خنده باعث می شود انرژی از منبع درونی وجود شما، به سطح بیاید. انرژی همانند سایه ای، خنده را دنبال می کند و به دنبال آن جاری می شود. آیا تا کنون توجه کرده اید، اوقاتی که واقعاً و از ته دل می خندید به طور عمیق در حالت مدیتیشن قرار دارید؟! در این مقاله از اکسیر قصد داریم مدیتیشن خنده و خنده درمانی را برای شما همراهان گرامی شرح دهیم…
خندیدن و فکر کردن متضاد یکدیگرند
در واقع در این لحظات فکر کردن، کاملاً متوقف می شود. اصلاً غیر ممکن است که در یک زمان هم فکر کرد و هم خندید. خندیدن و فکر کردن دقیقاً متضاد یکدیگرند. اگر واقعاً بخندید، فکر کردن متوقف می شود؛ ولی اگر فکر کردن ادامه پیدا کند خنده، واقعی و از ته دل نخواهد بود.
هنگامی که شما عمیقاً می خندید، ناگهان فکر ناپدید می شود. خندیدن یکی از بهترین، ساده ترین و طبیعی ترین راه های خلاصی از شر نا آرامی های ذهن می باشد. خندیدن می تواند مقدمه ای شورانگیز، برای وارد شدن به مرحله توقف افکار و بی ذهنی باشد.
مدیتیشن خندیدن
هر روز صبح پس از بیدار شدن از خواب، قبل از باز کردن چشمانتان به خوبی بدنتان را کش و قوس دهید و خستگی احتمالی را به این ترتیب از تن خود بیرون کنید. پس از سه یا چهار دقیقه، همان طور با چشمان بسته شروع به خندیدن کنید. برای مدت پنج دقیقه فقط بخندید.
در ابتدا ممکن است خنده شما واقعی نباشد، ولی پس از مدتی صدای این خنده مصنوعی، باعث خواهد شد تا واقعاً بخندید. خود را کاملاً رها کنید و به این خنده بسپارید. شاید چند روزی طول بکشد تا این حالت به طور واقعی اتفاق بیفتد. این مدیتیشن تاثیر بسیار خوبی خواهد داشت و باعث می شود تا کل روز شما تغییر کند…
چرا خنده بر هر درد بی درمان دواست؟
خندیدن نوعی آنتی بیوتیک طبیعی است که همه انسان ها با استفاده از آن، می توانند بسیاری از دردهای خود را تخفیف دهند. خنده واکنشی است غیر ارادی، که باعث انقباض هماهنگ پانزده ماهیچه صورت و سریع شدن تنفس و جریان خون و نتیجتاً افزایش ترشح آدرنالین در خون می شود، که تاثیر نهایی آن ایجاد احساس لذت و شادابی در فرد است.
خنده ارزان ترین داروی پیشگیری و مبارزه با بسیاری از بیماری ها است و باعث پایین آمدن ضربان قلب و کاسته شدن فشار خون می گردد و از آنجا که شخص را وادار می کند نفس عمیق بکشد، موجب می شود میزان اکسیژن بافت ها افزایش یابد؛ لذا خنده باعث طولانی شدن عمر می شود.
ارتباط هورمون ها با خنده
ترشح هورمون «ایمونوگلوبولین» در بدن، با میزان خندیدن ما ارتباط مستقیم دارد. «ایمونوگلوبولین» به مبارزه دستگاه ایمنی بدن با باکتری ها و میکروب ها کمک کرده و شخص را برای مقابله با بیماری ها آماده می کند. علاوه بر آن هورمون «سایتاکیناز» که به آن هورمون شادی نیز گفته می شود، در اثر خندیدن، نوعی ماده شیمیایی خاص سیستم عصبی به نام «آندروفین» را تولید می کند که در شخص اعتماد به نفس و سرخوشی ایجاد می کند.
پژوهش های دیگر بر روی خندیدن، نشان می دهد که انسان ها به وسیله خنده، درد را بیشتر تحمل می کنند؛ به این دلیل که خنده ترشح آندروفین ها را زیادتر می کند و آندروفین ها، کشنده های طبیعی درد در بدن هستند.
در واقع «آندروفین» ماده ای مشابه مرفین است که در بدن ساخته می شود. مقدار این ماده در خون، در اثر ورزش و فعالیت های نشاط آور، بالا می رود. دانشمندان انگلیسی بعد از سال ها تحقیقات، به این نتیجه رسیدند که یک دقیقه از ته دل خندیدن معادل ۴۵ دقیقه ورزش، انسان را سر حال می آورد.
خندیدن، دوای بیماری های قلبی و فشار خون
بنابر آخرین تحقیقات علمی، خندیدن، باعث کاهش بروز انواع بیماری ها از جمله بیماری های قلبی می شود. از طرفی خنده با ایجاد تغییراتی در راه های تنفسی، باعث می شود هوای بیشتری در بینی ما جریان یافته و به سرد شدن مغز کمک کند و هر چه مغز خنک تر باشد ما شادتر خواهیم بود.
بر روی سایت اینترنتی BBC مقاله ای وجود دارد به این مضمون که، کسانی که دچار حمله قلبی شده اند در روز با حداقل ۳۰ دقیقه خندیدن می توانند احتمال حمله قلبی دوم را تا حد قابل توجهی کاهش دهند.
همچنین کسانی که فشار خون دارند نیز با وجود روحیه شاد و خندیدن، می توانند فشار خون خود را در حد مطلوب نگه دارند. در حال حاضر این عقیده که قسمت اعظم بیماری ها بر اثر احساسات منفی و اضطراب ها به وجود آمده و پیشرفت می کند، توسط اکثر روانشناسان و روان پزشکان مورد قبول قرار گرفته است.
استرس ها و اضطراب های روزانه در طول زمان چنان ناهماهنگی هایی در جسم ایجاد می کند که ممکن است به بحران روانی منتهی گردد. زمانی که هورمون های ناشی از فشار روانی، به طور دائم و به مقدار زیاد تولید گردد، سیستم دفاعی بدن قادر به انجام وظیفه کامل نخواهد بود و همین راه را برای انواع عفونت ها و بیماری ها هموار کرده و اندام های داخلی بدن را تحت فشار شدیدی قرار خواهد داد.
خندیدن می تواند سلاح موثری برای مقابله با این فشارهای روانی و استرس های روزمره باشد…
ثبت ديدگاه