آموزش جمع و تفریق
یک بازی شاد و سرگرم کننده برای مفاهیم ریاضی و آموزش جمع و تفریق میخواهیم، معرفی کنیم. از این بازی میتوان هم برای کودکانی که در حال یادگیری جمع و تفریق هستند و حتی کودکان کوچکتر که تازه شمارش اعداد را شروع کردهاند، استفاده کرد و آن قدر کودک شما جذب بازی خواهد شد که اصلا متوجه این نکته نخواهد شد که در حال یادگیری و آموزش ریاضی است.
چه نیاز دارید:
- تعداد زیادی دگمه.
- مکعب چوبی.
- ماژیک.
- پارچه نمدی یا مقوای کاغذی.
- قیچی.
روش کار آموزش جمع و تفریق
- ابتدا یک طرح تی شرت را بر روی کاغذ بکشید و دور آن را برش بزنید.
- طرح را بر روی پارچه نمدی (اگر پارچه نمدی نداشتید از کاغذ مقوایی میتوانید استفاده کنید) بگذارید و دور آن را برش بزنید.
- یک مکعب چوبی (اگر مکعب چوبی نداشتید میتوانید یک مکعب کاغذی با آموزش اوریگامی بالون درست کنید) را برداشته و اعداد را با ماژیک بر روی آن بنویسید. بهتر است اعداد کوچک باشد، مثلا اعداد ۱ تا ۳ را انتخاب کنید. بعدا در دورهای بعدی بازی میتوانید اعداد را تغییر دهید (مثلا ۲ بار عدد ۱، ۲ بار عدد ۲ و ۲ بار عدد ۳ را بر روی اضلاع مکعب بنویسید). پس هر طرف مکعب یک عدد دارد.
مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.
بازی ریاضی تفریق اعداد
- هر بازیکن یک تیشرت با ۱۰ عدد دگمه که بر روی تیشرت چیده است، دارد. در انتهای بازی هر کس همه ۱۰ عدد دگمهاش زودتر خارج شد، برنده است.
- اولین نفر مکعب را میاندازد به تعداد عددی که آمد دگمه را از روی تیشرت برداشته و گوشهای میگذارد و مکعب اعداد را به نفر بعدی میدهد. همین طور بازی ادامه دارد تا زمانی که اولین نفر که همه دگمهها را خارج کرد، برنده می شود. میتوانید قانون را به این صورت بگذارید که به تعداد دگمه ای که باقی ماند مثلا اگر یک دگمه باقی ماندهاست، دقیقا باید عدد ۱ بر روی مکعب در آید.
بازی ریاضی جمع اعداد
- میتوان مدل بازی را به جمع اعداد تغییر داد. با تیشرت خالی شروع کنید، هر عدد که با انداختن مکعب ظاهر شد به تعداد آن عدد دگمه بر روی تیشرت بچینید و تا زمانی که هر ۱۰ تا دگمه چیده شد بازی ادامه دارد. هرکس زودتر بتواند ۱۰ دگمه را روی لباسش بچیند او برنده است.
این یک بازی هیجان انگیز گروهی و یا تکی برای بچههای پیش دبستانی و دبستانی است.
کثیفکاری، مهارت یادگیری را تقویت میکند!
نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد، کودکانی که بیشتر اقدام به لمس کردن، چنگ زدن و چشیدن اشیای اطراف خود میکنند، از توانایی بهتری در یادگیری برخوردار هستند!
به گزارش ایسنا، کثیف کاری کودکان شاید برای والدین چندان خوشایند نباشد، اما نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که این رفتار میتواند درک کودک از دنیای اطراف خود را افزایش دهد.
تحقیقات صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه آیوا نشان میدهد، کودکانی که اقدام به چنگ زدن، لمس و حس کردن، چشیدن و حتی پرتاب اشیاء اطراف خود – بویژه مواد غذایی – میکنند، از توانایی بهتری در یادگیری برخوردار هستند.در این مطالعه توانایی یادگیری ۷۲ کودک ۱۶ ماهه با قرار دادن اشیاء مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت؛ محققان ۱۴ شیئ غیر جامد مانند مربای توت فرنگی، پنیر، سس شکلات و سوپ را در دسترس کودکان قرار داده و نام هرکدام از اشیا را با کلمات سادهای مانند dax یا kiv به کودکان یاد دادند. چند دقیقه بعد همان اشیاء در اشکال متفاوت در اختیار کودکان قرار داده و از آنها خواسته شد که این اشیا را شناسایی کنند.
مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
نتایج بدست آمده نشان میدهد، کودکانی که بیشتر کثیف کاری کرده و اقدام به چنگ زدن، برداشتن و بردن شییء به سمت دهان کرده بودند، نام اشیاء بیشتری را در مقایسه با کودکان تمیز و مرتب به خاطر سپرده بودند.
شانس شناسایی درست اشیاء در کودکان با رفتار کثیفکاری ۷۰ درصد اعلام شده است که این آمار برای کودکان تمیز و مرتب تنها ۵۰ درصد است. در بخش دیگری از این مطالعه کودکان به دو گروه تقسیم شدند و یگ گروه روی صندلیهای بلند و گروه دیگر روی میز نشانده شدند؛ کودکانی که روی صندلی بلندتر بودند، عملکرد شناختی بهتری در مقایسه با گروه دوم داشتند، چراکه امکان لمس و کثیف کاری بیشتری برای آنها فراهم شده بود.
دکتر «لاریسا ساموئلسون» نویسنده ارشد این مطالعه تأکید می کند: بازی کردن و لمس اشیاء مختلف می تواند مهارت یادگیری کودک را بشدت تقویت کند.
نتایج این مطالعه در مجله Developmental Science منتشر شده است.
دریافت وقت مشاوره کودک
ثبت ديدگاه