نسخه DSM-5

دی‌اس‌ام-۵ یا DSM-5، نسخه پنجم برنامه ریزی شده از انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) است و در واقع یک راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی است. DSM-5 در ماه مه سال ۲۰۱۳ انتشار یافت و جایگزین DSM-IV که آخرین بار، در سال ۲۰۰۰ تجدید نظر شده است، شد.

رشد و توسعه

در سال ۱۹۹۹، کنفرانس پژوهش و برنامه ریزی DSM-5 به طور مشترک توسط انجمن روانپزشکی آمریکا و موسسه ملی سلامت روان (NIMH)، جهت تعیین اولویت‌ های پژوهشی برگزار شد. گروه‌ های کاری برنامه ریزی و تحقیقات، مقالات مورد نیاز این پژوهش را برای اطلاع رسانی و شکل دادن به DSM-5، تولید کردند و نتیجه کار را به همراه توصیه‌ ها، در مقاله‌ ای به APA گزارش دادند. گروه‌ های کاری به شش گروه تقسیم شدند که در واقع هر گروه، برای تمرکز بر یک موضوع گسترده به وجود آمد. این موضوعات به شرح زیر می‌باشند:

  1. فهرست واژه‌ ها، اختصارات و اصطلاحات
  2. علوم اعصاب و ژنتیک
  3. تشخیص و مسائل مربوط به رشد
  4. شخصیت و ارتباط آن با اختلالات
  5. معلولیت و اختلالات روانی
  6. مسائل میان فرهنگی

در ادامهٔ این موضوعات در سال ۲۰۰۴ سه مقاله ی، مسائل مربوط به جنسیت، مسائل تشخیصی در جمعیت سالمندان و اختلالات روانی در کودکان و خردسالان نیز صورت گرفت. همچنین یک سری همایش برای جمع آوری مطالب و ایجاد توصیه‌ ها، نظریه‌ ها و پیشنهادهای مربوط به مسائل و اختلالات خاص، صورت گرفت.

مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

اینستاگرام اکسیر

تغییرات عمده و انقلابی

انجمن روانپزشکی آمریکا در تاریخ ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۰۷، اعلام کرد که با شدت عمل نظارت همه جانبه بر توسعه DSM-5 را برقرار خواهد کرد؛ لذا گروهی متشکل از ۲۷ عضو، که شامل دانشمندان تحقیقات رشته روانپزشکی و دیگر رشته‌ ها، ارائه دهندگان بالینی، حامیان خانواده و مصرف کنندگان بودند، گردآوری شد.

از تغییرات عمده و انقلابی در DSM-۵، می توان از موارد زیر نام برد:

  1. حذف اختلال یا سندرومِ آسپرگر، اختلال تجزیۀ کودکی، اختلال رت، اختلال اوتیسم، و قرار گرفتن همۀ آن ها زیر چتر اختلال طیف اوتیسم.
  2. حذف معیار هوشبهر یا IQ برای طبقه بندی معلولیت ذهنی و استفاده از میزان نیاز به حمایت به عنوان معیار اصلی برای طبقه بندی.
  3. اضافه شدن بعضی اختلالات جدید، مثل اختلال احتکار، اختلال قمار، اختلال نامنظمی خُلقی.
  4. حذف سؤمصرف و وابستگی به مواد و جایگزین شدن آن ها با اعتیاد به مواد.

مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط  متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله  مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.

منبع

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «DSM-5»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد .

  • آسیب شناسی روانی بر اساس DSM-5، ترجمه و تألیف مهدی گنجی، ویراستار دکتر حمزه گنجی، نشر ساوالان، ۱۳۹۲

 

 

رزرو وقت برای مشاوره

Loading...

 

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب