اکسیر بهترین متخصص گفتار درمانی درتهران
مرکز مشاوره و روانشناختی اکسیر به دلیل داشتن بهترین متخصص گفتار درمانی کودک در تهران با به کارگیری دانش به روز و تخصصی به درمان اختلالات گفتاری کودکان میپردازد.
بعضی از کودکان میتوانند صحبت کنند، اما گفتار و کلمات را نمیتوانند روان ادا کنند، آنها نمیتوانند افکار خود را در یک جمله کامل بیان کنند، چون کلمات یا هجاهای صوتی را به صورت شکسته میگویند که این امر، باعث میشود نتوانند گفتگوی صریحی داشته باشند؛ این مشکلات به عنوان یک مانع، برای برقراری ارتباط با کودک به شمار میرود و در بعضی موارد میتواند اعتماد به نفس اطفال را نسبت به خود کمتر کند؛ این مسائل را میتوان از طریق گفتار درمانی مورد بررسی و درمان قرار داد.
مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.
خدمات بخش بهترین متخصص گفتار درمانی درتهران
خدمات این بخش شامل گفتار درمانی به منظور درمان اختلالات زیر میباشد:
- لکنت و ناروانی در گفتار: یکی از شایعترین اختلالات گفتاری کودکان از نظر بهترین متخصص گفتار درمانی کودک که عموماً از سن دو سالگی شروع میشود لکنت زبان یا ناروانی گفتار است. این اختلال خود را به شکل تکرار حرف اول کلمه، تکرار کلمه یا گیر در ابتدای کلمه نشان میدهد؛ این اختلال ویژگی دورهای داشته و در طول زمان کم و زیاد میشود.
- بیش فعالی و اختلالات توجه و تمرکز
- درمان اشتباهات املایی و نوشتاری کودکان
- عقبماندگی ذهنی D.S.L و سندرم داون و فلج مغزی CP
- اختلالات تولید (بیان ناصحیح حروف)
- اختلالات یادگیری و نارسا خوانی (اختلالات خواندن و نوشتن)
- اوتیسم و اختلالات نافذ رشد
- اختلالات صوتی (گرفتگی و خشونت صدا و…)
در این ویدیو گفتاردرمانگر مجرب مرکز مشاوره اکسیر، در مورد اینکه چه افرادی نیاز به گفتار درمانی دارند توضیحاتی ارائه می دهند.
گفتار درمانی
گفتار درمانی، یک روش مداخله زبان است که بر بهبود گفتار کودک، توانایی وی در تشخیص گفتار و غلبه بر مشکلات مانند بیان ضعیف، اختلال (تکرار صدا، کلمه یا عبارت) و اختلالات واجی و صدا، تمرکز دارد؛ این، کمک میکند که کودک بتواند از طریق زبان کلامی و غیر کلامی بیان بهتری داشته باشد؛ این تمرکز بر روی تفسیر و روایی برای شکل دادن به صداها، کلمات و واجها قرار دارد.
کودکان مبتلا به مشکلات گفتاری، در سخن گفتن معمولاً از روحیهی بالایی برخوردار نیستند. گفتار درمانی جهت کمک به کودکان در مورد این مشکل، این مسئولیت را بر عهده دارد. تنظیم حجم صدا برای کودکانی که با این مشکل مواجه هستند، اغلب کودکانی که دچار این مشکل هستند معمولاً یا از کمترین میزان حجم صدای خود استفاده میکنند و یا بیشترین میزان حجم صدا.
تمرکز اصلی در گفتار درمانی بر میزان حجم صدای تولید شده برای رفع ناهنجاریهای گفتاری در کودک به شمار میرود و همینطور از طریق تصویر، علامت و شکل نوشتاری.
مقاله مرتبط: گفتار درمانی کودکان
چگونه باید متوجه شویم که کودکمان نیاز به گفتار درمانی دارد؟
نیاز است بدانید در چه سطحی از مشکلهایی از این قبیل، گفتار درمانی مورد نیاز است. در اینجا چند معیار وجود دارد:
کودک شما نیاز به بهترین متخصص گفتار درمانی دارد زیرا:
- دیگران سخت متوجه میشوند که فرزند شما چه میگوید.
- فرزند شما در سخن گفتن و یا ترجمه افکار خود، با کلمات، مبارزه میکند.
- صحبت کودک با لکنت، تکرار، طولانی شدن و بلوکها مختل میشود.
- فرزند شما بر روی مهارتهای اجتماعی، مانند دوست داشتن، برقراری ارتباط مستقیم، یادگیری مهارتهای بازی و مشارکت با دیگران دچار نقصان است.
- کودک شما ممکن است تلفظ کامل داشته باشد و همچنین ممکن است در خواندن نیز بسیار سریع باشد، اما آنها هنوز هم میتوانند به گفتار درمانی نیاز داشته باشند تا مهارتهای زبان عملگرایانه خود و یا فرایند استفاده از زبان را به درستی در سناریوهای اجتماعی برای گفتگو، یافتن دوستان جدید و یا درخواستهای ساده بیاموزند.
- کودک، ممکن است به علت ناتوانی یا شرایط پزشکی، مانند، اوتیسم یا اختلال شنوایی نیز به گفتار درمانی نیاز داشته باشد؛ زیرا این بیماری توانایی برقراری ارتباط را تحت تأثیر قرار میدهد. در موارد فوق، با آسیبشناس گفتار زبان (SLP)، مشورت کنید. SLP، اغلب خدمات این کودکان را در سن نوجوانی آغاز میکند و طی سالهای مدرسه ادامه مییابد حتی اگر فرزند شما در یک سرویس گفتار درمانی ثبتنام شود، ممکن است نیاز باشد که تمرینات گفتاری در خانه را برای حمایت از درمان انجام دهید.
مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
چه زمانی مراجعه به یک گفتار درمانگر الزامی است؟
از نظر بهترین متخصص گفتار درمانی زمانی که علائم و مشکلات زیر وجد داشت هرچه سریعتر به متخصص مراجعه نمایید.
۱ – کم شنوایی یا ناشنوایی
۲ – اشکال در تلفظ اصوات گفتاری
۳ – اختلال در بلع
۴ – تأخیر در شروع گفتار در کودکان
۵ – در صورت تشخیص بروز هر یک از اختلالات فلج مغزی، اوتیسم، اختلال یادگیری
۶ – عدم برقراری ارتباط کلامی یا غیر کلامی از سوی کودک
۷ – اشکال در درک کلام
رشد زبان و گفتار در کودکان از نظر بهترین متخصص گفتار درمانی
در ادامه، زمانبندی معمول رشد مهارتهای گفتاری و زبانی کودکان را بررسی میکنیم:
هجده ماهگی
- میتواند “نه” بگوید.
- از حداقل ۱۰ کلمه استفاده میکند.
- میتواند بین اسم اشیاء محبوب و پر کاربردی، مانند هاپو، توپ، تخت و ماشین و خود اشیاء ارتباط برقرار کند.
- میتواند به سؤال “این چیه” جواب بدهد.
- دستورهای ساده را متوجه میشود.
دو سالگی
- میتواند از حروف صامت گوناگون استفاده کند.
- چنانچه نام بخشهایی از بدن آورده شود، میتواند به آنها اشاره کند.
- از ترکیبهای دوکلمهای، برای مثال “بابایی رفت” یا “کیک بیشتر” استفاده میکند.
- از گوش دادن به داستان لذت میبرد.
- میتواند بعضی از عکسهای داستان را نام ببرد.
- دایره واژگانی با حداقل ۵۰ لغت دارد.
- میتواند آهنگهای ساده یا ترانههایی را که در مهدکودک یاد گرفته است، بخواند.
سه سالگی
- صداهای حروف p, b, m, w, t, d, n, g, h, y را به درستی تلفظ میکند.
- حروف بیصدای پایانی کلمات را تلفظ میکند.
- میتواند دستورات دو بخشی را انجام دهد؛ برای مثال “برو آشپزخانه و آب میوه بیاور.”
- میتواند در مکالمات کوتاه شرکت کند.
- جملات سه یا چند کلمهای میسازد.
- سؤال “چرا؟” را به زبان میآورد.
- میتواند درباره اتفاقات دیروز یا هفته گذشته صحبت کند.
- از اصول پایه دستور زبان استفاده میکند.
چهار سالگی
- جملات کاملی میسازد.
- دستور زبان گفتار کودک مانند بزرگسالان است.
- سؤالات زیادی میپرسد.
- به سؤالات “چه”، “کی”، “چطور”، “چند تا” جواب میدهد.
- داستانهای با معنی تعریف میکند.
- با دوستان خیالی خود حرف میزند.
پنج سالگی
- روش استفاده از وسایل را توضیح میدهد.
- به سؤالات “کی ” و “چرا ” جواب میدهد.
- درباره اتفاقات گذشته و آینده صحبت میکند.
- در گفتگوهای مفصل و پر جزییات شرکت میکند.
- هنگام فکر کردن برای آنچه میخواهد بگوید، با مشکل چندانی مواجه نمیشود.
- خواندن را به راحتی یاد میگیرد.
مقاله مرتبط: گفتار درمانگر خوب در تهران
در هر سنی که فرزندتان دچار لکنت شد، مراجعه سریع به متخصص گفتار درمانی و مداخله زودهنگام بهترین کار است که بهترین نتیجه را برای غلبه بر این مشکل به دست میدهد. همچنین اگر فرزندتان از حرف زدن خودداری میکند و از اینکه نمیتواند گفتههای دیگران را در مدرسه متوجه شود و ارتباط برقرار کند، ناامید و کلافه شده است، بهتر است برای ارزیابی آسیبهای گفتاری به متخصص مراجعه کنید.
مرکز مشاوره و روانشناختی اکسیر به دلیل داشتن بهترین متخصص گفتاردرمانی با متخصصان مجرب در زمینه بالا آماده ارائه خدمات به شما عزیزان است.
تاریخچه گفتار درمانی
در سال ۱۹۱۰گفتاردرمانی در سیستم مدرسه ای ایالات آمریکا (شیکاگو-دیترویت ونیویورک)تأسیس شد و در سال ۱۹۱۳یک روانکاو (بلانتون) اولین کلینیک گفتاردرمانی را در دانشگاه ویسکونزین راه اندازی کرد پس از آن در سال ۱۹۲۴ اولین برنامه آموزش دانشگاهی در رشته آسیب شناسی گفتار در دانشگاه IOVA ایجاد شد در ادامه درسال ۱۹۲۵جامعه ای تحت عنوان جامعه مطالعه ی اختلالات گفتاری آمریکا تأسیس شد که بالاخره درسال ۱۹۷۸نام آن به انجمن گفتار –زبان و شنوایی آمریکا ASHA تغییر یافت.
تاریخچه گفتار درمانی در ایران
در سال ۱۳۵۲ همزمان با تأسیس مدرسه عالی توانبخشی، آموزش رسمی گفتار درمانی در ایران آغاز شد، که بعد از انقلاب اسلامی تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار گرفت.
سال ۱۳۷۲ دانشگاههای علوم پزشکی تهران، علوم بهزیستی و توانبخشی و علوم پزشکی سمنان به پذیرش دانشجویان گفتار درمانی پرداختند.
انجمن گفتار درمانی در سال ۱۳۷۴تاسیس شد و رسما فعالیت خود را در زمینه های علمی وصنفی آغاز کرد و در همان سال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به پذیرش دانشجو در این رشته پرداخت.
در حال حاضر بیش از ده دانشگاه در این رشته اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. در سال ۱۳۸۲ ، استقلال حرفه ای فارغ التحصیلان گفتار درمانیرسما پذیرفته شد و امکان تاسیس دفاتر گفتار درمانی به صورت خصوصی فراهم شد.
پیش از این فارغ التحصیلان این رشته فقط می توانستند در مراکز دولتی شامل بیمارستانها ، درمانگاهها ، مراکز مختلف بهزیستی، مدارس استثنایی و نیز به صورت ویزیت بیماران در منزل مشغول به کار شوند. از سال ۱۳۸۳ راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد نیز مورد موافقت وزارت بهداشت قرار گرفت و از مهرماه سال ۱۳۸۵ در این مقطع نیز دانشجو پذیرفته شد و در نهایت از سال ۱۳۸۷ مقطع دکتری تخصصی (Phd) در دانشگاههای علوم پزشکی ایران و تهران راه اندازی شد.
دریافت وقت مشاوره آنلاین
ثبت ديدگاه