حس امنیت

محققان دانشگاه کارولین نشان داده‌اند که نمرات مدرسه و موفقیت تحصیلی فقط بستگی به عامل هوش ندارد. بلکه بستگی به حس امنیت در مدرسه نیز دارد. دانش آموزانی که در مدرسه حس امنیت کمتری می‌کنند، بیشتر به مشکلات عاطفی و رفتاری دچار می‌شوند و مشکلات یادگیری در آن‌ها بیشتر است.

اهمیت حس امنیت

محققین داده‌های جمع آوری شده از یک مطالعه طولی از سال ۱۹۹۸ را برای مشخص کردن این موضوع که آیا احساس نا امنی می‌تواند منجر به عدم تعامل در کلاس و پایین آمدن موفقیت شود یا خیر، بررسی کردند. همچنین بررسی شد که آیا این عدم مشارکت با رفتارهای پرخاشگرانه و علائم افسردگی ارتباط دارد یا خیر.

نتایج نشان داد، خشونت در مدرسه و احساس نا امنی هر دو باعث بروز علائم افسردگی و اخلال در یادگیری دانش آموزان می‌شود.

فیتنزپاتریک، پروفسور روانشناسی و استاد دانشگاه می‌گوید: “ما دریافتیم، دانش آموزانی که حس امنیت بیشتری می‌کنند، توجه بیشتر و کارآمدی بیشتری در کلاس درس دارند. همچنین این دانش آموزان علائم پایین‌تری از افسردگی را گزارش کردند. مطمئن باشید دانش آموزانی که توجه و مشارکت بیشتری در کلاس درس از خود نشان می‌دهند در زمینه‌هایی مانند خواندن و ریاضی موفق‌تر هستند.


مقاله مرتبط: افسردگی کودکان

مقاله مرتبط: علت افسردگی در کودکان


تاثیر حس امنیت بر موفقیت

عوامل تاثیرگذار در حس ناامنی

  • عواملی مانند قلدری در مدرسه و خشونت معلمین و بدرفتاری با آن‌ها نشان می‌دهد که چرا دانش آموزان احساس نا امنی می‌کنند؛ اما تحقیقات قبلی نشان می‌دهند دانش آموزانی که در محله فقیر نشین هستند و موقعیت اقتصادی و فرهنگی پایین‌تری دارند در مدرسه احساس نا امنی بالاتری را تجربه می‌کنند.
  • همچنین فضای فیزیکی مدرسه و فضای سبز و امکانات آموزش نیز در ایجاد حس نا امنی اثر گذار است.
  • نرخ ترک تحصیل از دهه ۱۹۹۰ در آمریکا کاهش یافته است ولی نرخ فارغ التحصیلی نشان می‌دهد که این موضوع نیازمند بررسی‌های پیچیده تری است.
  • با این تفاسیر می‌توان راه حل‌های کاربردی برای افزایش حس امنیت در دانش آموزان ایجاد کرد.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب