رفتار با نوجوان سیگاری

متاسفانه امروزه تعداد نوجوان سیگاری رو به افزایش است. بر طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه بین ۱۰۰۰۰۰- ۸۰۰۰۰ جوان شروع به مصرف فرآورده های دخانی می‌ کنند که اکثرا در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌ کنند. سنین بلوغ، بحرانی‌ ترین زمان برای فرزند ماست و شاید برخورد تند ما در قبال فهمیدن سیگار کشیدن فرزندمان راه و روش درستی برای درک متقابل نباشد.

ارتباط دو طرفه درمورد این گونه رفتارها باید هرچه زودتر بین والدین و بچه ها شروع شود و در طول نوجوانی استمرار داشته باشد. والدین باید خود را در هر چیزی که زندگی فرزندشان را تحت تاثیر قرار می‌ دهد به طور مثبت و مؤثر درگیر کنند. با خواندن این مقاله تخصصی مرتبط با روانشناسی نوجوان خواهید فهمید که واکنش درست در مواجهه با سیگار کشیدن پسر یا دختر نوجوانتان چیست و در آن زمان باید چه کار کنید.

مشاوره تخصصی نوجوان

از کجا بفهمم پسرم/دخترم سیگار میکشه؟

نوجوانان بیش تر از هر قشر دیگری در معرض آسیب های اجتماعی و اعتیاد هستند. تشخیص درست و به موقع سیگار کشیدن نوجوانان می تواند از پیشرفت این افراد به سوی مواد روانگردان و مخدر جلوگیری نماید. در ادامه مهم ترین علائم سیگاری شدن نوجوانان را می خوانید:

  • سرفه های سیگاری یکی از اصلی ترین علائم اولیه سیگار کشیدن نوجوانان است. شدت این سرفه با گذشت زمان کاهش می یابد و در طول روز بیشتر از ساعات پایانی شب اتفاق می افتند.
  • سیگار کشیدن یکی از اصلی ترین دلایل تغییر رنگ دندان ها از سفید به زرد است. زرد شدن دندان در اثر سیگار کشیدن یکی از نشانه هایی است که در بلند مدت قابل تشخیص بوده و می تواند سیگار کشیدن نوجوانان را از روی آن متوجه شد.
  • تنگی نفس نیز یکی دیگر از علائم سیگار کشیدن است. در صورتی که فرزند نوجوان شما از قبل هیچ سابقه مشکلات تنفسی نداشته است و به یک باره دچار مشکلاتی نظیر خس خس گلو و تنگی نفس می شود، می توان به سیگاری بودن او شک کرد.

 

گرفتن وقت مشاوره از اکسیر

۸۸۰۷۸۵۸۵

۸۸۳۷۸۷۵۳

مرکز مشاوره خانواده در غرب تهران

عوامل تاثیرگذار بر سیگاری شدن نوجوانان

مسائل مختلفی می توانند باعث روی آوردن یک نوجوان به استعمال دخانیات شوند. این مسائل می توانند از درون وی نشات گرفته یا تاثیر عوامل بیرونی و محیطی وی باشند. مهم ترین عواملی که ممکن است یک نوجوان را به سمت مصرف سیگار و قلیان سوق بدهند عبارتند از:

  • کنجکاوی در امتحان کردن کارهای مختلف که اغلب از طریق همان دوستان و همسالان عرضه می‌ شود.
  • احساسات کاذبی مثل بزرگ شدن و احساس مردانگی کردن با مصرف دخانیات
  • کشمکش‌ها، مشاجرات و اختلافات خانوادگی والدین
  • افراط در محبت از طرف والدین
  • مخالفت و لجبازی با خانواده
  • نمایش خود و دیده شدن
  • تفریح و سرگرمی
 
نوجوان سیگاری

با نوجوان سیگاری چه کنیم؟

رابطه‌تان را تقویت کنید

تضعیف کردن رشته رابطه، دم دستی‌ترین راه ممکن است آن هم نه برای کمک به فرزندتان بلکه در واقع برای فراری دادن خودتان از مسئولیت بزرگی که سر راه تان قرار گرفته است. به جای آن به دنبال تقویت رابطه با فرزندتان باشید. برای این کار به نقاط قوت او (هر چند کوچک ) توجه نشان بدهید و نشان بدهید که به خاطر این ویژگی‌ها چقدر به او افتخار می‌کنید.

اینستاگرام اکسیر

مچ گیری نکنید

این که شما باید روی رفتارهای فرزندتان نظارت داشته باشید، جای هیچ اما و اگری ندارد ولی مهم است که بدانید چطور باید این کار را انجام بدهید. تعقیب کردن، کنترل مستقیم، کارآگاه بازی درآوردن، دور ریختن سیگاری که او در جیبش یا جای دیگری گذاشته و به طور کلی این قبیل رفتارهای مچ گیرانه به شما جواب نمی‌دهند و فقط باعث می‌شوند که فرزند شما دست به مخفی کاری بیشتری بزند.

 
 
 

عوارض سیگار کشیدن را بگویید

به نوجوان خود یادآوری کنید که سیگار کشیدن عامل کوهی از مشکلات است. شما با سیگار کشیدن باعث تنفس بد خود می‌شوید و امکان دارد به بیماری‌های ریوی مبتلا بشوید. سیگار کشیدن باعث چین و چروک در صورت و حتی پیری زودرس می‌شود. سیگار لباس، مو و بدنتان را بدبو و دندان‌هایتان را زرد می‌کند. حتی عامل سرفه‌های مزمن بوده و همچنین انرژی کمتری برای ورزش کردن و سایر فعالیت‌های سرگرم کننده در بدن شما باقی می‌گذارد.

برای مطالعه بیشتر در زمینه چگونگی ترک سیگار اینجا کلیک کنید.

او را وارد دنیای بزرگسالان بکنید

به نوجوانتان فرصت اظهارنظر بدهید و در مورد کارهای گوناگون با او مشورت کنید تا در ضمن احترام به شخصیت و حفظ استقلال او، حس مسئولیت پذیری و اعتماد به نفس‌اش را هم تقویت کرده باشید.

مشورت با نوجوانان آنها را به دنیای بزرگسالان وارد می ‌کند و از طرف دیگر با برخورد اندیشه‌های نوجوان و والدین، کم کم نگرش صحیح ‌تری در هر دو طرف ایجاد می‌شود و به جای حل تنش ‌زای مشکلات، نظرها در جریان گفت و گو به هم نزدیک ‌تر می‌شوند.

مشاوره پرخاشگری نوجوانان

برای تغییر پیش ‌قدم شوید

شاید لازم باشد همزمان با تغییر رفتار نوجوان‌ تان، شما و دیگر اعضای خانواده هم تغییراتی را در نگرش و رفتار خود ایجاد کنید. برای مثال اگر هنگام عصبانیت، لحن یا رفتار آزاردهنده‌ای دارید فورا از او معذرت خواهی کنید. بعد از مدتی تمرین می‌توانید قبل از آن که با عصبانیت شروع به حرف زدن کنید، به خود برای انتخاب لحن و واژه‌‌های درست هشدار دهید و سپس با ظرافت و احترام به صحبت خود ادامه دهید.

بپذیرید که فرزند نوجوان‌تان همان کودک خردسال دیروز نیست. بهتر است که شما به همراه فرزندتان در جلسات مشاوره شرکت کنید ولی اگر فرزند شما حاضر به این کار نمی‌شود، خودتان بدون او با مشاور صحبت کنید و راهنمایی‌های بیشتر را از او بگیرید.

مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

رزرو وقت برای مشاوره نوجوانان

Loading...

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب