مرکز درمان عدم تمرکز
مرکز مشاوره اکسیر به عنوان بزرگترین مرکز درمان عدم تمرکز در غرب و شرق تهران و با داشتن روانشناسان و روانپزشکان با تجربه، خدمات گسترده ای در این زمینه ارائه می دهد.
یکی از نیازهای زندگی مدرن استفاده بهینه از توانایی های مغز (مثلا تمرکز و دقت) است. تمرکز یکی از حالت های ذهن است و ذهن ابزاری است در دست انسان. انسانی که کنترل ذهنش را به دست بگیرد، می تواند در هر زمینه به موفقیت برسد. ذهن متمرکز در هر فعالیتی که به کار گرفته شود موفق خواهد شد. مثلا یک دانشجو یا دانش آموز با ذهن کنترل شده، دانشجو یا دانش آموز ممتازی خواهد بود.
اگرچه حافظه خوب در زندگی روزمره یکی از عوامل قطعی موفقیت و پیشرفت است، اما تمرکز و حافظه قوی برای اقشار خاص مثل دانشجویان و دانش آموزان، معلمان، محققان، استادان و… اهمیت بیشتری پیدا می کند. تمرکز خوب برگ برنده دانشجویان و دانش آموزان در زمان تحصیل است، همچنان که یکی از ویژگی های مردان بزرگ در کنار اراده قوی و پشتکار، حافظه خوب و تمرکز بالای آنان است.
مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
برای موفق شدن باید به حافظه خود اعتماد کنید، آن را تربیت کنید و به کار بگیرید. مغز انسان ارگانی بزرگ در فضایی کوچک است. مغز یک انسان، بالغ بر صد میلیون سلول عصبی دارد یعنی انسان می تواند صد بیلیون پاره اطلاعات مختلف را به مغز بسپارد! ریچارد رستاک متخصص اعصاب می گوید برای نوشتن عددی که بیانگر توانایی مغز در به خاطرسپاری است باید برای مدت ۹۰ سال هر ثانیه یک صفر مقابل عدد ۱۰ قرار دهید. اما یک عامل مهم در استفاده از این توانایی، تمرکز ذهن یا دقت بالاست. با این حال آیا رسیدن به تمرکز و حافظه خوب ارزش صرف وقت و انرژی را دارد یا خیر؟
کودکان و بزرگسالانی که به اختلال توجه و تمرکز بیش فعالی (ADHD) دچارند، مشکل عدم تمرکز مزمن دردسرساز است. در حدود ۲/۳ از کودکان بیش فعال در بزرگسالی نیز مشکلاتی در این خصوص خواهند داشت. بالغین درمان نشده به مشکلات عدیده ای از قبیل زندگی بهم ریخته و سوءاستفاده از مواد مخدر و الکل مبتلا می شوند. مشکلات دیگر از قبیل ارتباط و برقراری دوستی، مشکلات کاری و جذب در اعمال خلافکارانه است.
اختلالات دیگری که این افراد با آن درگیر هستند عبارتند از نوسانات خلقی، افسردگی، اختلال اضطراب و عدم آرامش، پرحرفی، سوءمصرف مواد مخدر، تاخیر در کارها و فراموشی، پائین بودن اعتماد به نفس، مشکل در کنترل عصبانیت، انجام اعمال بدون فکر، مشکل در یادگیری فن و یا هنری، وقت را به بطالت گذراندن، ناامیدی در مشکلات، خستگی، اشکال در تمرکز در زمان مطالعه کردن و اختلال در یادگیری است.
مقاله مرتبط: تفاوت کودک بیش فعال با کودک کم تمرکز چیست؟
مقاله مرتبط: آیا فرزند شما نیز دچار مشکل تمرکز است؟
روش های درمان در مرکز درمان عدم تمرکز
دارو درمانی
داروهای محرکی مانند دکس امفتامین و ریتالین از مشهورترین داروها برای درمان می باشند. استفاده از این داروها در ۶۰-۷۰% کودکان، به کاهش علائم می انجامد. باید توجه داشت داروهای محرک تا زمانی تاثیر دارند که در بدن باقی بمانند و پس از قطع دارو بسیاری از علائم بیماری بازگشت می کنند. برخی کودکان تحت درمان با دارو دچار عوارض جانبی مانند کاهش اشتها، سر درد، تیک، تغییرات خلقی و … می شوند.
در کودکان درمان اصلی تجویز داروهای محرک بصورت دراز مدت می باشد ولی داروی محرک در بزرگسالان مبتلا به ADHD اثر کمی خواهد داشت. تجویز متیل فنیدات یا ریتالین به دلیل نفوذ آهسته به مغز ایجاد سرخوشی نمی کند. افراد بزرگسال مبتلا به ADHD به درمان با ضدافسردگی های سه حلقه ای و یا بوپروپیون پاسخ می دهند و تاثیرات آن دو هفته پس از شروع درمان مشخص می شود. تجویز داروی آتوموگزتین (Athumoxetine) و کلونیدین نیز برای درمان بیش فعالی و اختلال تمرکز مورد تایید قرار گرفته است .
برای بیماران معتاد و سابقه سوء مصرف مواد داروی ضد افسردگی سه حلقه ای یا بوپروپیون و یا اتوموگزتین ارجح می باشد.
عوارض داروهای محرک
۱) بی خوابی شبانه
۲) کاهش اشتها و کاهش وزن
۳) بروز تیک
۴) اختلال دریچه های قلبی
روان درمانی
شامل درمان های رفتاری- شناختی، آموزش مهارت های اجتماعی، مشاوره خانوادگی، کاردرمانی وبازی درمانی می باشد. در این روش ها سعی در کاهش بد کارکردی های هیجانی و رفتاری، تمرین رفتارهای جدید، افزایش هماهنگی حسی- حرکتی در کودکان مبتلا، آموزش مهارت های ارتباطی میان فردی و اصلاح الگوهای رفتاری در خانواده می شود.
مقاله مرتبط: درمان حرفهای بیش فعالی
درمان تکنولوژیک( نوروفیدبک)
استفاده از روش درمانی تکنولوژیک مانند نوروفیدبک، امروزه در بسیاری از مراکز معتبر درمانی جهان انجام می شود. در نوروفیدبک هدف، «آموزش خود- تنظیمی مغز» به فرد مبتلا می باشد. چرا که گفته می شود در این کودکان مغز توانایی تنظیم دقیق فعالیت هایش را ندارد و لذا در تنظیم توجه و رفتارهای دیگر دچار مشکل می شود. «کودکانی که بیش فعال هستند، می توانند با تشخیص به موقع و استفاده از درمان های مناسب، زندگی طبیعی و توام با موفقیتی داشته باشند».
مقاله مرتبط : مرکز نوروفیدبک اکسیر
اخیراً توجه والدین به یافتن شیوههای جایگزین برای درمان کودکان مبتلا به مشکلات توجه –روندی که در بیشتر حوزههای پزشکی روی میدهد- بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. برخی از والدین به اینکه کودکشان برای درمان ADHD دارو مصرف کند، اهمیتی نمیدهند. اما برخی دیگر خواهان این هستند که کودکانشان را از مصرف داروهایی مانند ریتالین –که درمان استاندارد ADHD تلقی میشود- باز دارند. این گرایش والدین عمدتاً دو دلیل دارد؛ یکی اینکه ریتالین گاهی اثربخشی خود را از دست میدهد و دیگر اینکه عوارض جانبی را سبب میشود.
با توجه به اینکه ۵۰% از مبتلایان به اختلال یادگیری به صورت هم زمان دچار نقص توجه نیز هستند، در مورد این مراجعین دریافت هم زمان نوروفیدبک می تواند سرعت پیشرفت را افزایش دهد و اشتباهات ناشی از بی دقتی را به حداقل برساند.
از نوروفیدبک برای تقویت توجه و تمرکز افرادی که دچار مشکلات تمرکز هستند و صرفا مشکل بیش فعالی ندارند نیز استفاده می شود.
TDSC تحریک الکتریکی در مرکز درمان عدم تمرکز
این تکنولوژی می تواند به کودکانی که مشکلات شناختی آنها زیادتر و عمیق تر است کمک کند.
مقاله مرتبط: درمان اختلال بیش فعالی/ نقص توجه
مقاله مرتبط: عوامل ایجاد بیش فعالی/ نقص توجه
منشاء حواس پرتی
حواس پرتی درونی و ذهنی
عبارت است از اشکالات فکری انسان و اندیشه هایی که موانعی بر سر راه توجه دقیق به مطالعه و تمرکز حواس ایجاد می کنند. این موقع شامل مواردی از قبیل: درد، رنج، غم وغصه، نگرانی، گرسنگی و تشنگی، سردی و گرمی، ترس و خشم و شادی، سردرد و … می باشد.
حواس پرتی بیرونی و محیطی
آنچه که به محیط پیرامون فرد ارتباط پیدا می کند و یا تحریکات غیر عادی که توسط حواس مختلف انسان ایجاد می شوند مانند نور شدید و نور ضعیف، صداهای ناهنجار، روشن بودن رسانه ای صوتی و تصویری و نظایر این ها ممکن است فرایند تمرکز حواس را با اشکال مواجه کنند.
رهایی از حواس پرتی و ایجاد تمرکز حواس در افراد مختلف، متفاوت است و به حالت درونی، تجربه ها مکان و موقعیت آن ها بستگی دارد. برخی از افراد اظهار می دارند که من آدم کاملا حواس پرتی هستم و برخی دیگر می گویند نمی توانم تمرکز حواسم را به روی کاری حفظ کنم. در حالی که این تفکر غلط است و هیچ کس نباید خود را فردی کاملا حواس پرت یا فاقد تمرکز حواس بداند بلکه بهتر است وقتی که تمرکز حواس فردی دچار اختلال شد، بگوید در این لحظه و در محیط فعلی حواس پرتی من بیشتر و میزان تمرکزمن کمتر است. لذا حواس پرتی بیشتر علل درونی دارد و به طبیعت خود فرد، ویژگی ها، حالات روحی و روانی، و عادات فردی بستگی دارد.
بی شک حواس پرتی بیرونی آسان تر از عوامل حواس پرتی درونی بر طرف می شود. پس می توان بدون توجه به عوامل محیطی مانند: سرو صدای زیاد، شلوغ بودن محیط و حتا داخل مترو، سرویس و هنگام مسافرت تمرکز حواس خود را حفظ کرد. اما نمی توان در حال گرسنگی و یا تشنگی شدید، نگرانی و ناراحتی و دگرگونی فکر و اندیشه با تمرکز مطالعه کرد و یا کار دیگری را با تمرکز انجام داد و مطالعات و یا تجربیات زیادی این موضوع را تائید کرده است که یک انسان می تواند در محل پر سرو صدا و نا آرامی با تمرکز و توجه کافی مطالعه کند.
اما همه کسانی که قرارهایشان را فراموش میکنند یا در انجام کارهای روزمره دچار مشکل میشوند اختلال کمتوجهی و بیشفعالی ندارند. از دست دادن تمرکز دلایل زیادی دارد. در ادامه دلایل عدم تمرکز و اینکه چه زمانی به مشورت با پزشک نیاز دارید را مرور خواهیم کرد.
استفادهی بیش از حد از تکنولوژی
وسایل هوشمند، موبایل، کامپیوتر و آیپاد همگی تمرکز شما را برهم میزنند. مغز انسان همانند یک منشی عمل میکند و به شما برای منظم بودن و مدیریت زمان کمک میکند؛ اما پژوهشها نشان میدهد هرچه کارهای بیشتری را همزمان انجام بدهید، سختتر میتوانید روی آنها تمرکز کنید. یادگیری مهارتهای اولیهی منظم بودن مانند نوشتن وظایف و استفاده از جدول برنامه ریزی کارهای روزانه، محدود کردن زمان تماشای تلویزیون و استفاده از اینترنت میتواند به حل این مشکلات کمک کند. عدم استفاده از تکنولوژی در ساعات خاص مثلا بعد از صرف شام یا پیش از خواب نیز میتواند در حل این مشکل مفید باشد.
اگر بهطور مداوم نمیتوانید بر کارهای مهمتان تمرکز کنید یا بدون تلفن همراه و اینترنت نمیتوانید چیزی را به خاطر بیاورید باید به پزشک مراجعه کنید. به گفته دکتر ویلنز وقتی مغز نتواند بهدرستی عمل کند، شما بهراحتی تمرکزتان را از دست میدهید و نمیتوانید از انجام کارها نتیجهی مطلوبی بهدست بیاورید.
کمبود خواب
اگر خواب کافی ندارید (هفت یا هشت ساعت خواب شبانه)، احتمالا دچار افکار آشفته هستید و در مدیریت کارهای روزانهتان مشکل دارید. این واکنش طبیعی است و با استراحت کافی و زودتر خوابیدن میتوانید تمرکز خود را دوباره بهدست آورید.
اما اگر دچار اختلال خواب هستید یا وقتی از خواب بیدار میشوید هنوز خستهاید، از خلقوخوی متغیر رنج میبرید و اختلال توجهی مانند عدم تمرکز یا اختلال هوشیاری دارید به پزشک مراجعه کنید. ممکن است به اختلال خواب مزمن دچار باشید و با بهبود الگوی خواب خود آن را درمان کنید.
اما در بزرگسالانی که به اختلال توجه و تمرکز دچار هستند، بدخوابی و عدم رعایت بهداشت خواب مشکل تمرکز را پیچیدهتر میکند و تغییر عادات خواب کمک چندانی به آنها نخواهد کرد.
نارضایتی شغلی
قطعا همه افراد گاهی از کار خود ناراضی هستند. ممکن است در برخورد با اربابرجوع با مشکل روبهرو شوید یا رئیس از عملکردتان ناراضی باشد. اگر محیط کار نامرتب یا پروژه کسلکننده باشد، تمرکز کردن سختتر میشود و این کاملا طبیعی است؛ اما اگر نمیتوانید پروژهها را کامل انجام بدهید (تاریخ تحویل پروژهها را از دست میدهید یا با مشکلات جدی مواجه میشوید) احتمالا به درمان یا شغل جدیدی نیاز دارید.
اگر مدام از انجام وظایف خود طفره میروید و نمیتوانید روی پروژهها متمرکز شوید، سابقهی عملکرد ضعیف در کارهای خود دارید و شغلتان را چندین بار تغییر دادهاید، با پزشک خود مشورت کنید. بزرگسالانی که به اختلال توجه و بیشفعالی مبتلا هستند، همیشه در انجام دادن کارها و تمام کردنشان با مشکل مواجه میشوند و عضو ضعیف تیم بهشمار میروند. به گفتهی دکتر ویلنز، آنها دائما گرفتار احساس شکست و مشکلات عزت نفس پائین هستند. بر اساس یافتهها این افراد بیشترین میزان تغییر شغل و عدم رضایت شغلی را دارند.
اضطراب بیش از حد
اضطراب تأثیر مستقیمی روی تمرکز دارد زیرا در تقابل با بخشهای شناختی (قسمتهایی از مغز که وظیفهی تفکر سریع و دقیق را دارند) عمل میکند. در نتیجه عصبی و مضطرب بودن تمرکز را دشوارتر میکند. محققان دانشگاه «ویسکانسین مدیسن» دریافتند استفاده از تکنیکهای ریلکسیشن (تن آرامی) باعث میشود بر عواملی که موجب عدم تمرکز شما میشوند، کنترل بیشتری داشته باشید. همچنین پژوهش دیگری در دانشگاه یوسیالای نشان میدهد بزرگسالان مبتلا به اختلال توجه و تمرکز با مدیتیشن میتوانند تمرکز خود را بهبود بدهند و افسردگی و اضطراب خود را کم کنند.
اگر اختلال خلقی ناشی از اضطراب مانند عصبی بودن و افسردگی دارید یا اگر اضطراب توانایی تمرکزتان را کم کرده است بهطوریکه روی کار، روابط فردی و امور تحصیلی شما اثر منفی دارد به پزشک مراجعه کنید و همهی علائم و مشکلاتتان را شرح بدهید تا با کمک پزشک این مشکل حل شود.
کمتحرکی و ورزش نکردن
تحقیقات نشان داده ورزش منظم ذهن را آگاه و فعال نگه میدارد و قدرت حافظه و یادگیری را افزایش میدهد. توجه به ورزش منظم در بزرگسالانی که اختلال توجه و تمرکز و ذهن بیقرار دارند، مهمتر است. به گفته دکتر ویلنز بیمارانی که ورزش میکنند توجه و توانایی تمرکزشان بهتر میشود. همچنین ورزش منظم باعث میشود انرژی مضاعفی را که منجر به بیقراری میشود، مصرف کنید و خواب بهتری در شب داشته باشید.
اگر نمیتوانید مدتی آرام بنشینید (مثلا در یک جلسه کاری یا پشت میز کار خود) و دائم باید از پشت میز بلند شوید و حرکت کنید یا با ورزش بیش از حد (دو یا سه ساعت در روز) سعی دارید مشکل بیقراری خود را حل کنید از پزشک کمک بگیرید.
راهکارهایی برای افزایش تمرکز در کودکان در مرکز درمان عدم تمرکز
آرامش و تصورات مثبت
ترکیب تکنیکهای ساده آرامش بخش، مانند کشیدن نفس عمیق، و تصور امور مثبت به ذهن کمک میکند تواناییاش برای یادگیری افزایش یابد. ذهن ما از قابلیتهای گوناگون و باور نکردنی برخوردار است. برای مثال تحقیقات نشان میدهند اگر شخصی در ذهن خود انجام تمرینات ورزشی را تصور کند، هنگام انجام آن تمرینات در عالم واقع، عملکرد بهتری خواهد داشت.
بازی با سکهها در مرکز درمان عدم تمرکز
این بازی را هم والدین دوست دارند هم کودکان. علت علاقه والدین این است که این بازی باعث بهبود حافظه کودک شده و توجه و تمرکز او را افزایش میدهد. کودکان نیز از ریتم تند بازی و سرگرم کننده بودن آن لذت میبرند. برای شروع شما به چند سکه، یک جعبه کفش یا در آن (برای پوشاندن سکهها) و یک ساعت یا تایمر نیاز دارید. ابتدا ۵ عدد از سکهها را انتخاب کنید (مثلا ۳ عدد ۵۰ تومانی و ۲ عدد ۲۵ تومانی).
بهتر است اندازه و رنگ سکهها با هم متفاوت باشند. سپس آنها را به ترتیب دلخواه خود بر روی زمین بچینید. حال از فرزندتان بخواهید خوب به سکهها نگاه کند و ترتیب آنها را به خاطر بسپارد. سپس با استفاده از جعبه کفش، روی سکهها را بپوشانید و از فرزندتان بخواهید با استفاده از سکههای باقی مانده، آنچه را دیده است دوباره برای شما درست کند. این کار فرزندتان را زمان بگیرید. هر چه سرعت او در چیدن دوباره سکهها بیشتر باشد، امتیاز او بیشتر خواهد بود. پس از اتمام کار او، جعبه کفش را از روی سکههای قبلی بردارید و با ترتیب سکههایی که فرزندتان چیده است مقایسه کنید.
اگر ترتیب آنها غلط بود از او بخواهید دوباره سکهها را بچیند. او باید آنقدر این کار را تکرار کند تا به نتیجه درست برسد. شما میتوانید با تغییر چیدمان سکهها به سلیقه خود، بازی را دشوارتر یا سادهتر کنید. همچنین میتوانید از انواع گوناگون سکه استفاده کنید. در نظر گرفتن یک جایزه نیز در افزایش انگیزه فرزندتان موثر خواهد بود. با تکرار این بازی، به مرور متوجه افزایش تمرکز و حافظه فرزندتان خواهید شد.
جدولها و پازلهای تصویری
شاید به نظر ساده بیایند، اما جدولها و پازلهای تصویری یکی از بهترین ابزارهای افزایش تمرکز کودکان بیش فعال هستند. جدول، ترتیب حروف و چینش صحیح آنها را به کودک آموزش میدهد در حالیکه پازلهای تصویری، که برای پیدا کردن هر تکه مناسب باید توجه و تمرکز زیادی به خرج داد، تمرکز و توجه کودک را افزایش میدهند.
بازیهای فکری به افزایش دقت و توجه کودک کمک زیادی میکنند
یگانگی ذهن و بدن در مرکز درمان عدم تمرکز
بازیهای فکری
دریافت وقت مشاوره کودک از مرکز درمان عدم تمرکز
سلام وقت بخیر . من یک برادر زاده دارم که. متولد ۸۲ هست و خیلی زیاد حواس پرت هست . خیلی چیزها رو زود فراموش میکنه . کارها رو چندین مرتبه باید گوشزد کنیم تا درست انجام بده . توی جمع پر حرفه اما حرف های اشتباه و غلط میگه . توی محیط کار به علت کم حواسی و خرابکاری چندین بار اخراج شده . کاری رو که بلد نیست به اصرار و لجبازی که من میتونم و بلدم انجام میده و همیشه هم خرابکاری میکنه . خواب شبانه نداره و تا صبح با موبایل و پاپجی بازی میکنه و اصلا حرف گوش نمیده . توی جمع خانواده ما خیلی هواش رو داریم اما توی جمع غریبه و دوستاش مورد تمسخر قرار میگیره . میخواستم بدونم چه مشاوری و چه پزشکی میتونه بهش کمک کنه ؟ آیا درمان خاصی وجود داره یا با مشاوره و تمرین درست میشه؟ . به عنوان یه عمه دلم میخواد برادرزاده م مثل جوانان دیگه نرمال زندگی کنه . ممنون میشم راهنمایی کنین
سلام من دانشجو هستم و هم شاغل ولی در طول روز خیلی ذهنم درگیر میشه روی هیچ کاری تمرکز ندارم و اصلا نمیتونم درس بخونم و گاها اونقدر فکر میکنم که سر درد میگیرم و اصلا نمیتونم فکرهای بیخودی از خودم دور کنم و هیچوقت نمیتونم در زمان حال زندگی کنم همش به یک سال آینده فکر میکنم و بهچندین موضوع همزمان
و تقریبا چند سالی هست اینطوری شدم
و نمیتونم چیزی در حافظه نگه دارم و به شدت فراموش کار شدم و استرس شدید میگیرم
برای درمان عدم تمرکز، کم حافظگی،اختلالات کلامی و شنوایی و خستگی و بیحالی جسمی چه روشی رو پیشنهاد میدید.؟
من سالها داروی ضد افسردگی خوردم و ده بار هم شوک الکتریکی گرفتم
سلام خدمت شما دوست عزیز
ابتدا باید علت اصلی این کمبود توجه و کم حافظگی شما مشخص بشه. بعد از تشخیص علمی و دقیق علت مشکل شما، یکی از روشهایی که در این زمینه و رفع افسردگی وجود داره؛ درمان نوروفیدبک هستش که بسیار موثر هستش.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نوروفیدبک شما میتونید داخل سایت ما سرچ کنید و مقالات زیادی که در این زمینه داریم رو مطالعه نمایید.
من دانشجو ام.بزرگترین مشکل زندگیم اینه که موقع درس خوندن مغزم قفل میکنه دو خط اول رو خوب می خونم خط سوم به بعد فقط نگاه می کنم (نگاه می کنم .ولی نمی خونم) و تا نیم ساعت و بیشتر روی اون صفحه می مونم. تا اینکه یک محرک خارجی مثل دوستان یا پیامک گوشی یا صدای بلندی باعث بشه من سرمو از روی کتاب بردارم. در این مدتی که من فقط نگاه می کنم. ابدا به هیچ چیزی فکر نمی کنم اگر اون صفحه را از من بپرسند من فقط همان ۲ خط اول را یادم هست.دوبار دکتر رفتم گفتند که مشکل خوابه و یک سری آرام پبخش به من دادن اما هیچ تغییری نداشت . و این مشکل رو از زمانی که یادم هست داشته ام .بخاطر این مشکلم مجبورم ساعات بسیار زیادی (حدود ۴۰ ساعت در هفته) مطالعه کنم (فقط ۱۰ -۱۲ ساعت مفید) .این سئوال رو از مشاورین بسیاری پرسیدم که چه باید بکنم و هیچ وقت تغییری ایجاد نشد.ممنون میشم شما هم راهنمایی بکنید امیدوارم علم شما کارساز باشه
سلام خدمت شما دوست عزیز
شما ابتدا از نظر جسمانی کمبود آهن و ویتامین ها رو چکاپ کنید اگر از نظر جسمانی مشکلی نبود ممکنه اضطراب، استرس شدید یا بی خوابی یا مصرف داروی خاصی باعث قفل شدن ذهنتون بشه.
ولی برای بررسی دقیق و علمی شما باید مورد بررسی روانشناختی قرار بگیرید.