نیست؟

۱۱- آیا مطمئنی که دلیل این شرایط به دلیل بیماری نیست؟

 

دریافت وقت مشاوره آنلاین

Loading...

 

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب