خیانت به دلیل ترس
یکی از دلایل خیانت، خیانت به دلیل ترس از طردشدگی است. به دلیل ترس از رهاشدن برخی از افراد اقدام به خیانت میکنند؛ اما چرا؟ آنها به دلیل ترس از رها شدن در رابطه فعلی خود، همزمان رابطه دیگری را برقرار میکنند. آنها رابطه پشتیبانی برقرار می کنند برای زمانی که اتفاقی برای ازدواج یا رابطه فعلیشان پیش آید. در این مقاله، ما به علت و پیامدهای ترس از رهاشدن و طرد شدن نگاهی عمیق خواهیم داشت.
ترس از رهاشدن چیست؟
طی تحقیقی که در زمینه ترس از رد و طرد شدن انجام گرفت این نتیجه حاصل شد که: “افراد با مشکلات رهاشدن و عزتنفس پایین احتمال بیشتری دارد که خیانت کنند”. مسلماً خیانت راهی سالم برای غلبه بر رهاشدن نیست؛ زیرا هم به کسی که خیانت شده آسیب زیادی وارد میشود و همچنین شکنجه ذهنی برای فردی است که سعی در مدیریت و نگهداری هر دو رابطه را دارد. آنها روابط خود را در معرض خطر قرار میدهند، دروغ میگویند و بدیهی است که با ترس از رهاشدن به شیوهای سالم مواجه نمیشوند.
مقاله مرتبط: چرا خیانت زیاد شده؟ چرا خیانت می کنیم؟
مقاله مرتبط: کنترل ترس از رها شدن (بخش اول)
مقاله مرتبط: کنترل ترس از رها شدن (بخش دوم)
مقاله مرتبط: کنترل ترس از رهاشدن (بخش سوم)
نشانههای ترس از رهاشدن
بسیاری از افرادی که در سالهای اولیه زندگیشان این طردشدگی را تجربه کردهاند ترس از رها شدن دارند. ممکن است این ترس به خاطر رابطه قبلی که داشتهاند ایجادشده باشد، اما بهاحتمالزیاد منبع آن کودکی است. مثلاً والد یا والدینی که نقشی در رشد و تربیت کودک خود نداشتهاند میتواند مشکلات روانشناختی زیادی را به برای کودک به وجود آورد. در زیر به نشانه های افرادی که ترس از رهاشدن دارند اشارهشده است.
- فردی با احساس ترس از رهاشدن اغلب احساس حسادت میکند.
- جنس مخالف را بهعنوان تهدیدی برای رابطهاش میداند.
- بیشازحد برای رابطه خود مایه میگذارد.
- فکر میکند که همسر یا دوستش او را ترک خواهد کرد.
- آنها نمیتوانند به شریک زندگیشان اعتماد کامل داشته باشند.
- نسبت به دیگر روابط همسرش مانند دوستی وی با همکارانش، حسادت میکند.
- بیشتر معایب شریک زندگیاش را میبیند تا ویژگیهای مثبتی که در او وجود دارد.
- روابطش را بهصورت منظم تحلیل میکند، اغلب بر روی مسائل منفی یا مشکلات تمرکز میکند تا بر کیفیت و ویژگیهای مثبت شریک و رابطهشان.
- عزتنفس و اعتمادبهنفس پایینی دارند. احساس بیارزش بودن و دوستداشتنی نبودن میکنند.
- اگر رابطهاش تمام شود، تنهایی برایش دشوار است و به دنبال رابطهای میگردد تا هر چه سریعتر جایگزین رابطه قبلی کند.
- به دنبال رابطهای هستند که فرد موردنظرشان از نظر احساسی غیرقابلدسترس است.
- بهطور معناداری دیگران را کنترل میکنند، مخصوصاً زمان و تعامل آنها با دیگران را.
- به دلیل ترس از رها شدن و یا تنها ماندن، روابط ناسالم را ادامه میدهند.
- در روابط خود سریع پیش میروند، زیرا میترسند اگر همه چیز به سرعت به مرحله بعدی نرود طرف مقابلشان او را ترک کند.
- رابطه خود را قبل از اینکه طرف مقابلشان پایان دهد، تمام میکنند زیرا میخواهند بر رهاشدن بالقوهشان کنترل داشته باشند.
- ممکن است به شریک زندگیشان خیانت کنند.
شایانذکر است یک فرد نباید تمام این رفتارها را نشان دهد تا بگوییم دارای ترس از رهاشدن است. برخی از افرادی که ترس از رهاشدن دارند، تنها تعداد کمی از این رفتارها را نشان میدهند. بااینحال داشتن حتی تعداد کمی از این رفتارهای ناسالم برای زندگی و روابط آنها زیانآور است. آنها ممکن است رفتاری نامطلوب داشته باشند تا بتوانند شریک زندگی خود را آزمایش کنند. در این موقعیت این رفتار به حدی افزایش مییابد که حق با آنها میشود، شریک زندگیشان او را ترک میکند.
افراد با ترس از رهاشدن میتوانند رفتارهای مختلفی را نشان دهند. بسیاری از این رفتارها برای روابط مخرب هستند، بنابراین ترس از طرد و رهاشدن باید تشخیص دادهشده و درمان شود تا آسیب کمتری به دو فردی که در رابطه حضور دارند، برسد. اگر بخشی یا حتی هر یک از این رفتارها را دارید بهتر است با یک روانشناس با تجربه مشورت کنید.
منبع: سایت lifehack و متخصصین اکسیر
ثبت ديدگاه