روانشناس کیست ؟
نوجوانی یک فصل حساس از زندگی هر انسانی است. از نوسانات خلقی گرفته تا مسائل مربوط به مدرسه؛ تمام نوجوانان مشکلی دارند. اما گاهی اوقات، پریشانی یک نوجوان ممکن است به حدی برسد، که نیاز به مراجعه نوجوانان به روانشناس باشد. با این حال، درمان به طور قطع نیازی به یک رویداد آسیب زا یا مشکلات جدی روحی روانی ندارد.
ملاقات با یک درمانگر می تواند از تبدیل شدن مسائل جزئی به مشکلات بزرگ جلوگیری کند. گاهی اوقات، چند جلسه درمان کوتاه می تواند بر سلامت کلی نوجوانان تاثیر بگذارد. نوجوانان می توانند از ملاقات با یک درمانگر برای بحث در مورد موضوعات مختلف، از جمله مسائل مرتبط با هویت جنسی بهره مند شوند….
دلایل اصلی مراجعه روانشناس
– افسردگی:
اختلالات خلقی، اغلب در طول سال های نوجوانی شروع می شود و اگر درمان نشود، افسردگی می تواند در بزرگسالی ادامه یابد. اگر نوجوان شما تحریک پذیر و غمگین است، با یک متخصص صحبت کنید. تشخیص دقیق و مداخله زود هنگام، اجزای کلیدی برای درمان موثر است.
مقاله مرتبط : نشانه های افسردگی در نوجوانان
– اختلالات اضطرابی:
سال های نوجوانی، سال های رو به رشد و تغییرات سریع از لحاظ جسمی، ذهنی و اجتماعی است. برای برخی از نوجوانان این تغییرات همراه با ترس سپری می شود؛ بنابراین اضطراب آور است. طبیعی است که نوجوانان گاهی نگران باشند، اما برخی از نوجوانان اضطراب شدیدی را تجربه می کنند.
مشاوران بر آن اند که همه ترس و اضطراب ها، گاهی نیاز به کمک های حرفه ای ندارند. اما زمانی که این ترس ادامه می یابد و زندگی روزمره ی نوجوان و تصمیم گیری او را مختل می کند، باید حتما برای اضطراب او تمهیدی اندیشید. آیا نوجوان شما در صحبت کردن در کلاس دچار مشکل است، یا اینکه او به طور مداوم نگران اتفاقات بد است؟ درمان می تواند به او کمک کند تا یاد بگیرد که چگونه علائم خود را مدیریت کند.
سه مورد زیر از نشانه های اضطراب است و نیازمند مشاوره درمانی است:
۱- نگرانی هایی که از بین نمی رود
این حالت مانند تصور خود روی یک لبه است، یا تصور اینکه زخمی که به مرور زمان التیام نمی یابد. با این مشخصه نوجوان بدون هیچ دلیل روشن و مشخصی آرامش ندارد.
۲- نگرانی هایی که با گذر زمان بیشتر و بدتر می شود
این زمانی است که نوجوان به نوعی انزوا را از جمع ترجیح می دهد، از این که در شرایط و موقعیت خاصی قرار بگیرد، فرار می کند. بعضی افکار منفی کش دار در ذهنش دارد که کنترلشان سخت است و این معمولا با نشانه های جسمی مثل معده درد، عرق کردن، ضربان قلب، سردرد، تنفس سریع و اسهال همراه است.
۳- نگرانی هایی که زندگی روزمره ی نوجوان را تحت الشعاع قرار می دهد
زمانی که نوجوان نمی تواند کارهای روزمره خود را انجام بدهد یا نمی تواند از چیزی لذت ببرد.
– مشکلات رفتاری:
اخراج از مدرسه، پیروی نکردن از قوانین خانه و مدرسه و پرخاشگری، ممکن است نشانه هایی از مشکلات جدی تر باشد. درمانگر می تواند کمک کند به شناسایی مشکلات احتمالی سلامت روان، کمبود مهارت و یا مشکلات اجتماعی که ممکن است باعث رفتار نوجوان شما شود.
– مسائل مربوط به سوء مصرف مواد:
متاسفانه، مواد مخدر و الکل می تواند مشکلات جدی را برای نوجوانان ایجاد کند. یک مشاور سوء مصرف مواد می تواند مصرف مواد در نوجوان شما را ارزیابی و کمک به تعیین مناسب ترین روش درمان کند. درمان فردی، گروه درمانی و سم زدایی گزینه هایی است که ممکن است بسته به شدت مشکلات نوجوان تان پیشنهاد شود.
مقاله مرتبط : برای پیشگیری از اعتیاد نوجوانان، از کودکی شروع کنید!
– استرس:
این که آیا این فشار برای عملکرد خوب در امتحان باشد یا نگرانی در مورد آنچه که بعد از دبیرستان باید انجام دهد، استرس می تواند عواقب جدی را به دنبال داشته باشد. درمان می تواند به مهارت های یادگیری نوجوان کمک کند تا استرس را با موفقیت مدیریت کند، و این چیزی است که در طول زندگی آن ها به خوبی به آن ها خدمت خواهد کرد.
– مدرسه و مسائل اجتماعی مرتبط:
قلدری، نمرات پایین و مسائل مربوط به معلم ها، فقط تعداد کمی از مشکلات اجتماعی است که بسیاری از نوجوانان تجربه می کنند. درمان می تواند به نوجوانان کمک کند تا از یک سیستم پشتیبانی برخوردار شوند و مهارت هایی را به آن ها آموزش دهد تا بتوانند مدرسه را با موفقیت پشت سر بگذارند.
– مشکلات قانونی:
سرقت، نوشیدن الکل و دعوا تنها بخشی از مشکلاتی است که می تواند برای نوجوانان مشکلات قانونی ایجاد کند. درمان می تواند به نوجوان کمک کند تا بتواند یاد بگیرد انتخاب های سالم تری داشته باشد تا مانع از مشکلات قانونی بیشتری شود.
– عزت نفس پایین:
نوجوانی زمانی است که معمولا با مشکلات اعتماد به نفس درگیر می شویم، اما برخی از نوجوانان مشکلات عزت نفس جدی را تجربه می کنند. هنگامی که این مسائل به صورت غیر قابل حل باقی مانده است، نوجوانان در معرض خطر بیشتری از مشکلاتی مانند سوء مصرف مواد و شکست تحصیلی هستند. درمان می تواند به تقویت عزت نفس نوجوان کمک کند.
– تروما:
تجربه نزدیک به مرگ یا تجاوز جنسی و وقایع آسیب زا می تواند تاثیر عمیقی بر نوجوان داشته باشد. درمان می تواند انعطاف پذیری را افزایش دهد و تاثیرات حوادث آسیب زا را در زندگی نوجوان کاهش دهد. مداخله زودهنگام می تواند کلید کمک به بهبودی نوجوان از شرایط دردناک باشد…
– سوگ:
نوجوانان با غم و اندوه ناشی از سوگ، کمی متفاوت از بزرگسالان مقابله می کنند، و از دست دادن یکی از عزیزان می تواند در طول نوجوانی بسیار دشوار باشد. درمان فردی، خانوادگی و یا گروهی می تواند به نوجوانان کمک کند تا احساس از دست دادن خود را درک کنند.
مقاله مرتبط : سوگ و داغدیدگی در کودکان و نوجوانان
– فرار از خانه:
فرار از خانه عبارت است از رفتاری که در آن کودک یا نوجوان، خانه یا محل اقامت خود را بدون اجازه والدین یا ولی قانونی خود، برای حداقل مدت یک شب ترک می کند. فرار از خانه کاری است که نوجوان ارادی انجام می دهد، و احتمال می رود مدتی پس از ترک خانه نیز به آن برگردد.
در واقع در بسیاری از موارد، ترک خانه نوجوان چندان طولانی نیست. اما نوجوان بی خانمان، معمولا به دلایل متعدد و برای مدت زمان طولانی و حتی گاه برای همیشه، از خانه دور می شود. بی خانمانی در بسیاری از مواقع به خواست و اراده نوجوان نیست و ممکن است، عدم تمایل والدین یا سرپرست قانونی به نگهداری وی (مانند زمانی که معتاد می شود) و یا ناتوانی از پرداخت هزینه نگهداری او موجب این امر شود. بسیاری از نوجوانانی که از خانه می گریزند، سرانجام تبدیل به نوجوانان خیابانی می شوند.
مقاله مرتبط : علت فرار کودکان و نوجوانان از منزل چیست؟
روش های شناخت مسائل جوانان
- مشاهده مستقیم: با تحت نظر داشتن رفتارهای فرد می توان به مشکلات وی پی برد.
- مصاحبه تخصصی: که توسط روانشناس انجام می شود.
- اجرای پرسش نامه: با تهیه پرسش نامه و اجرا آن ها می توان مشکلات جوانان را در آموزشگاه، جامعه و خانواده بررسی نمود.
- مصاحبه با والدین.
- مطالعه موردی.
- سرگذشت نگاری یا تحلیل یادداشت ها و دفترچه خاطرات فرد.
مقاله مرتبط : روانشناسی نوجوانان
دریافت وقت مشاوره نوجوان
ثبت ديدگاه