روابط زناشویی و جنسی خوب
ازدواج در واقع برقراری روابط زناشویی و نزدیک شدن جسمی و روحی بین همسران می باشد که هر دو باید در رفع نیازهای جسمی و روحی یکدیگر تلاش کنند و همدیگر را بخوبی درک کنند. غریزه جنسی یکی از نیازهای عمده افراد می باشد که نیازهای دیگر را نیز تحت پوشش خود می آورد و عدم ارضای صحیح آن پیوند خانوادگی را متزلزل کرده و اساس زندگی را بهم می ریزد.
دوستان عزیز آگاهی همیشه بهتر از ندانستن است.
در مشاوره قبل از ازدواج توجه به آگاهی های جنسی زن و شوهر یا دو نامزد از اهمیت زیادی برخوردار است منظور این است که دو نفری که قصد ازدواج را دارند دانش کافی در مورد روابط زناشویی و علایق خود داشته باشند.
آیا درباره روابط زناشویی خوب اطلاعاتی دارید؟
در ازدواج افراد علاوه بر در نظر گرفتن موارد شرعی، فرهنگی، رسم و رسومات رایج، باید آگاهی و شناخت زناشویی از یکدیگر را داشته باشند تا بتوانند با هم به خوبی زندگی کنند و نیازهای یکدیگر را برآورده سازند تا بعد از ازدواج به بیراهه کشیده نشوند و انواع خیانت ها را تجربه نکنند.
- یکی از روش های آموزشی روابط زناشویی درست، شرکت در دوره ها و کارگاه های مشاوره ازدواج است که در مراکزی که آزمایش خون برای تست های قبل از ازدواج انجام می شودبرگزار می شود.
- روش دیگر مراجعه حضوری به مراکز مشاوره می باشد و یا مطالعه و جستجو منابع موثق در اینترنت است.
اگر به دنبال مرکز مشاوره ازدواج خوب می گردید به مرکز روانشناسی اکسیر مراجعه نمایید. مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات روانشناختی خود را به صورت حضوری و غیر حضوری ارائه می دهد.
خوشبختانه امروزه جوانان آشنایی بیشتری با اینترنت دارند و می توانند به راحتی به اطلاعات دسترسی پیدا کنند؛ با این وجود خلاصه ای از دانش روابط زناشویی شامل موارد زیر است:
- دانش فیزیولوژیکی و شناخت جسمی طرف مقابل
- دانش برقراری روابط جنسی
- آگاهی از ضعف ها و نقاط قوت یکدیگر
- نداشتن بیماری های مقاربتی
- پیگیری سلامت جنسی
- داشتن تناسب و کشش های غریزی
روش های داشتن روابط جنسی زناشویی عالی
ما در اینجا تعدادی روش مفید را برای تقویت و بهبود روابط زناشویی به شما پیشنهاد می کنیم. البته باید دانست که حتماً نباید همه آنها را با هم و در یک زمان به کار برد.
شما می توانید با توجه به ویژگی های خود و همسرتان موارد مناسب را انتخاب کرده و در مواقع لزوم به کار برید:
- رفتارهای مثبت همسرتان را تحسین کنید و او را به انجام هر چه بیشتر آن رفتارها ترغیب نمایید. به او بگویید که چقدر به وجودش افتخار می کنید و دوست دارید همواره در کنارش باشید.
- وقتی همسرتان در حال صحبت کردن با شماست، به هیچ وجه حرفش را قطع نکنید. صبر کنید تا کاملاً حرفش تمام شود و بعد نظر خود را بیان کنید.
- همسر خود را با انواع و اقسام خواسته ها و دستوراتتان برده و اسیر خود نسازید. وقتی کاری از او می خواهید خودتان هم در عوض کاری برایش انجام دهید. دقت کنید که این کار حتماً نباید مسئله مهمی باشد. شما هم می توانید با انجام کارهای کوچک و به ظاهر کم اهمیت و حرف هایی محبت آمیز او را شاد کنید و خستگی را از تنش بیرون آورید.
- خیلی از مواقع ما با حرفها و حرکاتمان همسرمان را نسبت به خود عصبانی و ناراحت می کنیم. سعی کنید تا حد امکان از کارها و رفتارهایی که سبب دلزدگی و ناراحتی همسرتان می شود بپرهیزید. حتی اگر به آن کارها علاقه دارید به خاطر همسر و زندگی مشترکتان آنها را کنار بگذارید.
- برای ایجاد صمیمیت بیشتر در روابط زناشویی سعی کنید با هم کتابی انتخاب کنید و آن را به نوبت بخوانید. سپس در مورد آن با هم بحث و گفتگو نمایید. اگر اهل کتاب نیستید، می توانید به جای آن با هم فیلمی را تماشا کنید و بعد درباره اش حرف بزنید.
- در مورد روزهای اول آشنایی تان و ویژگی هایی که سبب شد نسبت به هم علاقمند شوید گفتگو نمایید. ولی دقت کنید که اگر ویژگی های خوب ظاهر خود را پس از گذشت سالها از دست داده اید بهتر است در مورد آنها حرفی نزنید. چرا که هدف ما صحبت در مورد ویژگی های ظاهری و فیزیکی نیست. به جای آن سعی کنید آزادانه و صادقانه در مورد ویژگی های مثبت روحی و شخصیتی یکدیگر گفتگو نمایید.
- زمانی در روز یا در هفته را فقط به خودتان دو نفر اختصاص دهید. مثلاً یک بعدازظهر با هم به پارکی بروید که هیچ کس حتی فرزندانتان نتوانند مزاحمتان شوند و سعی کنید از این با هم بودن لذت ببرید.
- در آخر باز هم می گوییم: هیچ وقت احترام گذاردن نسبت به یکدیگر را فراموش نکنید. (احترام به افکار، عقاید و دیدگاههای همسرتان باعث می شود او نیز چنین احساساتی را نسبت به شما پیدا کند).
مقاله مرتبط: مشاوره خانواده تلفنی
مقاله مرتبط: مشاوره زناشویی تلفنی
تاثیر روزمرگی در روابط زناشویی
مسئله دیگری که پس از گذشت چند سال در زندگی های زناشویی رخ می دهد این است که افراد اغلب با تعجب به احساسات شورانگیز خود در روزهای اول ازدواج می نگرند و با خود می گویند چرا اینقدر زود ازدواج کردم، یا این که آیا این فرد همان کسی است که من می خواستم؟
البته این بدان معنا نیست که آنها دیگر همسرشان را دوست نمی دارند، بلکه بدان معناست که دچار نوعی روزمرگی شده اند. در چنینن حالاتی فرد مثل یک قطار مسیری را دائم طی می کند و دیگر هیچ چیز این مسیر برایش تازگی و جذابیت ندارد. متأسفانه با بروز چنین احساساتی افراد اغلب حس می کنند که دیگر چیز تازه ای برای هم ندارند و به بن بست رسیده اند.
ولی باید دانست که در این مواقع فقط زندگی زناشویی به نوعی به خواب رفته است و تنها کاری که باید بکنید این است که بیدارش کنید. هر صبح پس از برخواستن از خواب کمی فکر کنید و بیندیشید که چه کاری می توانید بکنید تا همسرتان زندگی بهتری داشته باشد. سعی کنید در روز حداقل یک کار که سبب رضایت او است انجام دهید. رفته رفته این کار به نوعی عادت تبدیل می شود و به این ترتیب همواره همسر شما جزء اولین مسائلی می شود که ذهنتان را به خود مشغول می سازد.
متأسفانه امروزه کانونهای خانوادگی زیادی، تنها به دلیل همین مسئله عادی شدن روابط و رسیدن به نوعی روزمرگی از هم پاشیده میی شوند و به طلاق کشیده می شوند.
نحوه مبارزه با روزمرگی و شاد کردن رابطه جنسی
- زن و شوهر باید قدر زندگی زناشویی خود را بدانند. باید توجه کنید که زندگی قرار نیست همیشه بر وفق مراد شما باشد. روزهای خوب و بد همیشه وجود دارند و این حقیقت زندگی است. پس سعی کنید به هنگام بروز نارضایتی ها در زندگی صبر را پیشه خود سازید و کوچکترین بهانه ای را برای دعوا قرار ندهید.
- سعی کنید همراه با هم روزهای سخت زندگی را تحمل کنید و همچون روزهای شیرین، در سختی ها نیز با هم باشید. به خاطر داشته باشید که شما ازدواج کرده اید که یک تن شوید و همه چیزتان با هم مشترک شود. نه این که تبدیل به رقبایی شوید که همواره در حال حسادت و نیش و کنایه زدن به یکدیگر هستند.
- همانطور که از همسرتان توقع دارید بعضی از کارها را بکند یا نکند، به او نیز اجازه دهید همین توقع را از شما داشته باشد. ولی توقعات بی جا از همسرتان نداشته باشید.
- زن و شوهر حتی می توانند در میان جمع بدون بیان کلمه ای، با اشاره و طرز نگاه یکدیگر را تشویق و حمایت کنند و به این ترتیب به او بفهمانند که علیرغم تمام مشکلات و اختلافات او را دوست دارند و درکش می کنند.
- تا جایی که می توانید از یکدیگر انتقاد نکنید. البته راهنمایی و گوشزد کردن ایرادات طرف مقابل با انتقادات بیجا فرق می کند. انتقاد مستقیم اغلب سبب رنجیدگی خاطر طرف مقابل می شود، بهتر است نکات مورد نظرمان را در لفافه و به صورتی کاملاً غیر مستقیم به همسرمان بگوییم. چرا که شرط اول زندگی مشترک، پذیرفتن بدون قید و شرط یکدیگر است.
- حتماً نسبت به هم اعتماد داشته باشید. در غیر این صورت عشق و علاقه واقعی میانتان شکل نخواهد گرفت. همیشه و تحت هر شرایطی برای کمک به همسرتان آماده باشید. مگر قرار نیست شما بهترین دوست او باشید؟ پس توجه به او و نیازهایش و درک شرایط او را در اولویت کارهای خود قرار دهید.
تعطیلات و روابط زناشویی
تعطیلات آخر هفته، تعطیلات ماهیانه و تعطیلات نوروزی و بهطور کلی هرگونه تعطیلات و برنامههای خاص (نظیر مسافرت، مهمانی و…)، میتواند در روابط زناشویی تاثیر بگذارد.
این مساله را میتوان از دو نگاه مورد بررسی قرار داد
دیدگاه اول
از دیدگاه اول که در مورد بسیاری از زوجها صدق میکند؛ تعطیلاتی نظیر تعطیلات سال جدید که طولانیمدت هم است، به دلایل مختلف زمان مناسبی برای داشتن روابط زناشویی نیست زیرا خانهتکانی، خریدهای شب عید و دید و بازدیدها فرصتی را برای انجام این کار به آنها نمیدهد. این دیدگاه بهخصوص در مورد زوجهایی که ممکن است روابط خوبی با هم نداشته باشند، بیشتر صدق میکند زیرا برای نپرداختن به روابط زناشویی و عاطفی دلایل موجهی دارند.
البته برای همسرانی که مدت زمان زیادی از روابط آنها میگذرد نیز به دلیل داشتن فرزندان و گاهی عروس یا داماد و حتی نوه، قابلقبولتر است زیرا زمان بیشتری را با آنها صرف میکنند تا با یکدیگر.
این مساله میتواند دلیل مهم دیگری هم داشته باشد و آن عادی شدن روابط زناشویی برای آنهاست؛ بهخصوص اگر از مهارتهای مناسبی برخوردار نباشند و نتوانند روابط زناشویی لذتبخشی را با آزمودن شیوههای جدید، وقتگذاشتن برای یکدیگر، باهمبودن، با هم تفریح کردن و … تجربه کنند. طبیعتا در تعطیلاتی نظیر تعطیلات نوروز، تمام این مشغولیتها وجود دارند، خستگی ناشی از پرداختن به این امور را نیز باید اضافه کرد، اما همانطور که گفته شد، زوج میتوانند با توافق یکدیگر و قبل از شروع برنامههای تعطیلات، در این مورد برنامهریزی داشته باشند. این در مورد هر دو گروه زوجها (با روابط طولانیمدت و روابط کوتاهمدت) صدق میکند. نپرداختن به روابط زناشویی میتواند نارضایتی جنسی را به دنبال داشته باشد و در صورت بروز مشکل در روابط بینفردی، تشدید میشود.
دیدگاه دوم
در دیدگاه دوم، طرفین تعطیلات و برنامههای خاص آن نظیر مسافرت، داشتن زمان کافی برای با هم بودن را برای رفع تعارضات زناشویی، بهبود روابط زناشویی، لذت بردن از بودن با هم و انجام برنامههای تفریحی در کنار یکدیگر فرصتی مغتنم میدانند. در این دیدگاه، تعطیلات زمان بسیار مناسبی است تا زوجهایی که روابط طولانیمدتی داشته و به دلایل متعدد کمتر به یکدیگر پرداختهاند، بتوانند از طریق برنامهریزی، زمان بیشتری را با یکدیگر بگذرانند.
در مورد این زوجها، برنامههای از پیش تعیینشده میتواند مفیدتر باشد زیرا معمولا فرزندانی در خانه دارند و باید به وظایف و مسوولیتهای دیگرشان نیز بپردازند. بنابراین برنامهریزی برای داشتن اوقاتی خوش با یکدیگر، پیادهروی، قرار عاشقانه با یکدیگر گذاشتن، داشتن روابط زناشویی در فضایی جدید در زمانی متفاوت از آنچه معمولا بوده یا به شیوههای جدید و متفاوت، میتواند در بهبود روابط بسیار موثر باشد. با این حال زوج باید به این نکته توجه داشته باشند که اولا لزومی ندارد که روابط زناشوییشان به اوج لذت منجر شود، دوم اینکه باید برنامهریزی با توافق یکدیگر باشد و هر دو نفر مسوولیتی را در فراهم کردن زمان و مکان مناسب (شرایط محیطیای که دوست دارند در آن شرایط با یکدیگر رابطه داشته باشند و…) بر عهده گیرند. قرارهای عاطفی آنها میتواند شامل صحبت کردن با یکدیگر، نوازش، داشتن رابطه زناشویی و تفریح و بازی با یکدیگر باشد.
۳ نکته مهم درباره سکس و روابط زناشویی خوب
اما قبل از پرداختن به هرکدام از این دو دیدگاه، لازم است همسران به ۳ نکته بسیار مهم و موثر توجه داشته باشند:
اول اینکه، به نظر خیلی از زوجها، داشتن روابط زناشویی ماهیتی «همه یا هیچ» گونه دارد و معتقدند یا نباید روابط جنسی زناشویی داشته باشند یا اگر دارند، حتما باید به اوج لذت منجر شود. دلیل این موضوع، متاسفانه نگرشهای غلط آنهاست که باعث ایجاد انتظارات و توقعات غیرمنطقی میشود و در بیشتر موارد موجب نارضایتیشان را می شود، اما میتوان روابط رناشویی فوقالعاده لذتبخشی را بدون تجربه ارگاسم هم داشت.
زوج باید به این نکته توجه داشته باشند که هدف از برقراری رابطه زناشویی، لذت بردن از بودن با هم است؛ نه اینکه روابط جنسی به چه شکل پیش رود، یا در طول روابط زناشویی چه باید بکنند. البته باید خاطرنشان کرد داشتن مهارتهای جنسی میتواند به هر چه لذتبخشتر کردن رابطه زناشویی کمک کند؛ اما زوج میتوانند با سطحبندی مناسب روابط زناشویی و با توافق با یکدیگر، روابط خوبی با هم داشته باشند.
مقاله مرتبط: ویژگیهای رابطه جنسی سالم
نکته دوم، مدت زمانی است که زوج با یکدیگر رابطه دارند و میتواند برنامهریزیهای گوناگون را تحتتاثیر قرار دهد. ممکن است روابط زناشویی زوجی که مدت زمان زیادی با یکدیگر بودهاند، با گذشت زمان و به دلایل مختلف (مشغلهکاری، نگهداری از فرزندان و…) محدود شده باشد، دچار مشکلات ارتباطی شده باشند یا مسایل زناشویی برای آنها به نوعی عادت تبدیل شده باشد. طبیعتا نوع برنامهریزیهای چنین زوجهایی برای تعطیلات، باید بر امتحان روشهای جدید در روابط زناشویی متمرکز باشد. از طرفی زوجهایی که روابط کوتاهمدتی داشتهاند و از تازگی موقعیت جدید لذت میبرند نیز برای تحکیم روابط باید برنامههای متفاوتی داشته باشند.
سومین نکته این است که هرگونه برنامهریزی برای داشتن روابط زناشویی در هر زمان (تعطیلات و غیرتعطیلات) حتما باید با هماهنگی و توافق هر دو طرف باشد. برای اینکه این روابط لذتبخش و با بهترین نتیجه باشد، نباید به هیچکدام از طرفین تحمیل شود. زیرا در این صورت فقط نارضایتی بهوجود خواهد آورد. این مساله بهخصوص در زمان تعطیلات، به دلیل برنامههای خاص آن، بسیار مهم است.
مهم، بودن با همدیگر است
اگر روابط زوجی دچار مشکل است، بهتر است علاوه بر مشاوره با متخصص برای گرفتن برنامههای خاص، در مراحل اولیه گفتوگویی مسالمتآمیز درباره روابط، انتظارات و پرهیز از پرداختن به رفتارهایی که ممکن است ایجاد تنش و نگرانی کند، داشته باشند. البته در صورتیکه زوج روابط بین فردی مشکلزایی دارند، حتما باید به متخصص مراجعه کنند.
مرکز روانشناسی اکسیر به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند خدمات رایگان مشاوره ای و زناشویی ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
زن و شوهر باید قبل از شروع تعطیلات این مسایل را بررسی کنند و برنامهریزیهای لازم را انجام دهند؛ محل مسافرت، محل اقامت و سایر مسایل را مشخص کنند و تلاش داشته باشند از بودن با هم لذت ببرند و سعی کنند بر مسایل تنشزا و نگرانکننده، اینکه این بار روابط چگونه میگذرد و آیا میتوانند از پس کار برآیند، تمرکز نکنند. تمرکز فقط بر یک مساله باشد، بودن با یکدیگر و حتی نیم ساعت لذت بردن از وجود هم.
زوجهایی که از روابط آنها مدتی نمیگذرد، طبیعتا به دلیل مشغولیتهای کمتر، بهتر است روابط زناشویی بدون برنامه داشته باشند. این زوجها نیز باید بتوانند از فرصت به دست آمده برای بیشتر باهمبودن و لذتبردن از وجود هم استفاده کنند.
توافقها باید قبل از شروع تعطیلات انجام گرفته باشد تا در زمان تعطیلات، فرصت به بحث در مورد اینکه چه بکنند، نگذرد و اگر احساس میکنند باید در مورد انتظارها و برنامههای زناشویی خود با یکدیگر گفتوگو کنند، این کار را حتما انجام دهند. در این مورد نیز لزومی ندارد روابط زناشویی به اوج لذت و آمیزش منجر شود. توافق زوج شرط اول است و باید تلاش کنند صمیمیت و عاطفه بیشتری از خود نشان دهند، محیط و شرایط رمانتیکی برای خود مهیا کنند، از شیوههای جدید استفاده کنند، باهمبودن را بیشتر تجربه کنند و آنچه دوست دارند، در کنار هم انجام دهند.
طبیعتا در تعطیلات انرژی و زمان زیادی از زوج گرفته خواهد شد و وقایع پیشبینینشده متعددی رخ میدهد که بر روابط زناشویی تاثیر دارد اما توجه به نکتههایی که گفته شد میتواند در داشتن روابط عاطفی و زناشویی مناسب در زمان تعطیلات موثر باشد.
با این حال اگر روابط جنسی و بین فردی زوج دچار مشکل است، باید با متخصص مشورت کنند و قبل از تعطیلات، به فکر حل مشکلات بود.
توی رابطه زن و شوهر رابطه جنسی چقدر مهمه؟ چجوری میشه کیفیت اون رو بهبود داد؟
سلام خدمت شما دوست عزیز
بله، رابطه جنسی و کیفیت آن در زندگی زناشویی بسیار مهم است. بسیاری از جدایی ها به خاطر عدم رضایت رابطه جنسی است.
خواندن مطالب زیر در زمینه کیفیت رابطه جنسی به شما کمک میکنه.
ویژگیهای رابطه جنسی سالم
نکاتی برای بهبود رابطه جنسی
سلام وقت بخیر مشکلی که دارم اینه خواهرم کوچکترم با شوهرخواهر بزرگم رابطه دارن کسی جز من اطلاع نداره من الان نمیدونم چکار باید کنم شوهرخواهرم قبلا هم سابقه خیانت داشته ولی الان خیلی وضع بدیه اگه بقیه بفهمن مادر سکته میکنه و خواهر بزرگم هم که سر خیانت قبلی تقریبا یه مرده متحرک شده بود الان با سه تا بچه اینجوری شده باید چکار کنم از فشار عصبی دارم داغون میشم باید چکار کنم لطفا راهنماییم کنید
سلام خدمت شما دوست عزیز
از ارتباطشون مطمئن هستی؟ مسئله شما پیچیده است و به صورت چتی نمیشه راهنمایی درستی کرد بهتره شما با روانشناس ملاقات داشته باشید تا با سنجیدن شرایط مختلف بتونه درست و کاربردی شما رو راهنمایی کنه.