دوست

در بزرگسالی تعداد دوست ها خیلی کم می شوند. بزرگسالان عموما خیلی زود اسیر کارهای روزمره زندگی خود همانند کار، تحصیل، ازدواج، بچه داری و … می شوند و از این رو، یافتن دوستان جدید و برقراری ارتباط با غریبه ها برایشان در اولویت آخر قرار می گیرد و در نتیجه تلاش خاصی برای این موضوع نمی کنند.

یادتان می آید که پیدا کردن دوست در دوران دبستان چقدر راحت بود؟ بهترین دوست تان یا از بچه های کلاس تان بود یا از بچه های همسایه. یا بهترین دوست تان کسی بود که پدر و مادرتان با پدر و مادرش دوست بودند. در کودکی پیدا کردن دوست به اندازه الان پیچیده نبود. در کودکی نگران طرد شدن نبودید ولی در بزرگسالی اوضاع فرق کرده است. گذشته از ترس از طرد شدن، پیدا کردن دوستان جدید زمان زیادی می‌برد، چیزی که در زندگی امروزه مان کم تر داریم. و از طرف دیگر از اینکه دایره دوستان مان در حال کاهش است شکایت داریم. شما تنها نیستید.

تاثیرات روانشناختی دوست

بر اساس مطالعات دوستی موجب کاهش میزان فشار خون می ‌شود، سیستم ایمنی را قوی می‌کند و موجب تسریع بهبودی می‌‌شود که ممکن است این دلیلی باشد که زنان میزان مرگ و میر بر اثر بیماری ‌های قلبی کمتری دارند و امید به زندگی زنان بیشتر از مردان است. زنان معمولا بیشتر از مردان دوست دارند.

تحقیقات نشان می دهد که پس از ۲۵ سالگی، بیشتر دوستی های بزرگسالان کم می شود. که می تواند بدلیل تغییر شغل، ازدواج، مهاجرت و یا بچه دار شدن باشد. اما داشتن دوستی های عمیق در بزرگسالی مهم است. مطالعه ای نشان داده است که صرف نظر از وضعیت تاهل، افرادی که در سن ۴۵ سالگی ۱۰ یا بیشتر دوست داشته باشند، در سن ۵۰ سالگی به طور معناداری بهزیستی بیشتری نسبت به کسانی داشته اند که دوستان کم تری دارند. در حقیقت، افرادی که دارای حلقه اجتماعی بزرگتری هستند، ۵۰ درصد خطر مرگ و میر کمتری نسبت به افراد با دایره دوستان کم تر دارند.


مقاله مرتبط: راه هایی برای یافتن دوستان خوب

مقاله مرتبط: ۷ نشانه دوستی های سمی


نحوه پیدا کردن دوست

لیستی از دوستان بالقوه تهیه کنید

تقریباً هر فردی یک یا دو نفر را در زندگی اش دارد که دوست دارد آنها را بهتر بشناسد. بنابراین لیستی از افرادی تهیه کنید که ممکن است دوست داشته باشید اوقات فراغت تان را با آن ها بگذرانید. بخاطر داشته باشید که ایجاد دوستی نیاز به تلاش دارد و یک نفر باید ابتکار عمل را در دست بگیرد. بعد از تهیه لیست، آن ها را به قهوه دعوت کنید و ببینید که چه اتفاقی می افتد.

دعوت ها را بپذیرید

بله شما خسته هستید، سرتان شلوغ است و کارهای زیادی دارید. اما اگر کسی شما را دعوت به انجام کاری کرد سعی کنید بپذیرید. اگر اضطراب اجتماعی دارید، سعی کنید این موضوع را بخاطر بسپارید که شخصی که شما را دعوت کرده است، به این دلیل این کار را انجام داده است که شما را دوست دارد و می خواهد شما را بهتر بشناسد. پذیرش دعوت‌ ها، حتی اگر شما فرد را خیلی خوب نمی‌ شناسید، یک فرصت عالی برای گسترش دوستی هاست.

شیوه دوست یابی

ابعاد جسمانی و عاطفی خود را تقویت کنید

اگر بیشتر اوقات احساس خستگی و بی حوصلگی می ‌کنید یا غمگین هستید، دوست پیدا کردن برای شما به شدت دشوار خواهد شد. خوشبختانه، کارهای بسیار ساده ‌ای وجود دارند که با انجام آنها می ‌توانید ابعاد جسمانی و عاطفی خود را تقویت نمایید. بسیاری از افراد خیلی دیر متوجه می ‌شوند که چقدر با بدن خود قطع ارتباط کرده‌ اند.

داشتن تناسب اندام در بزرگسالی به معنای داشتن ظاهری خاص در چشم دیگران نیست. بلکه داشتن انرژی و اطمینان برای کند و کاو در دنیای پیرامون و دوست پیدا کردن بر اساس شرایط شخصی است. به طبیعت بروید. برای یادآوری انجام حرکات کششی ساعت بگذارید. یوگا را نیز حتما امتحان کنید. سپس با بهبود اعتماد به نفس و استقامت، میزان تعهد خود را افزایش دهید. به باشگاه ورزشی بروید و از تجهیزات مربوط به تناسب اندام استفاده کنید. به ورزشی که علاقه دارید روی بیاورید.

پس هر طور می‌ توانید مشغول شوید. در حالی که در حال پرورش بدن خود هستید، از پرورش ذهن نیز غافل نشوید. هر روز یک چیزی را که به خاطر داشتن آن شکرگزار هستید، بنویسید. روزانه چند دقیقه را به مراقبه و دعا بپردازید. بیاموزید که دوست صمیمی خود باشید.

چیزهای جدیدی را امتحان کنید

هنگامی که به دنبال دوست هستید، مهم است که افق های فکری خود را گسترش داده و چیزهای جدید را امتحان کنید. تا کاری را انجام ندهید متوجه نمی شوید از آن لذت می برید یا نه. به علاوه، این امکان را برای پیدا کردن دوستان جدید در مکان های جدید و جالب فراهم خواهد کرد. کلاس هنر یا رقص ثبت نام کنید و از منطقه امن خود خارج شوید.

هرگز دیگران را به این خاطر که شبیه شما نیستند کنار نگذارید

یکی از بزرگ ترین موانعی که سر راه بزرگسالان برای ورود افراد جدید به زندگی شان وجود دارد، ثابت بودن عقاید و طرز فکرشان است. ما اصولا عادت داریم از  کسانی که باورهای مشابه با ما ندارند دوری کرده و فاصله مان را با آن ها زیاد می کنیم. اما این امر موجب کوچک شدن دایره دوستان مان می شود. کودکان به دلیل اینکه تعصبات بسیار کمتری دارند، خیلی بهتر می توانند با فرهنگ ها، باورها و اخلاق های گوناگون کنار آمده و آنها را بپذیرند.

برای یافتن دوستان جدید، بهتر است روشن‌ فکر باشید و این را به یاد داشته باشید که همه نباید مثل ما فکر کنند. لازم نیست همه به باورهای ما ایمان داشته باشند و اعتقادات هر کسی برای خودش محترم و ارزشمند است.

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب