ترس از دست دادن، واژه ای است که اشاره به اضطرابی دارد که در شرایط چک کردن مداوم رسانه های اجتماعی و رسانه های خبری آنلاین، می توان دید، به کار می رود. این چک کردن، برای آرام کردن فرد انجام می شود. این روزها ما تمایل داریم که به پایین نگاه کنیم تا بالا! و نتیجه آن، آگاهی کمتر نسبت به محیط اجتماعی است.

احساس حسادت، انزوا و تنهایی

یافته های پژوهش های اخیر از یک مطالعه در دانشگاه کپنهاگ، نشان داده است که مرور بیش از حد از فیس بوک، به خصوص در زمان کریسمس و مشاهده عکس های تعطیلات خانواده های دیگر، بیشتر احساس ناراحتی به شما می دهد تا خوشحالی.  این مطالعه نشان می دهد که استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی، می تواند احساس حسادت ایجاد کند.

استفاده از گوشی های هوشمند ، می تواند شکلی از خود درمانی، برای کمک به مقابله با خستگی، تنهایی یا افسردگی باشد. با این حال اتصال دیجیتالی، باعث احساس انزوا و تنهایی بیشتر می شود. استفاده از کنترل خارج شده گوشی های هوشمند ، می تواند مانند داروهای ضد افسردگی قدرتمند عمل کند؛ در نتیجه ارتباطمان با اطرافیان را از دست می دهیم.

تعاملات دیجیتالی فوایدی نیز دارند

مشکلات رفتاری با لوازم دیجیتال، لزوما ربطی به تعداد وسایل دیجیتالی که در خانه دارید، ندارد. سطح و وسعت درگیری با این وسایل، می تواند مشکلاتی به ضرر عملکرد سالم در دیگر بخش های زندگی، ایجاد کند. تعاملات دیجیتالی، می تواند برای شغل شما مفید باشد؛ برخی افراد، از طریق آنلاین، امرار معاش می کنند. اما مشکل، از میزان درگیری شما و تاثیر آن بر زندگی شما شروع می شود…

استفاده بیش از اندازه از گوشی های هوشمند

اعتیاد، به عنوان آنچه که تکرار شونده، وسواس گونه و باعث عوارض جانبی منفی می شود، تعریف شده است. استفاده از گوشی های هوشمند ، وقتی به عنوان مشکل تعریف می شود که وقتی دسترسی به این وسیله نداشته باشید، بدخلق شده،‌ احساس اضطراب و ترس ناگهانی یا به دلیل نداشتن سیگنال و یا وقتی که نیمه شب از خواب بیدار می شوید، گوشی خود را چک می کنید.

مقایسه اجتماعی غیر واقعی در استفاده بیش از اندازه از گوشی های هوشمند

محققان دانشگاه کپنهاگ، هشدار می دهند که استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی، می تواند احساس حسادت و “بدتر شدن خلق و خوی” را، از نگاه کردن به داستان شبکه اجتماعی افراد دیگر، به وجود آورد، که ناشی از “مقایسه اجتماعی غیر واقعی” است.

نیاز شما به سم زدایی دیجیتالی به اینکه اعتیاد شما چقدر بر زندگیتان تاثیر گذاشته، مشخص می شود. آیا استفاده از گوشی، روابط شما را دچار مشکل کرده است؟ آیا اگر به گوشی خود دسترسی نداشته باشید، دچار افسردگی می شوید؟

مشاوره و روان درمانی می تواند این فرصت را در اختیارتان قرار دهد که میزان اضطراب خود را از نیاز خود به دسترسی به گوشی را مورد ارزیابی قرار دهید. یادگیری ایجاد تعادل در استفاده از گوشی های هوشمند ، شامل ایجاد مرزهایی برای میزان زمان استفاده از گوشی است. مدیتیشن منظم، می تواند موجب احساس رهایی، از چک کردن های مکرر شود…

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب