مرکز مشاوره
مرکز مشاوره و روانشناسی اکسیر تا کنون علاوه بر زمینه مشاوره، روانشناسی، روانپزشکی و روانسجی به برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی (مهارت های زناشویی، مهارت های فرزند پروری، مهارت های زندگی، خلاقیت، و…) نیز پرداخته است. مرکز مشاوره اکسیر برای ارائه خدمات و دسترسی بهتر شهروندان عزیز، مرکز مشاوره منطقه ۴ به نام کیمیای زندگی را تاسیس کرده است.
حیطه اصلی فعالیتهای مرکز مشاوره اکسیر و مرکز مشاوره منطقه ۴ شامل مشاوره فردی، مشاوره ازدواج، مشاوره گروهی، مشاوره کودک و نوجوان، خانواده درمانی، نوروفیدبک، درمان اضطراب، اختلالات خلقی و اختلالات جنسی میشود. علاوه بر این در این مرکز انواع آزمونهای استعداد یابی و روانی نیز برگزار میشود. کادر مجرب و متخصص ما همه روزه پذیرای شما عزیزان میباشند.
آدم یک بودن است و انسان یک شدن.
دکتر شریعتی
مشاوره و روان درمانی
تجربه کردن در طی زندگی امری معمول است. در هر مقطع زمانی ممکن است شخص جهت شناخت بهتر خود و مواجهه با نگرانیهایش نیازمند کمک یک مشاور یا درمانگر باشد. روان درمانی یک شیوهی درمانی برای اختلالات روانی و مشکلات روان شناختی و هیجانی است که مبتنی بر رابطه منحصر به فرد بین روان درمانگر و مراجع است. در این شیوه از ابزار کلامی و همچنین تکنیکهای مختلف برای دست یافتن به تغییر استفاده میشود.
مشاوره چیست؟
به زبان ساده، مشاوره عبارت است از هر نوع ارتباطی که در آن یک شخص به شخص دیگر برای فهم بهتر خود و حل و فصل مشکلاتش کمک میکند. دوستان و بستگان نوعی مشاوره ارائه میدهند. همین طور افراد مذهبی، راهنمایان تحصیلی، معلمان و خیلی از افراد دیگر نیز همین کار را میکنند. کارشناسان دفاتر مشاوره بدلیل آموزش وسیع خود در روان شناسی و رفتار انسانی مشاورههایی متفاوت با دیگران ارائه میدهند. آنها تجارب وسیعی در ایجاد روابط یاورانه و در کار با مشکلات مختلف دارند.
روان درمانی چیست؟
روان درمانی به شیوههایی گفته میشود که در آن مشکلات روانی و عاطفی از طریق بیان مشکلات به یک درمانگر و گفتگو با او درمان میگردد. روان درمانگر به شناخت شما از خود و بهتر شدن توانایی مقابله تن کمک میکند. متخصصین مرکز مشاوره اکسیر و مرکز مشاوره منطقه ۴ از روش روان درمانی به صورت فردی و گروهی استفاده میکنند.
روان درمانی به یاد گرفتن در مورد خودتان کمک میکند. در بعضی از موارد، شما یاد میگیرید که چگونه گذشته را درک کرده و با زمان حال تطبیق دهید. در موارد دیگر شما از آن دسته از پاسخ هایتان که مشکلاتی را در زندگی شما ایجاد میکنند آگاه شده و شیوههای تغییر آنها را یاد میگیرید.به همان اندازه که شما مسائل شخصی خود را برای درمانگر بیان می کنید، انتظار دارید که به همان اندازه هم او در این رابطه با شما صحبت کند.
جلسات روان درمانی
در جلسات روان درمانی مرکز مشاوره، به مسائل زیر با دقت توجه کنید:
- داشتن مقداری احساس تنش و عصبیت در جلسه اول طبیعی است اگر درمانگر دارای صفاتی است که فکر میکنید آن صفات نخواهد گذاشت احساسات خود را براحتی بیان کرده و یا به درمانگرتان اعتماد کنید، بهتر خواهد بود که درمانگر دیگری انتخاب نمایید.
- در اولین جلسه به احساسات خود اعتماد کنید. از احساسات خود به عنوان یک راهنما جهت تصمیم گیری در مورد ادامه کار با آن درمانگر و یا تغییر او استفاده کنید.
- به محض پیدا کردن شخصی که در حضور او احساس آرامش میکنید، ضمن گشودن دریچههای ذهن خود شرایط را برای اعتماد به درمانگر مهیا کنید.
- رک و صریح بودن در امر درمان نکته ای بسیار مهم است.
- در همه روشها، هدف از روان درمانی فراهم ساختن محیطی غیرانتقادی است که به بیمار و درمانگر اجازه دهد تا به سوی مجموعهای از هدفهای توافق شده، با یکدیگر همکاری کنند.
مقاله مرتبط: چرا نباید از روان درمانی ترسید
اهداف روان درمانی در مرکز مشاوره
- برطرف شدن علایمی که منجر به پریشانی شدهاند.
- الگوهای رفتاری آشفته را تغییر میدهند.
- روابط بین فردی را بهبود میدهند.
- مقابله بهتر با استرسهای زندگی را آموزش میدهند.
- رشد شخصی و بالیدگی فردی را ایجاد میکنند.
آیا روان درمانی موثر است؟
تحقیقات نشان داده است که بیشتر افرادی که این شیوه درمانی دریافت کردهاند از علایم بیماری رها شدهاند و توانستهاند در زندگی خود عملکرد بهتری داشته باشند. رواندرمانی نشان داده است که باعث بهبود هیجانها و رفتارهای فرد میشود و با تغییرات مثبتی در مغز و بدن همراه است.
مقاله مرتبط: اثرات مشاوره و روان درمانی
تکنیک های روان درمانی در مرکز مشاوره
تکنیک آموزش افزایش مهارت های بین فردی
این تکنیک برای افزایش مهارتهای بین فردی طراحی شده که عبارت است از آموزش چگونگی ابراز عقیده، احساس و افکار به صورت مناسب است. این تکنیک در روابط بین شخصی مثل اختلافات زناشویی، افسردگی، اختلالات جنسی، رفتارهای پرخاشگرانه و مورد سوء استفاده قرار گرفتن کاربرد دارد.
تکنیک حل مسئله
حل مسئله یک تکنیک درمانی روان شناختی است که مراجعه کننده از این طریق یاد میگیرد از مجموعه آگاهیها، دانش و منابع موجودی که در اختیار دارد بر حل مسئله یا مشکلی که با آن مواجه است استفاده کند. نداشتن مهارت حل مسئله میتواند اختلالهای گوناگون روانشناختی و یا مشکلهایی در ازدواج و تربیت فرزند ایجاد میکند.
تکنیک آموزش شناسایی رفتارهای نادرست
مراجعان با آموختن این روش میتوانند رفتارهای نادرست خود را بشناسند و با ترک آنها رفتارهای مناسبی را جایگزین کنند.
تکنیک مدیریت استرس
این تکنیک از مجموعهای از شیوههای درمانی تشکیل شده است که ریلکسیشن یکی از آنهاست. ابتدا مراجعه کننده در مورد اثر استرس بر رفتار و سلامت، آموزش میبیند، سپس با کمک درمانگر عوامل استرس زا را شناسایی میکند تا بتواند با روشهایی مثل ریلکسیشن یا انواع مراقبهها استرسهای خود را مدیریت کند و به آرامش برسد.
آموزش مهارت های کلامی و غیر کلامی
مهارتهای اجتماعی شامل طیف وسیعی از رفتارها، مانند گرمی و صمیمیت در روابط، سهولت در گفتگو، ابراز همدلی، تماس چشمی و به طور کلی مهارتهای کلامی و غیر کلامی برقراری ارتباط است.
تکنیک تغییر باورهای مشکل زای افراد
این تکنیک به مراجعان کمک میکند تفکرات ناسالم خود را بشناسند و به پیامدهای منفی آن توجه و تفکرات سالم تر را جایگزین کنید.
تکنیک مهار و مدیریت خشم
از این روش برای مهار خشم و پرخاشگری استفاده میشود. زود عصبانی شدن، از کوره در رفتن، داد زدن، پرتاب اشیاء و یا شکستن آنها، در را بهم کوبیدن و زدن خود و دیگران نمونههایی از خشم و پرخاشگری هستند.
تکنیک تغییر عادتها
در این روش به مراجعان آموزش داده میشود که عادتهای ناسالم خود را بشناسند و از عادتهای سالم متضاد با آنها برای ترک عادت مشکل دار استفاده کنند. از این تکنیک در درمان اختلالهایی مثل مکیدن انگشت، پلک زدن شدید و کندن مو استفاده میشود.
تکنیک مواجهه
مواجهه روشی است که در آن شخص با هر محرکی که در او ایجاد رفتار یا هیجان نامطلوب میشود روبرو میشود. به طور مثال کسی را که ترس شدید از ارتفاع دارد برای اینکه به اصطلاح ترسش بریزد وی را مقابل این محرک قرار میدهند که در مقابل این محرک (ارتفاع) واکنش نامطلوب (ترس و فرار) نشان ندهد.
تکنیک پذیرش
پذیرش به معنای شناسایی و قبول رویدادهای ناخوشایندی است که نمیتوان کنترلی برآنها داشت. که در این تکنیک درمانگر با استفاده از روشهایی مثل انواع مراقبهها به مراجعه کننده کمک میکند تا مسائل تغییر ناپذیری که باعث ایجاد نقش یا احساسهای دردناک میشوند بپذیرد و خود را از فشارهای روانی برهاند.
ثبت ديدگاه