علائم اختلال اضطراب

آیا شما اضطراب دارید؟ شما علائم اختلال اضطراب را می شناسید؟ هر کسی در زندگی اضطراب را تجربه می کند برای بعضی از افراد این علائم اضطراب کوتاه مدت است ولی بعضی افراد این علائم را به مدت طولانی تری دارند و ممکن است علائم اضطراب برای هفته ها یا ماه ها از بین نرود و به مرور زمان بدتر شود که در این صورت دچار اختلال اضطراب شده است.

اضطراب، یک کلمه با دو چهره است. گاهی اوقات به معنای اشتیاق است. “من مضطرب هستم که شما را ببینم” این را زمانی به کار می بریم که دوستی به دیدنمان می آید. از طرف دیگر “اضطراب” کمی تیره تر است: “من در مورد این آزمون مضطرب هستم”، زمانی به کار می بریم که نگران نتایج هستیم. ما دومین معنی را “اضطراب” می نامیم، و بیشتر ما گاه به گاه آن را تجربه می کنیم.

تست آنلاین اضطراب

علائم اختلال اضطراب چیست؟

در حالی که علائم اختلال اضطراب از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما علائم کلی درباره اضطراب وجود دارد که اکثر افراد آن را تجربه می کنند.

علائم اختلال اضطراب عبارتند از:

  • عصبی بودن، بی قرار
  • احساس خطر، وحشت
  • ضربان قلب سریع
  • تنفس سریع
  • افزایش فشار خون
  • تعریق زیاد
  • لرزیدن یا گرفتگی عضلات
  • ضعف و بی حالی
  • مشکل در تمرکز کردن
  • بیخوابی
  • مشکلات گوارشی یا دستگاه گوارش مانند یبوست یا اسهال
  • تمایل شدید برای جلوگیری از مواردی که باعث اضطراب شما می شود
  • وسواس در مورد ایده های خاص (نشانه ای از وسواس فکری (OCD))
  • انجام رفتارهای خاص بارها و بارها
  • اضطراب پیرامون یک رویداد خاص زندگی یا تجربه ای که در گذشته روی داده است (به ویژه نشان دهنده اختلال استرس پس از آسیب (PTSD))
  • نگرانی همیشگی
  • ترس های غیرمنطقی
  • مشکلات در خواب
  • پایین آمدن کیفیت کار
  • تهوع
  • خشکی دهان
  • سرگیجه

اگر به دنبال متخصص در زمینه تشخیص و درمان انواع اختلالات اضطرابی می گردید به مرکز رواشناسی اکسیر مراجعه نمایید. اکسیر خدمات خود را به صورت حضوری و غیر حضوری ارائه می دهد.

مشاوره آنلاین اکسیر

انواع اختلال اضطرابی

انواع مختلفی از اختلال اضطراب وجود دارد که عبارت است از:

آگورافوبیا

علائم اختلال اضطراب از نوع آگورافوبیا ترس از مکان خاص است. افرادی که آگورافوبیا دارند، از مکان یا موقعیت های خاصی ترس دارند و باعث می شوند احساس ضعف، بی قدرت یا خجالت کنند. این احساسات منجر به حملات هراس می شود. افراد مبتلا به آگورافوبیا ممکن است سعی کنند از این مکان ها و موقعیت ها جلوگیری کنند تا از حملات هراس جلوگیری کنند.

اختلال اضطراب عمومی (GAD)

افراد مبتلا به GAD اضطراب و نگرانی مداوم از فعالیت ها یا رویدادها حتی موارد عادی یا روتین را تجربه می کنند. این نگرانی باعث ایجاد علائم جسمی در بدن مانند سردرد، ناراحتی معده یا مشکلات در خواب می شود.

اختلال وسواسی و اجباری (OCD)

OCD تجربه مداوم افکار و نگرانی های ناخواسته یا مزاحم است که باعث اضطراب می شود. ممکن است فرد بداند که این افکار بی اهمیت هستند، اما سعی می کند با انجام مراسم یا رفتارهای خاصی اضطراب خود را تسکین دهند. این ممکن است شامل شستن دست، شمارش یا بررسی مواردی از قبیل اینکه آنها خانه خود را قفل کرده اند یا خیر، باشد.

اختلال وسواس فکری عملی OCD از شایع ترین اختلالات روانشناختی هستند. از هر چهار نفر، یک نفر این اختلال را در طول عمر خود تجربه می کند.

در تحقیقی که اخیرا در مجله اختلالات اضطرابی و درمانی شناختی رفتاری منتشر شده، محققان روانشناسی کونکوردیا، نشان دادند که بسیاری از رفتارهایی ایمنی یا رفتارهایی که مردم برای اجتناب از اضطراب، نشان می دهند می تواند جزئی از روند درمان باشد.

این محققان بر رفتارهایی که افراد برای کاهش اضطراب خود انجام می دادند، تمرکز کردند. برای مثال پوشیدن دستکش در هنگام لمس اشیاء، اجتناب از تماس چشمی در هنگام تعاملات استرس زا، منحرف کردن حواس خود و تمامی رفتارهایی که مردم برای مقابله با استرس، از خود نشان می دهند.

در رویکرد سنتی تفکر قالب اینگونه بود که برای درمان این اختلالات، باید اینگونه رفتارهای ایمنی را به طور کامل از بین برد. اما در این تحقیق نشان داده شد که خود این رفتارها در روند درمان بیشتر موثر است، تا این که متخصص بخواهد این رفتارها را از بین ببرد.

رادومسکی و همکارش، ۱۵۷ شرکت کننده در مطالعات را پیگیری کردند، که شامل افراد با اختلال خفیف اضطراب وسواس فکری عملی بودند. محققان در این تحقیق دریافتند، رفتارهایی که افراد برای کاهش اضطراب خود نشان می دهند به همراه مواجهه درمانی، تاثیر بیشتری از مواجهه درمانی صرف دارد.

همچنین محققان دریافتند که یکی از جنبه های اثر گذاری این روش این است که خود درمانجویان و مراجعان در روند درمان خود مشارکت دارند. این روش، یعنی رفتارهای ایمنی می تواند روش مکملی برای رویکرد سنتی درمان اختلالات اضطرابی باشد و باعث کاهش انصراف مراجعان از روند درمان شود.


مقاله مرتبط: تست وسواس فکری عملی


اختلال هراس

اختلال هراس باعث وقوع ناگهانی و مکرر اضطراب شدید، ترس و وحشت شدید در طی چند دقیقه می شود. این امر به عنوان حمله هراس شناخته می شود.

افرادی که حمله وحشت را تجربه می کنند ممکن است علائم اختلال اضطراب زیر تجربه کنند:

  • احساس خطر
  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم که احساس لرز و تپش می کند (تپش قلب)

علائم اختلال اضطراب هراس

اختلال استرس پس از ضربه (PTSD)

PTSD بعد از آنکه شخص یک واقعه آسیب زا را تجربه می کند از قبیل:

  • جنگ
  • حمله
  • بلای طبیعی
  • تصادف

علائم اضطراب در PTSD عبارتند از: نداشتن آرامش، مشکلات رؤیایی و یا فلاش بک در وقایع یا وضعیت آسیب زا. افراد مبتلا به PTSD همچنین ممکن است از موارد مربوط به تروما خودداری کنند.

مرکز روانشناسی اکسیر به افرادی که تحت پوشش بیمه طرف قرارداد با اکسیر باشند خدمات رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

اختلال اضطراب جدایی

کودک هنگام جدا شدن از والدین یا سرپرستان، احساس اضطراب شدیدی می کند. اضطراب جدایی بخش عادی از رشد کودک است با این حال، برخی از کودکان نسخه هایی از این اختلال را تجربه می کنند که فعالیت های روزانه آنها را مختل می کند.


مقاله مرتبط: درمان اضطراب


تفاوت بین احساس نگرانی و اضطراب

اختلال اضطرابی با احساس نگرانی یا ترس تفاوت دارد. نگرانی در مورد شرایط جدید و یا نامشخص طبیعی است، و احساس ترس در موقعیت های بالقوه خطرناک نه تنها طبیعی است، بلکه بعضی اوقات ممکن است زندگی شما را نجات دهد. نگرانی در مورد نتیجه امتحان می تواند شما را سختکوش تر کند. همچنین، همه کسانی که نگران هستند، اختلال اضطرابی ندارند. ممکن است به دلیل کار زیاد، استرس بیش از حد، خواب کم، قهوه خوردن زیاد یا قند خون پایین، احساس اضطراب کنید.

بزرگ ترین تفاوت بین نگرانی های طبیعی و اختلالات اضطرابی این است که اختلالات اضطرابی شامل برخی از انواع اضطراب مزمن است و اضطراب باعث اختلال در عملکرد طبیعی می شود.


مقاله مرتبط: استرس و اضطراب


درک اضطراب این درس ها را به شما می آموزد

فکر کردن بیش از حد، آرامش درونی را می کشد

اگرچه فکر کردن، پدیده ای مثبت است و باعث پیشرفت انسان می‌شود؛ اما بر خلاف آن بیش از حد فکر کردن پدیده ای منفی است. هنگامی که در چرخه فکر زیاد گرفتار می شوید، اقدامی نمی کنید، تصمیمی نمی گیرید و فقط به یک موضوع خاص بارها و بارها فکر می کنید. با وجود اضطراب، خاموش کردن ذهن کار راحتی نیست. سناریوهایی را در ذهن ما تشکیل می دهد که ممکن است هرگز اتفاق نیوفتد. ما زمان زیادی را صرف نگرانی بابت هیچی می کنیم. ضروری است که ذهن را با دوزهای سالم از آرامش و حواس پرتی، منحرف سازید.

زندگی در گذشته، زمان حال را از بین می برد

زندگی کوتاه است و تمرکز بر آنچه که اشتباه است، به شما کمک نمی کند که در حال حضور داشته باشید. این موضوع آینده تان را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. ما انسان هستیم و اشتباهات ناگزیر اتفاق خواهند افتاد. اگر ما بر آنها تأکید کنیم، هرگز آرامش ذهن نخواهیم یافت.

نتیجه گیری سریع

از آنجا که اختلال اضطراب، آرامش درونی ما را بهم می ریزد، ما تمایل داریم فاجعه سازی کنیم. برای مثال: وقتی ما با دوستان مان تماس می گیریم و آنها جواب نمی دهند. سناریوهای تحریف شده را در ذهن خود می سازیم. فکر می کنیم آنها از ما متنفر هستند یا ما کاری اشتباه انجام داده ایم. در حالی که ممکن است آنها خسته باشند یا سرشان شلوغ بوده باشد.

همه چیز درست خواهد شد

اختلال اضطراب ذهن ما را فریب می دهد. ما تمایل داریم باور کنیم که چیزهای بد اتفاق می افتد. در نتیجه دیگر به دنبال رویاهایمان نخواهیم رفت. در منطقه امن خود باقی می مانیم و از آن خارج نمی شویم. مهم این است که به خاطر داشته باشید که همه چیزهایی که می خواهیم اتفاق نخواهد افتاد، اما این نباید مانع از تلاش ما شود.

اشکالی ندارد “نه” بگوییم

داشتن اضطراب باعث می شود ما نگران این باشیم که اگر به دیگران نه بگوییم چه فکری راجع به ما خواهند کرد. لازم نیست خودتان را توجیه کنید، اگر دوست ندارید با کسی وقت بگذرانید یا به مهمانی بروید، احساس بدی از گفتن “نه” نداشته باشید.

قلبت را دنبال کن

اختلال اضطراب باعث می شود ما در مورد تصمیمات خود تردید کنیم. اگر چه، بسیار خوب است که از عزیزان خود درخواست مشاوره کنید. ما باید در نظر داشته باشیم که این زندگی ما است. زندگی کردن با توجه به آنچه که دیگران می گویند، ما را در بدبختی فرو خواهد برد. اجازه ندهید اضطراب شما را فریب دهد و در زندگی ای قرار دهد که برای تان معنایی ندارد.

اینستاگرام اکسیر

بدن تان با شما صحبت می کند

در هنگام اختلال اضطراب شدید، ما می توانیم معده درد، سردرد، میگرن، تنش عضلانی، درد پشت، اسهال و تهوع را تجربه کنیم. نه تنها این نشانه ها بلکه ممکن است دندان های مان را بهم فشار دهیم، مشت های مان را گره کنیم و یا شانه های مان را بالا نگه داریم. مهم است بدانیم که بدن ما به ما چه می گوید. با انجام این کار می توانید زمانی که مضطرب می شوید آگاه شوید و آن را کنترل کنید قبل از اینکه از کنترل خارج شود.

تغییر، زمان بر است

اصلاح عادت های قدیمی و الگوهای تفکر، چیزی نیست که ما بتوانیم در یک روز تغییر دهیم. این تفکر غلط را پاک کنید که بهبودی یک خط مستقیم است. روزهایی خواهد بود که ما چند گام به عقب بر می گردیم. اجازه ندهید که این موضوع مانع از ایجاد تغییراتی که در زندگی نیاز دارید، شود.

خوب است که بایستیم و نفس بکشیم

با اضطراب ما دائما در حالت گریز- اجتناب قرار داریم. فقط چون توقف کرده ایم و استراحت می کنیم به این معنا نیست که اتفاق بدی خواهد افتاد و رویاهای ما به حقیقت نخواهند پیوست. یاد بگیرید گذاشتن زمان برای استراحت بین درس خواندن و کار کردن روی پیشرفت شما تاثیر بدی نخواهد گذاشت. در واقع اختصاص ندادن زمانی برای استراحت در مدت زمان طولانی، اضطراب را بدتر می کند.

صحبت کردن ما را ضعیف نمی کند

داشتن کسی برای صحبت، به ما کمک زیادی خواهد کرد. صحبت کردن ما را قوی تر می کند، پس لطفا نگران نباشید. صحبت با افراد درست، کمک می کند تا ما به حالت اول برگردیم.

انواع تاثیرات اختلال اضطرابی

ما از لحاظ فیزیکی زیبا هستیم

اختلال اضطراب، ذهن ما را آشفته می کند. باعث می شود که باور کنیم که جذاب و زیبا نیستیم. ما خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم، همیشه احساس می کنیم پایین تر از بقیه هستیم. اگر اجازه بدهیم، اضطراب بر ما غالب شود هیچ وقت احساس زیبایی نخواهیم کرد.

مکانیزم مقابله ای ناسالم، کمک نمی کند

بسیاری از ما ناامید می شویم. ممکن است ذهن خود را خاموش کنیم و به سمت الکل، مواد مخدر، رابطه جنسی روی آوریم تا ذهن مان منحرف شود. فرار از مشکلات باعث نمی شود که آنها از بین بروند.

خود ارزشی

اضطراب بر ارزش ذاتی ما تاثیر می گذارد و ما را بی ارزش می کند. به همین ترتیب، برخی از ما به ارزش هایی که دیگران به ما داده اند تکیه می کنیم که باعث می شود احساس ناخوشایندی پیدا کنیم. شما مهم هستید، مهم نیست دوستان و خانواده تان چه می گویند.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب