کریستین اندرسون، مشاور تناسب اندام دانشگاه سان فرانسیسکو، می گوید: “ورزش، از خیلی جهات بر روی سیستم عصبی اثر می گذارد؛ از جمله تاثیرات مواد مخدر و مواد شیمیایی که احساس رضایتمندی کاذب در انسان ایجاد میکنند را از بین می برد.”
به عبارت دیگر، اگر نمی خواهید احساس شادمانی در شما زودگذر باشد، می توانید به ورزش کردن روی بیاورید.
به گفته اندرسون وقتی که ورزش می کنید، بهتر فکر می کنید، روحیه قوی تری دارید و کارهای روزمره تان را به نحو احسن انجام می دهید. سیستم عصبی تحریک شده و بازدهی بسیار بالایی پیدا می کند.
افسردگی؛ نوعی بحران زندگی
اگر چه بسیاری از ما شنیده ایم که “جنگ نوعی بحران است”، می توان افسردگی را هم بحران زندگی دانست که تاثیر مستقیم بر حافظه و کارهای روزمره حتی از خواب بیدار شدن، لباس پوشیدن و کارایی انسان دارد. اگر شما بتوانید کنترل بدن خود را در دست بگیرید، می توانید بر همه بحران ها غلبه کنید.
در گزارشاتی که در مجله تناسب اندام و طب ورزشی در سال ۲۰۰۱ به چاپ رسید، بسیاری از خانم ها و دختران جوان داوطلب شدند تا در تست ایروبیک که برای آزمایش میزان شادابی گرفته می شد، شرکت کنند. از ۸۰ نفر، ۵۰ نفر آنان قبل از انجام ورزش، افسرده بودند. گزارش ها در این گروه نشان دهنده کاهش چشمگیر خشم و عصبانیت در آن ها و فرسودگی و خستگی و تنش های روزانه بود و همگی بعد از تمرین، احساس نیرومندی و شادابی می کردند.
مطالعه ای در دانشگاه دوک
مطالعه ای در دانشگاه دوک انجام شد که در آن ۱۵۰ نفر از افراد ۵۰ سال یا بالاتر، مورد آزمایش قرار گرفتند که تشخیص داده شده بود همگی از افسردگی رنج می برند. آن ها به سه گروه تقسیم شدند و به هر کدام از گروه ها، ۴ ماه تمرین داده شد.
به بعضی از گروه ها علاوه بر ورزش، داروی ضد افسردگی نیز تجویز شد. بعد از ۴ ماه، حال گروه ها بهتر شد؛ اما وقتی که این روند را تا مدت ۶ ماه ادامه دادند، متوجه شدند که در گروه هایی که داروی ضد افسردگی استفاده شده بود، این دارو تاثیر ورزش را کاهش داده بود؛ طوری که گروه های مصرف کننده دارو ترجیح میدادند بدون استفاده از دارو، به ورزش ادامه دهند.
پژوهشگران می گویند این تحقیقات به این معنی نیست که ورزش تنها درمان هر نوعی از افسردگی است.
به نظر نمی آید که اختلالات دو قطبی، با ورزش کردن تنها بهبود یابند؛ از سوی دیگر اضطراب و نگرانی، به سرعت با ورزش کردن، بهبودی حاصل می کند.
اگر می خواهید، برای تقویت ذهن ورزش کنید
با یک دور تمرین ساده، میتوانید نگرانی و اضطراب را از خود دور کنید. اگر چه ممکن است با ورزش سخت، قبل از اینکه احساس بهبودی کامل بکنید، احساس ناامیدی در شما ایجاد شود؛ زیرا دیرتر نتیجه ای را که به دنبالش هستید می گیرید.
بنابراین برای تقویت ذهن خود، از تمرین های ساده شروع کنید. روزانه ۸ تا ۱۲ دقیقه نفس تند و عرق ریختن برای ورزش ذهن، کافی است.
به نظر اندرسون، سه روز در هفته ۳۰ دقیقه تمرین متعادل مثل راه رفتن، اسکی و شنا کردن مناسب است. در هفته ۴ تا ۵ بار به مدت یک تا یک ساعت و نیم نیز متعادل است. برای کسانی که می خواهند واقعا ورزش کنند، در هفته ۵ الی ۶ بار به مدت ۹۰ دقیقه مناسب است.
اندرسون پیشنهاد می کند که به جای یک نوبت تمرین سخت در روز، دو بار تمرین سبک تاثیر بهتری دارد. “۲۰ دقیقه شنا به هنگام صبح و پیاده روی در شب خوب است. بعد از یک تمرین سخت و طاقت فرسا، شاداب نخواهید بود. ورزش مداوم، باعث از بین رفتن آنزیم هایی میشود که عامل بروز خستگی و فرسودگی در انسان هستند.”
البته نوع ورزشی که شما انتخاب میکنید، به شخصیت شما هم بستگی دارد. اگر شما یک خانم ۳۲ ساله هستید، ممکن است ۷۰ ساعت کار در هفته یا توپ بازی در آخر هفته برایتان لذت بخش باشد. شاید دوست داشته باشید به ورزش یوگا بپردازید تا توانایی ذهنیتان را بالا ببرید.
به هر حال آنچه باعث لذت شما میشود مهم است…
ثبت ديدگاه