عواقب طلاق

عواقب طلاق برای فرزندان به ویژه نوجوانان بسیار ناخوشایند است. هنگامی که والدین طلاق می‌گیرند، برای کل خانواده دشوار است. فرزندان باید با انقلابی در زندگی‌شان کنار آیند و به واقعیت جدید زندگی روزمره خود عادت کنند. اگر می‌خواهید طلاق بگیرید، مهم است بدانید که این موارد را در نوجوان خود خواهید دید.

مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

مشاوره آنلاین اکسیر

عواقب طلاق برای نوجوانان

بیشترین عواقب طلاق برای نوجوانان است. تقریباً ۲۰ تا ۲۵ درصد از نوجوانان مشکلات مربوط به طلاق ناشی از تغییرات در خانواده را تجربه می‌کنند. در اینجا نحوه تأثیر طلاق شما بر نوجوانان آورده شده است:

  • مشکلات تحصیلی، مانند نمرات ضعیف
  • مشکل خواب
  • افزایش استرس
  • غم و اندوه یا عصبانیت نسبت به یکی از والدین با هر دو
  • سرپیچی و عدم انطباق
  • سوء مصرف مواد
  • افسردگی
  • افکار و یا اقدام به خودکشی
  • مشکلات رفتاری در مدرسه
  • مشکل در کنار آمدن با خواهر و برادرها، همسالان و والدین
  • درگیر شدن در فعالیت‌های جنسی زودهنگام
  • مشکل در ایجاد روابط صمیمی

مقاله مرتبط: مرکز مشاوره طلاق خوب در تهران

مقاله مرتبط: مشاور طلاق و جدایی قبل از طلاق

مقاله مرتبط: مشاوره قبل از طلاق

مقاله مرتبط: مرکز مشاوره خوب در تهران


طلاق از دیدگاه کودکان و نوجوانان

طلاق یکی از مهم ترین رویدادهای تغییر دهنده زندگی است. مهم نیست که چقدر سعی دارید درد را کم کنید، جدا شدن تاثیر مهمی بر خانواده شما خواهد داشت. یک دوره افسردگی، غم و اندوه و احساس بی نظمی و گیجی کم کم نرمال می شود. بچه ها هم نیز طبیعتا غم و اندوهی خواهند داشت که باید شناسایی شود. هنگامی که شما در حال تلاش برای سرپا نگه داشتن خود بعد از طلاق هستید، اینکه از نظر احساسی بخواهید برای کودک تان در دسترس باشید واقعا چالش برانگیز است. مهم این است که به یاد داشته باشید که بچه های تان چه می خواهند. تمام زندگی آنها، از جمله وضعیت زندگی آنها، تغییر خواهد کرد. آنها ممکن است مجبور شوند مدرسه شان را تغییر دهند و دوستان جدیدی پیدا کنند.

بی توجهی یا توجه بیش از حد به کودکی که والدین شان از هم جدا شده اند به یک اندازه آسیب زاست. گاهی خانواده ها واقعه تلخ طلاق را به صورت افراطی درباره کودک جبران می کنند و با توجه نشان دادن بیش از حد، فراهم آوردن امکانات، برآوردن خواسته ها و نیازهای به جا یا بی جای کودک می خواهند واقعه طلاق را به نوعی برای او جبران کنند. در صورتی که باید کودک را با شرایط و وضعیت واقعی، دلتنگی، افسردگی و ناراحتی ناشی از آن همراهی کرد؛ نه این که توجه او را معطوف به چیز دیگری کرد.

آنچه شما می توانید انجام دهید

زمانی را برای گوش دادن و درک احساسات آنها بگذارید. از اینکه آنها را مستقیما نصیحت کنید، اجتناب کنید یا تلاش نکنید که نیمه پر لیوان را به آنها نشان دهید. به درد آنها احترام بگذارید، شما به آنها آموزش می دهید که چطور با روش درست و سالم با این مشکل مقابله کنند.

ترس پدر و مادرها چیست؟

نگرانی همه پدر و مادرها درباره عواقب طلاق برای فرزندانشان هستند. این ترس ممکن است والدین را در رابطه ای طولانی تر از آنچه می خواستند، نگه دارد. اقدامات شما و یا عدم اقدامات می تواند تاثیر زیادی در کودکان شما داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که مهم ترین عامل حفظ سلامت روانی کودک شما این است که آیا شما و همسرتان می توانید مودب و به دور از جنگ و نزاع در کنار یکدیگر قرار بگیرید. احساس خشم و عصبانیت بخش مهمی از روند بهبود است اما بیان این احساسات در مقابل بچه ها این نیاز را به حداقل می رساند. این باعث می شود که آنها بین شما دو نفر، گرفتار شوند.

حل مشکلات زناشویی

آنچه شما می توانید انجام دهید

روشی سالم برای ابراز این سرخوردگی و ناامیدی پیدا کنید، مانند نوشتن خاطرات روزانه یا ورزش کردن. دفترچه خاطرات خود را در جایی نگه دارید که فرزندان تان قادر به دسترسی به آن نباشند.

چرا با شما شروع می شود؟

رفتار متمدنانه را از امروز شروع کنید. سعی کنید با همسرتان مودبانه و به دور از جنگ و نزاع رفتار کنید. شما ممکن است به خودتان بگویید، “این امکان پذیر نیست، شما همسر سابق من را نمی شناسید.” اگر سوء استفاده فیزیکی و روانی وجود نداشته باشد، این کار امکان پذیر است. شما باید الویت خود را بر مودب بودن و کمک به کودک تان برای مقابله با این موقعیت، بگذارید. اما چطور می توانید با کسی که تمام سعی خود را می کنید تا از او فاصله بگیرید این طور رفتار کنید؟ معقول و مودب بودن نیاز به صبوری دارد، اما ارزشش را دارد که این کار را انجام دهید. شما در دراز مدت استرس کمتری خواهید داشت و بچه های تان احساس امنیت بیشتری خواهند کرد. دامن زدن به خشم، انرژی منفی، استرس زا و ناامیدی را ایجاد می کند که باعث بهبودی نخواهد داشت.

مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.

آنچه شما می توانید انجام دهید

توجه خود را از گذشته به زمان حال آورید. روی چیزی که می توانید کنترل کنید متمرکز شوید و چیزهایی را که نمی توانید کنترل کنید، رها کنید.

پایان دادن به جنگ بین خود و همسر سابق تان

چگونه می توان تنش را تغییر داد؟ ابتدا رفتار خود را تغییر دهید و هدف آنها را مودبانه و معقولانه تعیین کنید. اغلب رفتارها هنگامی که یک رابطه شروع به شکست می کند، ناپدید می شوند. آیا هنوز هم می گویید “لطفا”، “متشکرم” و “خواهش می کنم”؟ سپس نسبت به گفتگوی درونی منفی خود، آگاه شوید. این افکار شخصی شما است. نشخوار فکری نکنید در مورد اینکه چگونه همسرتان شما را آزار داده و باعث ایجاد مشکل برای شما شده است. هرچه بیشتر افکار خود را منفی نگه دارید، بیشتر احتمال دارد که شما هر گونه شانس ارتباط مسالمت آمیز را از بین ببرید. در عوض، انرژی خود را برای کشف چگونگی کمک به این رابطه متمرکز کنید تا بتوانید رشد کنید و درس های ارزشمندی را یاد بگیرید.

عواقب طلاق و مشاوره

آنچه شما می توانید انجام دهید

اگر کنار آمدن با یک سری مسائل برای تان سخت است، سعی کنید ظرف پنج دقیقه نظرات خود را درباره همسر سابق تان بنویسید. سپس به عقب برگردید و همان داستان را از دیدگاه همسر سابق تان بگوئید این می تواند دیدگاه شما را در هنگام ایجاد همدلی تغییر دهد. هدف اصلی این است که با گذشته به صلح برسد تا بتوانید یک شروع جدید را بسازید.

اینستاگرام اکسیر

در کنار فرزندتان باشید

اگر چه طلاق برای شما و هر کس دیگری در خانواده دشوار است، اما نهایت تلاش خود را بکنید که در کنار نوجوان خود حضور داشته باشید. این به معنی صحبت کردن، نظارت و نشان دادن علاقه واقعی به فعالیت‌های نوجوان است. برای نوجوان شما مهم است که هنگام عبور از یک دوره سخت و دشوار احساس نزدیکی به شما داشته باشد. حتی اگر طلاق دوستانه باشد، نوجوان شما از اینکه خانواده‌اش را از دست داده است سوگواری خواهد کرد. انتظار دیدن احساسات متفاوتی از خشم تا ناراحتی را در نوجوانتان داشته باشید. به او بگویید که تجربه این احساسات سالم است، اما روشن سازید که بیان احساسات به روشی سالم مهم است.

اگر نوجوان شما مشکلات رفتاری یا تغییراتی در خلق وی مشاهده کردید حتماً کمک حرفه‌ای دریافت کنید. صحبت با یک روانشناس می‌توانید برای او بسیار مفید باشد.متخصصین نوجوانمرکز مشاوره اکسیر در این زمینه در کنار شما والدین گرامی هستند.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب

عواقب طلاق و سرپرستی برای فرزندان طلاق

کودکان چه با یک والد زندگی کنند چه با هر دو والد نیاز به مشارکت کامل پدر و مادر دارند. بی تردید تک والد بودن می طلبد که در روش پدری یا مادری کردنمان تغییراتی ایجاد کنیم تا فقدان والد دیگر در خانه تا حدودی جبران شود.

والد سرپرست

والدی که از همسرش جدا شده است و بیشتر مراقبت فرزند را به عهده دارد او را در آغوش می کشد، ظرف غذای مدرسه را برای او آماده می کند، قوانین را وضع می نماید، اشک چشمانش را پاک می کند و لنگه کفش گم شده اش را می یابد. بیشتر والدهای مجرد کاملا می دانند که مجبورند هم پدر باشند و هم مادر و تا آنجا که می توانند می کوشند تا برای فرزندانشان محیطی امن و پر محبت ایجاد کنند تا ” جبران طلاق” بشود. به همین دلیل وقتی فرزندی در نتیجه ناراحتی از طلاق خشمگین می شود و می خروشد یا در خود فرو می رود، پدرو مادر خیلی رنج می کشند. بسیاری از والدین، از آنجا که نتوانسته اند برای فرزندانشان خانه و خانواده کامل دو والدی فراهم آورند، احساس گناه می کنند و مطمئن نیستند که کارهایشان درست است یا نه.

والد غیر سرپرست

والدین غیر سرپرست معمولا احساس می کنند که هیچ کس و از جمله همسر سابقشان قدر توجه مداوم آنها به زندگی فرزندانشان را نمی داند. برای آنکه والدی به طور فعال در جریان رویدادهای خانه دیگر فرزندش قرار بگیرد باید وقت و انرژی صرف کند. حتی والدهای غیر سرپرستی که فرزندانشان را زیاد می بینند ممکن است احساس کنند که به اندازه سابق به فرزندانشان نزدیک نیستند یا فرزندانشان احساس نزدیکی بیشتری با والد دیگر می کنند.والد باید ارتباط را حفظ کند و فرزند را رها نکند.

بنابراین به این قانون ها توجه کنید:

  1. برنامه ریزی کنید
  2. بی نقص بودن را کنار بگذارید
  3. حد وسط را بگیرید
  4. به فرزندتان مسئولیت هدیه کنید

منبع: سایت verywellfamily و متخصصین اکسیر

 

دریافت وقت مشاوره برای عواقب طلاق

Loading...

مشاوره رایگان آنلاین