دریافت وقت مشاوره از مشاوران اکسیر

02188078585 09356567329
  • صمیمت زناشویی

زناشویی

زندگی زناشویی

بحث پیرامون زندگی زناشویی ، خانواده و تحکیم آن از مباحث متداول مجامع علمی است. ازدواج می­‌تواند یکی از سودمندترین روابط باشد، همان­ طور که می‌­تواند ناکام­‌ترین، ناامیدکننده‌ترین و مشکل‌سازترین روابط هم باشد.

ازدواج و زندگی زناشویی برای دوام و پایداری و لذت‌بخش بودنش، به صمیمیت نیازمند است. صمیمیت یک پدیده میان‌فردی است که در طول زمان رشد می­‌کند و تعهد، صداقت وگذشت را به همراه دارد و یکی از عوامل مهمی است که زندگی روزمره­ را تحت تأثیر قرار می­‌دهد.

ایجاد و حفظ روابط صمیمانه، یک هنر و مهارت است که نیازمند کسب مهارت­‌های زندگی و انجام وظایف خاص است تا به کمک آ­نها بتوان با چالش­‌های روزمره در زندگی زناشویی مقابله کرد. زوجینی که در زندگی روزمره زمان بیشتری را برای با هم بودن و شناخت یکدیگر می­‌گذارند، این چالش‌­ها را بهتر حل می­‌کنند. باید تدابیری اندیشید که روز به روز میزان ثبات خانواده را فزونی بخشید.

رابطه در زندگی زناشویی

ازدواج و زندگی زناشویی یکی از مهم­‌ترین عوامل پیونددهنده زمان­‌های دو نفر با یکدیگر است. زوجین برای ادامه زندگی نیازمند تعریف مجدد از زمان­‌هایشان هستند تا بتوانند صمیمیت و سازگاری را در زندگی مشترکشان تجربه کنند. غنی­‌سازی فعالیت­‌های روزمره مهم­‌ترین عامل برای ارتقای روحیه زوجین است و درگیر شدن در فعالیت­‌ها می‌تواند صمیمیت بیشتر با همسر را به دنبال داشته باشد.


مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

مشاوره آنلاین اکسیر

صمیمیت در زناشویی

صمیمیت شامل فرآیندی از تمایل به توجه کافی داشتن به دیگری، اهمیت دادن به تجارب دیگری، پذیرش یکدیگر و تمایل به سپردن خود به دیگری است. همچنین خودافشایی (بی ­پرده­ گویی) عامل مهم در ازدواج‌­های موفقیت‌آمیز و پیش‌بینی‌کننده مهمی از صمیمیت است و سهیم شدن در تجارب یکدیگر را در پی دارد. خودافشایی نیازمند سپری کردن زمان‌­هایی با هم است. بنابراین برای ایجاد صمیمیت و خودافشایی در رابطه، زمان لازم است.

صمیمیت از عنصرهای چندگانه‌­ای تشکیل شده که در طول زمان رشد می­‌کنند و از الگویی مرحله‌­دار تبعیت می­‌کنند. با صمیمیت عقلانی (گفتگو و خودافشایی) شروع می‌­شود، با صمیمیت فیزیکی (گرفتن دست، در آغوش کشیدن و رابطه جنسی) ادامه می­‌یابد و سپس به صمیمیت عاطفی (در دسترس بودن حمایت، بیان عاطفی و حساسیت متقابل) منجر می­‌شود. بیان همدلانه یکی دیگر از مؤلفه­‌های مهم صمیمیت در زندگی زناشویی است.


مقاله مرتبط: مشاوره زناشویی تلفنی


صمیمیت را در ۹ حوزه مختلف مورد مطالعه قرار داده‌­اند:

  • صمیمیت عاطفی
  • روانشناختی
  • عقلانی
  • جنسی – فیزیکی
  • معنوی
  • زیباشناختی
  • اجتماعی – تفریحی
  • زمانی (سهیم شدن در زمان­های یکدیگر برای انجام فعالیت­‌های مشترک)
  • ارتباطی

همه ابعاد صمیمیت نیازمند زمان است؛ یعنی بیان امیدها، آرزوها، افکار، عقاید، کنار هم نشستن و انجام فعالیت­‌های رضایت‌بخش، همه در زمان اتفاق می‌افتد و باید زمانی به آنها اختصاص داده شود.

صمیمیت اجتماعی و تفریحی: انجام فعالیت­‌ها و تجربه­‌های لذت‌بخش مشترک با یکدیگر. بیان تجربه­‌های روزانه و صحبت از مسائل روزمره، گذراندن تعطیلات و داشتن سرگرمی.

صمیمیت زمانی: یعنی اینکه هر یک از زوجین چقدر دوست دارند در فعالیت‌­های صمیمانه برای همسر خود وقت صرف کنند. اینکه زوجین چقدر برای هم زمان می­‌گذارند، باعث می‌شود ابعاد دیگر صمیمیت ارضا شود.

مدیریت زمان

زمان در خانواده­‌ها یکسان نیست و هر خانواده‌­ای فعالیت­‌های مختلفی انجام می­‌دهد و زمان­‌های مختلفی دارد. زمان گفتگو، زمان مطالعه، استفاده از رسانه‌­ها و زمان کارهای هنری و ورزشی. این فعالیت‌­ها خود به عنوان سرمایه­‌های فرهنگی افراد به حساب می‌آید. یعنی هر قدر افراد دارای سرمایه­‌های فرهنگی غنی‌تری باشند، تنوع زمانی در آنها یعنی فعالیت‌­هایی که انجام می‌دهند، بیشتر است.

از آنجایی که زوجین گاهی از خانواده‌­هایی با فرهنگ‌­های مختلف هستند و در خانواده­‌های خود از فضاها و فعالیت‌­های مختلفی برخوردار بودند و با سرمایه‌ه­ای متفاوتی وارد زندگی مشترک می‌­شوند، نیازمند آن هستند که در زندگی زناشویی و مشترک خود این فضاها و زمان­‌ها را با هم تطبیق دهند و تعریف مجددی از زمان­‌ها داشته باشند تا کمتر دچار مشکل شوند و مدیریت زمان را یاد بگیرند.گاهی نیازمند خلق زمان­‌های جدید هستند. در فضایی که تعاملات سازنده و صمیمیت حاکم باشد، «خود» افراد شکوفاتر شده و فرزندانی که در این فضا رشد می­‌کنند، از سلامت روان بهتری برخوردارند.

گفتگو در زندگی زناشویی

گفتگو یکی از فعالیت‌­های روزمره و عادی است که در زندگی زناشویی و زوجین اتفاق می­‌افتد. با این وجود، داشتن زمان گفتگو در خانواده‌­ها با توجه به طبقه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین تصورات آنها در مورد مسائل مختلف زندگی متفاوت است.

با توجه به اهمیت و تأثیری که ارتباط صحیح و مناسب بر سازگاری زناشویی دارد و از آنجایی که هسته آموزش‌­های زناشویی، گفتگوی مناسب و صحیح و نحوه صحیح صحبت کردن و گوش دادن در ارتباط بین زوج‌­ها است، می‌­تواند سازگاری زناشویی را بهبود بخشد. پس اختصاص وقت برای گفتگو، توجه در حین گفتگو، ابراز علاقه به یکدیگر و افزایش زمان‌­های با هم بودن یکی از تعیین‌کننده‌­های رضایت زناشویی و صمیمیت زوجین است.


مقاله مرتبط: مشاوره جنسی و زناشویی


کیفیت ارتباط زوجین

روابط صمیمانه، ارتباط را قوی‌­تر می­‌سازد. مشغولیت­‌های دائمی و روزمره زنان غیر از کار روزانه، بسیار مهم هستند. از آنجایی که زنان خانه­‌دار بیشترین زمانشان را در خانه سپری می­‌کنند، بیشتر دچار روزمر­گی می­‌شوند، کمتر به دنبال ایجاد صمیمیت با همسرشان می­‌روند و بیشتر گله و شکایت از فرآیند روزمره زندگی دارند. درگیر شدن در فعالیت­‌ها می­‌تواند صمیمیت بیشتر با همسر را به دنبال داشته باشد و صمیمیت با همسر هم، باعث شادکامی زنان شده و این روحیه زنان فضای خانواده را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اینستاگرام اکسیر

زمان گفتگو

میزان گفتگوها در روز نباید حالت کوتاه پاسخ داشته باشد و فقط در حد رفع تکلیف باشد.

زمان مشورت

مؤلفه دیگری که میزان تعامل را می­‌سنجد و درصمیمیت نقش دارد، مشورت زوجین است. مشورت از مسائلی مانند تزئین منزل و تغییر دکوراسیون گرفته تا مسافرت، تربیت فرزند، خرید و برنامه‌­ریزی برای آینده را شامل می­‌شود.

زمان مطالعه

مطالعه از عناصر مهم سرمایه‌­های فرهنگی و کتاب، مجله، روزنامه و یک کالای فرهنگی به حساب می‌­آید. میزان مطالعه بر میزان و چگونگی برقراری گفتگو تأثیر دارد. منظور از مطالعه صرفاً تحصیلات دانشگاهی نیست. زوجینی که اهل مطالعه هستند، بیشتر به دنبال گفتگو هستند و سعی دارند مطالب خوانده شده را با هم در میان بگذارند.

زمان استفاده از رسانه­‌های تصویری

مسأله مهم دیگری در زنان که تأثیر زیادی بر چگونگی و سطح فرهنگ آنها و در نتیجه سرمایه فرهنگی‌شان دارد، مقدار زمان استفاده از تلویزیون و انتخاب نوع برنامه‌های تلوزیون و نیز تماشای ماهواره است که باید در مدیریت زمان برای ایجاد صمیمیت مد نظر قرار داده شود. در دنیای امروز که صنایع فرهنگی (تلویزیون، ماهواره، اینترنت، کتاب و…) زندگی روزمره افراد را شدیداً تحت تأثیر قرار داده است، افرادی که مدیریت زمان نداشته باشند، در این فضاها غرق شده و روابط کمتری با یکدیگر برقرار می­‌کنند اما اگر زمان‌­ها و فضاها به درستی در زندگی خانوادگی خلق و مدیریت شوند، نه تنها داشتن زمان­‌های مختلف افراد را از هم دور نمی‌­کند، بلکه داشتن زمان مطالعه، زمان فعالیت­‌های اوقات فراغت، زمان استفاده از رسانه­‌ها، زمان دید و بازدید و زمان گفتگو را هم در پی خواهد داشت.


مقاله مرتبط: تست آنلاین اعتیاد به اینترنت

مقاله مرتبط: رابطه زناشویی خوب


مشکلات جنسی و زناشویی و باورهای غیر منطقی

فعالیت جنسی و رضایت حاصل از آن، یکی از اساسی ترین ابعاد زندگی انسان است. بسیاری از مشکلات جنسی زوجین به فقدان دانش جنسی، مهارت های جنسی، و مهارت های ارتباطی برمی گردد. بدیهی است رضایت از رابطه ی جنسی رابطه ی تنگاتنگی با رابطه ی کلی زن و شوهر دارد.

ارتباط مشکلات جنسی با تعامل عمومی زن و شوهرها

یک رابطه ی جنسی مشکل آفرین می تواند بر تعامل عمومی زن و شوهرها تاثیر زیان آوری داشته باشد. آمار به دست آمده از تحقیقات نشان می دهد که ۵۰% از زوجین در مراحلی از زندگی زناشویی خود اختلال جنسی را تجربه کرده اند، اما تعداد کمی تحت مشاوره و درمان قرار گرفته اند.

با ارائه آموزش، مشاوره و اطلاعات مورد نیاز در زمینه ی فیزیولوژی پاسخ های جنسی انسان، به تدریج مشکلات موجود از بین رفته و نا آگاهی جای خود را به اطلاع و آگاهی کامل می دهد. این آگاهی ها بسیاری از زنان و مردان را قادر می سازد تا قدم های موثر و موفقی در مواجهه با مشکلات جنسی و حتی اختلافات زناشویی خود بردارند.

حل مشکلات زناشویی

عواملی که پیدایش و پیشرفت مشکلات جنسی را باعث می شوند

عوامل متعددی ممکن است در پیشرفت و پیدایش مشکلات جنسی دخیل باشند. برخی افراد مبتلا به بیماری های جسمی هستند که این امر بر فعالیت و رضایت جنسی آن ها تاثیرگذار است. عوامل دیگری مانند علل درون و برون فردی، موانع مربوط به باورهای اجتماعی – مذهبی، آسیب دیدگی جنسی، نا آگاهی و کمبود دانش جنسی و تجارب نامناسب جنسی نیز می توانند بر عملکرد طبیعی جنسی اثر بگذارند.

مشکلات جنسی به هر علتی که ایجاد شوند دارای پیامدهای منفی بسیاری هستند. نارسایی های جنسی ارتباط تنگاتنگی با مشکلات اجتماعی از قبیل جرائم، تجاوزات جنسی، بیماری های روانی، دردهای عصبی و طلاق دارند. طبق تحقیقات و مطالعات اخیر عمده مشکلات زوجین، به نوع شناخت و تفکر آن ها بر می گردد.

باورهای غیرمنطقی

اکثر سکسولوژیست ها و خانواده درمانگران شناختی – رفتاری اعتقاد دارند که زوج ها تحت تاثیر محیط های خود هستند و الگوهای رفتاری آموختنی است؛ بنابراین رفتارهایی با کارکرد غلط را می توان با رفتارهای صحیح جایگزین کرد. علل مشکلات زناشویی از دیدگاه شناختی – رفتاری مربوط به باورهای غیرمنطقی فرد است.

وقتی یکی یا هر دو زوجین نسبت به رویدادهای ارتباطی خود دارای باورهای غیرمنطقی باشند، واکنش های منفی و بیمارگونه ای از خود بروز می دهند. از آن جا که مشکلات زناشویی در دیدگاه الیس ناشی از باورها و عقاید غیرمنطقی نسبت به رویدادها و رفتارهای بین زوجین است، برای درمان آن بهترین راه تغییر باورهای غیرمنطقی آن هاست.

محققان دریافته اند که میزان باورهای غیرمنطقی در رابطه ی زناشویی، پیش بینی کننده ی نیرومندی برای پریشانی زندگی زناشویی است. در نتیجه پیشنهاد می کنند که برنامه های درمانی برای ناکارآمدی رابطه باید مبتنی بر بازسازی شناختی همسران باشد.

رضایت زناشویی و مهارت­‌های زندگی

دستیابی به جامعه سالم در گرو سلامت خانواده است. از این رو سالم‌سازی محیط خانواده و روابط زناشویی و افزایش رضایت زناشویی ، بی‌گمان اثرات مثبتی را در جامعه به همراه خواهد داشت. در عصر جدید، کلیه­ کشورهای جهان تلاش می­‌کنند تا با تقویت بنیان خانواده، زمینه­ رشد، تعالی و استحکام خانواده را فراهم کنند.

درمان­‌های مربوط به رضایت زناشویی بر فرآیندهای تعاملی موجود میان زوجین، تمرکز دارد. حوزه مشاوره­ زناشویی در خانواده‌درمانی بر این مفهوم تکیه دارد که مسائل و مشکلات ایجاد شده به همان میزانی که حاصل کشمکش­‌های درون‌فردی هستند، نتیجه تعارضات بین‌فردی نیز می­‌باشند و نیاز است که با بهبود مهارت­‌های ارتباطی که منجر به رضایتمندی بیشتر می­‌شود، به این موارد، نگاهی ویژه داشت. در حقیقت زوجین باید در برخی حوزه‌­ها دست به سازش بزنند و می‌­توانند نحوه­ حل اختلافات و چگونگی اجتناب از گسترش تعارض را به یکدیگر بیاموزند.

به جهت اهمیت مهارت­‌های زندگی که در تعاملات روزمره و همچنین ارتباطات و رضایت زناشویی به کار می­‌آید، لیستی از این موارد به اختصار تهیه شده که با مروری گذرا بر هر کدام بتوانیم به جمع‌بندی نکات مورد نظر بپردازیم.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب

مهارت ارتباطی

خوب گوش کردن/ آغازگر ارتباط بودن/ فرستادن پیام‌­های بدنی، کلامی و لمسی خوب/ آگاهی از مسائل بین‌فرهنگی/ غلبه بر کمرویی/ آگاهی از نقش جنسی/ مدیریت خشم/ برقراری ارتباط جنسی/ مدیریت اختلافات و تعارض/ مهارت دوست‌یابی/ ابراز وجود/ قاطعیت در رفتار/ ابراز احساسات به صورت مناسب/ آشنایی با پل­‌ها و موانع/ مهارت مکالمه و انتخاب دقیق کلمات در جریان ارتباط.

مهارت بهداشتی

تغذیه­ مناسب/ اجتناب از سیگار و مواد مخدر/ مدیریت استرس/ داشتن تناسب اندام/ آشنایی با خطرات در کمین سلامتی/ ایجاد تعادل مناسب بین کار، روابط، خانواده و مهارت خودمراقبتی.

مهارت یادگیری

تنظیم اهداف/ مهارت­‌های خواندن/ مدیریت زمان/ مهارت­‌های تفکر/ مهارت حافظه/ مهارت حل مسأله/ مدیریت استرس/ مهارت یادداشت‌برداری و مهارت مطالعه.

تست احساس مثبت به همسر

مهارت ابراز احساسات

اهمیت دادن به احساسات/ آگاهی و باز بودن نسبت به احساسات/ آگاهی ازخواسته‌­ها و آرزوها/ آگاهی از حس‌های بدنی/ ظرفیت تجربه احساسات و کنکاش احساسات.

مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.

مهارت تفریحی

توانایی ارزش‌دهی زمان تفریح/ آگاهی از علایق و فعالیت‌­های پاداش‌دهنده­ شخصی/ مهارت­‌های جمع‌آوری اطلاعات/ مهار‌ت‌های تصمیم‌گیری/ مهارت برنامه‌ریزی/ جدا کردن تفریح از کار و داشتن تعطیلات مناسب و لذت‌بخش.

مهارت شغلی

تعیین دقیق ارزش‌­ها/ تعیین دقیق علایق/ ارزیابی توانایی و مهارت­‌ها/ آگاهی از فرصت‌­ها/ تصمیم‌گیری/ مهارت ابراز خود از طریق نوشتن/ مهارت­‌های مصاحبه­ شغلی/ مهارت­‌های مربوط به پول و تجارت/ مهارت­‌های کار گروهی و مهارت در نقش­‌های خاص مثل مدیریت و نظارت.

مهارت تصمیم‌گیری

شناسایی احساسات/ شناسایی مشکل/ طرح‌ریزی و انتخاب هدف/ ارائه فرضیه‌­ها و گزینه­‌ها/ تفکر در مورد پیامد/ انتخاب یک راه حل/ به‌کارگیری راه حل انتخابی/ مشاهده­ پیامد و ارزیابی نتایج.

مهارت همدردی

توانایی گوش دادن و درک نیاز و وضعیت دیگران/ ابراز درک دیگران/ حساسیت داشتن به احساسات دیگران/ توجه نشان دادن/ حمایت کردن و اجتناب از پیش‌داوری.

مهارت شهروندی

نشان دادن مسؤولیت­‌های فردی / درک و ارتقای اصول دمکراتیک، آزادی و عدالت و تساوی/ شرکت در فعالیت­‌هایی که منافع عمومی را بهبود بخشد/ نشان دادن رفتارهای اجتماعی و شهروند جهانی بودن.

مهارت اداره­ زندگی

مدیریت امور مالی خود/ اداره­ امور منزل/ خرید و علاقه به لباس مناسب پوشیدن/ نحوه­ خرید و مصرف کردن/ چگونگی پس‌انداز/ چگونگی استفاده از چک و…

مهارت پدری و مادری

نحوه تشکیل خانواده و انتخاب همسر/ شناخت حقوق خود و کودکان/ قبول مسؤولیت در برابر خانواده/ ایجاد تعادل بین کار در منزل و بیرون و تربیت فرزندان.

مهارت زناشویی

اطلاعات در مورد جنسیت/ آموزش هویت جنسی/ رفتارهای جنسی وابسته به سن و جنس/ بالا بردن عزت نفس/ بینش نسبت به روابط بین دو جنس/ درک وظایف و مسؤولیت­‌ها نسبت به جنس مخالف/ بسط مهارت­‌های میان‌فردی/ ارزش‌های دینی/ ارزش‌های اخلاقی و ارزش‌­های اجتماعی.

مهارت ارتباط بین فردی

همکاری و مشارکت با دیگران/ دوست­‌یابی و نگهداری دوستان/برقراری روابط صمیمی با دیگران/ بیان واضح و روشن تفکرات/ درک دیگران/ احترام به افراد با دیدگاه‌­ها، نژادها و مذاهب مختلف/ رعایت جنبه‌­های اخلاقی/ اعمال جنسی/ تحسین کردن و پذیرش تحسین دیگران/ خودگشودگی/ همدلی با دیگران و انتقادپذیری و انتقاد کردن.

بهبود مهارت­‌های ذکر شده، در افزایش رضایت زناشویی مؤثر است. مهارت­‌های ارتباطی، مهارت­‌هایی است که زن و شوهر با یادگیری آنها می‌توانند روابط خـود را بهبود بخشند. ارتباط نامؤثر موجب فاصله­ بین‌فردی عمیقی می‌شود که در همه­ جنبه­‌های زنـدگی و بخش­‌های جامعه تجربه می­‌شود.

عدم استفاده از مهارت­‌های لازم برای شـروع و ادامـه زندگی زناشویی لذت‌بخش می‌تواند منجر به تنهایی، بیماری جسمی و فشار روانی، احساس عدم صلاحیت و نارضایتی شغلی و مشکلات خانوادگی شود. پس با دقت به موارد ذکر شده، می‌توان از بروز تنش‌های متعدد جلوگیری کرد.

رزرو وقت برای مشاوره زناشویی

Loading...

مشاوره رایگان آنلاین

ثبت ديدگاه

Go to Top