علامت خودشیفتگی
ما علامت خودشیفتگی در افراد را نمیشناسیم و همهی ما با افراد خودشیفته و پر زرقوبرق برخورد داشتهایم؛ اما خودشیفتگانی هم وجود دارند که به سادگی قابل تشخیص نیستند.
اختلال شخصیت خودشیفتگی دو دلیل در کودکی دارد. یا کودک بیش از حد مورد توجه قرار گرفته است و یا به اندازه کافی به او توجه نشده است. این زمینهی کوچک در بزرگسالی مشکلات بزرگی را برای فرد ایجاد میکند. افراد خودشیفته به دنبال فردی میگردند که تمام توجهش به او باشد. توجهی که در قدیم به آن عادت داشته و یا کمبود آن را داشتهاند.
۵ علامت خودشیفتگی
فروتنی کاذب
یکی از علامت خودشیفتگی فروتنی کاذب و غیرمنطقی است. این در واقع شکلی از غرور است ولی به شکل فروتنی بروز پیدا میکند. افراد خودشیفته فرد مقابل خود را به بازی گرفته و خود را به نحوی پایین میآورند که طرف مقابل را وادار به تعریف کنند. آنها معتقد هستند که کاری را که دلشان میخواهد را انجام میدهند در حالی که هدف آنها کسب تائید از دیگران است. آنها نگران خودشان هستند و واقعاً فروتن نیستند.
هدف آنها این است که به شما بفهمانند افراد مهمی هستند و به دنبال موقعیتهای درجه بالا هستند. آنها میخواهند مطمئن شوند که برای تلاشهایشان نوازش خواهند شد.
(کمالگرایی در رابطه یکی از ویژگیهای نهفته افراد خودشیفته است که خانم دکتر وحید درباره این ویژگی در ویدئو زیر به تفصیل توضیح دادهاند).
عدم همدلی
خودشیفتهها هرگونه نگرانی و نظر شما را نادیده میگیرند. آنها تحت هر شرایطی به دنبال انجام برنامهی خود میروند زیرا آنها خودخواه هستند. آنها علاقهای به یادگیری سختیها ندارند و ترجیح میدهند تنها بمانند. آنها زمانی که شما در شرایط خوبی قرار ندارید شما را نادیده میگیرند ولی هنگامی که آنها به گرفتاری دچار میشوند انتظار دارند در کنارشان باشید. در واقع آنها انتظار دارند بقیه به آنها خدمت کنند ولی خودشان کمکی به دیگران نکنند.
واکنش نابالغ
خودشیفتهها به شدت حساس هستند و با هر انتقاد ساده به آنها برمیخورد. آنها یک شک یا یک اشتباه را بزرگتر از آنچه باید نشان میدهند. قادر به گفتوگو نیستند ولی تقصیرات را به گردن دیگران میاندازند.
تلاش میکنند که عصبانیت خود را با تظاهر به این که اتفاق ناراحتکنندهای نیفتاده است بپوشانند، بااینوجود زبان بدن آنها عصبانیتشان را نشان خواهد داد.
مقاله مرتبط: خودشیفتگی چه پیامدهایی دارد؟
مقاله مرتبط: علائم رفتاری خودشیفتگی
کوچک شمردن نیازهای دیگران
علامت خودشیفتگی این است که نیازهای دیگران را نادیده میگیرند و یا نیازهای اطرافیان خود را کوچک جلوه میدهند. آنها در جزییات شرایط پیش آمده توجه نمیکنند زیرا اعتقاد دارند وقت آنها با ارزشتر از این است. آنها به جای پذیرش اشتباهات خود، دیگران را برچسبگذاری میکنند و سعی دارند تقصیرات را به گردن دیگران بیاندازند.
آنها مشکلات پیچیده را بهصورت ساده توصیف میکنند که به نظر احمقانه و بیفایده برسد. آنها نمیخواهند با حقایق و منطق روبرو شوند بلکه به دنبال چیزهایی میروند که در تعریف شخصی خودشان مهم و با ارزش باشد.
قادر به گوش دادن نیستند
خودشیفتهها دوست دارند صحبت کنند، توصیه کنند، مشاوره بدهند ولی در طول صحبتهای آنان سؤالی پرسیده نشود و در کمترین زمان مکالمه را پایان دهند. آنها علاقهای به صرف انرژی در رابطههای خود نیستند. اهمیت نمیدهند که شما چه توصیهای برایشان دارید زیرا همیشه در مسیری قدم برمیدارند که به نظر خودشان درست است. در یک کلام آنها به شما گوش نمیدهند.
مسلماً همهی مردم آرام یا خجالتی خودشیفته نیستند ولی بهتر است این علامت خودشیفتگی را به خاطر بسپارید زیرا خودشیفتگی بهاندازهای که به نظر میرسد خوش خیم نیست و میتواند باعث پشیمانی شما شود.
جهت تشخیص خودشیفتگی در خود میتوانید تست آنلاین میزان رضایت از خود را تکمیل نمایید.
ثبت ديدگاه