نحوه کمک به خواب کودکان به چه صورت است؟ نخوابیدن یا بیدار شدن های مکرر مشکل بسیاری از کودکان است که والدین آن ها را ناراحت و رنجیده خاطر می کند. دلیل مشکلات خواب کودکان، می تواند مختلف باشد. اما دلیلش هر چه که باشد شما والدین عزیز باید مهارت ها و تکنیک هایی را بلد باشید تا بتوانید کودکان را راحت بخوابانید. در این مقاله به بررسی این راه ها می پردازیم…

راهکارهایی برای کمک به خواب کودکان

    – از تمرین مثبت استفاده کنید

یکی از راه‌ های کمک به خواب کودکان ، استفاده از تمرین مثبت است. در طول روز با او کار کنید و راه‌ هایی را به کودک نشان دهید که در هنگام شب می‌ تواند با به کارگیری آن‌ ها به خواب برود. صحنه آرام و زیبا و یکنواختی را به او پیشنهاد کنید تا در موردش فکر کند؛ مانند صحنه‌ ای که امواج اقیانوس به یک ساحل برخورد می‌ کنند و یا گوسفندی که از روی یک نرده در حال پریدن است. او را وادارید که با تکرار حروف الفبا یا یک ترانه کودکانه این کار را تمرین کند.


مقاله مرتبط : اصلاح عادت خوابیدن کودک


    – از موسیقی آرامش بخش استفاه کنید

نزدیک تخت کودک، یک ضبط صوت با یک نوار موسیقی ملایم بگذارید. به کودک نشان دهید که چطور در صورتی که شب از خواب بلند شد و نتوانست مجددا به خواب برود آن را روشن کند.


مقاله مرتبط : کودکانی که نیمه شب از خواب برمی خیزند


    – راهی برای گذراندن زمان ارائه دهید

برای او چندین فعالیت آرام که می‌ تواند در رختخواب انجام دهد، مانند کتاب، نوار قصه، حیوانات پارچه‌ای، یا عروسک تدارک ببینید تا هنگامی که از خواب بر می‌ خیزد، به شما نیازی نداشته باشد…

    – رفتار کوک را تقویت کنید و به او پاداش بدهید

استفاده از پاداش باعث کمک به خواب کودکان می‌ شود. در این مورد نیز به کودک برای کمتر برخاستن در هنگام شب، نمره و جایزه بدهید.

به عنوان مثال، اگر کودک هر شب سه بار از خواب بر می خاسته است، اگر دوباره از خواب برخاست به او جایزه دهید و سپس اگر یک بار برخاست به او جایزه دهید و نهایتا اگر اصلا از خواب بیدار نشد به او جایزه دهید. جایزه ها را با بیشتر کردن نمره‌ هایی که به ازای آن داده می‌ شوند، کمتر کنید؛ در ابتدا کودک با یک شب بدون برخاستن، جایزه خاصی را می‌ برد ولی به تدریج با دو شب بدون برخاستن، جایزه خاصی را می‌ برد و بعد با سه شب بدون برخاستن و…

کودکانی که دوست دارند با شما بخوابند

کودکان دوست دارند در کنار والدینشان بخوابند؛ کنار والدین گرم و صمیمانه و امن است.

 

 

بعضی از والدین، هرگز به کودک خود اجازه نمی‌ دهند که وارد رختخواب آن‌ ها شوند و بعضی می‌ گویند (تنها جمعه ها حق داری بیایی.)؛ بسیاری از والدین کودکان بیمار خود را هنگام شب با خود به بستر می‌ برند تا هم بتوانند آن ها را آرام کنند و هم این که در همان زمان خودشان چرتی بزنند.

بعضی از والدین به کودک اجازه می‌ دهند که در رختخواب آن‌ ها به خواب رود و سپس به آرامی کودک را از رختخواب خود بیرون آورده و در رختخواب خودش می‌ گذارند. در حالی که بعضی دیگر از پدر و مادرها، از خواب می‌ پرند تا ببینند آیا کودک در رختخواب آن ها هست یا نه. بعضی از والدین حتی عادت کرده‌ اند که با کودک خود در یک رختخواب بخوابند…

    – مضرات خوابیدن کودک با والدین

ما معتقدیم خوابیدن کودک در رختخواب والدینش، به جز در برخی موارد خاص، هم برای کودک و هم برای والدین مضر است. بر اساس تجربه ما و بسیاری از متخصصان بهداشت روانی، دادن این اجازه به کودک می‌ تواند برای او مشکلات جدی ایجاد کند. ممکن است کودک بیش از حد وابسته شود و نتواند شب را به تنهایی خارج از خانه بگذراند، ممکن است با این عمل دچار اضطراب شود در مورد نقش خودش در خانواده و احساسات جنسی اش دچار سردرگمی شود و یا این که در مورد روابط والدین خود با یکدیگر دچار نگرانی و اضطراب شود. البته ممکن است این مسائل را آشکارا بیان نکند ولی آن ها را احساس می کند.

تفاوت زیادی بین این مساله وجود دارد که به کودک اجازه دهید مرتبا کنار شما بخوابد و یا این که گاهی به او اجازه چنین کاری را بدهید. هنگامی که این عادت آغاز شده است، در اکثر موارد والدین متوقف کردن آن را دشوار می‌ یابند؛ به ویژه به این دلیل که پذیرفتن تقاضای کودک، راه ساده ای است که می‌ توان با انجام آن از شر یک وضعیت کسل کننده خلاص شد. به نظر بسیاری ساده‌تر می‌ آید که کودک را با خودتان به رختخواب ببرید تا این که به صدای گریه یا خواهش و تمنای او گوش دهید.

گاهی اوقات والدین کودکشان را با خودشان به رختخواب می‌ برند تا از آن به عنوان راهی ساده، ولی ناگفته برای خودداری از داشتن رابطه جنسی با همسرشان، استفاده کنند که این راه حل نیز ناسالم است. بهترین کار این است که اجازه ندهیم کودکان بستر والدینشان را بستر خودشان بدانند…

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب