روشهای درمان اضطراب
آیا می خواهید اضطراب خود را کنترل کنید، جلوی افکار نگران کننده را بگیرید و ترس های خود را تسخیر کنید؟ مطالعه روش های درمان اضطراب به شما می تواند کمک کند.
اگر شما از حملات هراس، افکار وسواسی، نگرانی های بی امان و یا هراس ناتوان کننده رنج می برید باید بدانید که مجبور نیستید که این شرایط را تحمل کنید؛ انواع روش های درمان اضطراب می تواند به شما کمک کند که شرایط را کنترل کنید و به آرامش برسید.
برای جلوگیری و درمان اضطراب، راههای گوناگونی وجود دارند؛ که در ادامه به چند راهکار اشاره خواهیم کرد.
اختلالات اضطراب به طور قابل توجهی متفاوت است، بنابراین درمان باید متناسب با علائم و تشخیص خاص شما باشد. طول مدت درمان نیز به نوع و شدت اختلال اضطراب شما بستگی دارد. با این حال، بسیاری از روش های اضطراب نسبتاً کوتاه مدت هستند.
انواع روش درمان اضطراب
بعضی از موارد اضطراب اصولاً بیماری نیستند و بدون نیاز به پزشک نیز، می تواند درمان شود. به این موارد، اضطراب طبیعی می گویند که طی آن اضطراب به خوبی توسط بیمار کنترل و برطرف می شود (مثل اضطراب ناشی از امتحان). اضطراب طبیعی می تواند با روش هایی از قبیل حمام گرفتن به مدت طولانی، تنفس عمیق، صحبت کردن با شخصی مورد اعتماد، استراحت در یک اتاق تاریک و … تحت کنترل در آید.
مراجعه به پزشک، زمانی ضروری می شود که خود درمانی فرد جواب ندهد، یا فرد دچار هراس بیش از حد یا علایمی جدید و غیر قابل توجیه شود. در آن صورت پزشک درمان دارویی یا درمان غیر دارویی (روشهای کلاسیک) را به او پیشنهاد می کند. از داروهایی که امروزه برای درمان اضطراب مورد استفاده قرار می گیرند می توان فلوکستین ( پروزاک)، داروهایی از خانوادهٔ بنزودیازپین ها (برای مدت کوتاه)، سرتالین و … را مثال زد.
مقاله مرتبط: اضطراب و علائم آن
درمان های دارویی، گاه در برخی از بیماران دارای عوارضی هستند. از بین درمان های غیر دارویی میتوان تن آرامی، حساسیت زدایی، توقف تفکر، سرمشق دهی، بیوفیدبک و… را مثال زد. در این روش ها به بیمار آموزش داده می شود که بدن خود را برای مقابلهٔ مؤثر و مستقیم، با عوامل تنش زا آماده کند.
اگر به دنبال متخصص مجرب در زمینه شناسایی و درمان انواع اختلالات اضطرابی می گردید به مرکز روانشناسی اکسیر مراجعه نمایید. اکسیر به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر باشند خدمات رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
معرفی روش رواشناختی درمان اضطراب
درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری موثرترین روش درمانی برای اختلالات اضطرابی است. این روش درمانی در معالجه اختلال هراس، هراس، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب فراگیر موثر است.
درمان شناختی رفتاری به روشی که ما به جهان و خودمان نگاه می کنیم و بررسی الگوی منفی و تحریف شده می پردازد. این روش درمان اضطراب بر دو اصل استوار است:
شناخت درمانی: افکار منفی موثر در اضطراب را مورد بررسی و شناخت قرار می دهد.
رفتار درمانی: به بررسی چگونگی رفتار و واکنش در موقعیت هایی که باعث اضطراب می شوند، می پردازد.
فرض اصلی CBT این است که افکار ما (نه وقایع بیرونی) بر روشی که ما احساس می کنیم تأثیر می گذارد.
راهکارهای پیشگیری از اضطراب
رژیم غذایی سالم
استفاده از غذاهای متنوع و حاوی انواع مواد لازم به میزان متعادل، در حفظ سلامت بدن نقش اساسی دارد.
فعالیت بدنی به طور منظم
ورزش کردن به خصوص به طور منظم، یکی از راه های پیشگیری و درمان اضطراب است. پیاده روی تند و سریع به مدت ۴۰ دقیقه، میزان اضطراب را به طور متوسط تا ۱۴% کاهش می دهد. به علاوه، ورزش کردن باعث بالا رفتن کارایی دستگاه تنفسی و گردش خون، حفظ تعادل وزن و شادابی فرد می شود. ورزش هایی چون یوگا نیز، باعث افزایش آرامش می شوند و در جلوگیری از اضطراب، بسیار مفیدند.
افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس بالا، باعث می شود تا بدن بتواند از حداکثر نیروی خود، برای مقابله با استرس استفاده کند.
مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات روانشناختی خود را به صورت حضوری و غیر حضوری (از طریق تلفن یا تصویری) به شما عزیزان ارائه می دهد.
عدم گوشه نشینی و اجتماعی بودن
هنگامی که افراد دچار فشار روانی می شوند، به طور غریزی از صحنه عمل و اجتماع کنار کشیده و به گوشه ای پناه می برند؛ در حالی که گوشه گیری باعث تشدید استرس می شود. ارتباط با افراد و دوستان، به خصوص کودکان که می توانند فرد را به خنده وادارند، باعث از یاد رفتن نگرانی حتی برای مدتی کوتاه می شود.
حمایت اجتماعی
وجود حمایت اجتماعی در زندگی هر فرد، باعث می شود تا او در مقابل بحران های زندگی برای دفاع از خود سپری داشته باشد که به آن تکیه کند. حمایت اجتماعی، احساس امنیت و اعتماد به نفس را افزایش می دهد و فرد را در مقابل استرس و فشار روانی مقاوم تر می سازد.
اندیشیدن به زمان حال
اندیشیدن به زمان حال و کنار گذاشتن رؤیاها و آرزوها برای موقعیت های مناسب تر، آرامش ذهنی را افزایش می دهد. همچنین مشغول کردن ذهن به کاری که در حال انجام است و فکر نکردن به زمینه های اضطراب زای آن، بسیار مؤثر است.
کسب اطلاعات در مورد شرایط تنش زا
بی اطلاعی از موقعیت فشارآور، باعث استرس و اضطراب بیش تری در افراد می شود. کسب آگاهی و اطلاع از شرایط و مواردی که فرد با آن ها مواجه خواهد شد، سبب می شود که کمتر دچار نگرانی و دلواپسی شود. به طور مثال در جریان گذاشتن بیماران از نحوهٔ عمل و دردهای پس از آن، باعث می شود تا آنان کمتر دچار اضطراب شوند.
خندیدن
خنده از سالم ترین و راحت ترین راه های جلوگیری از فشار روانی است. به هنگام خنده هورمونی ضد درد (که باعث احساس خوشی و سلامتی در شخص می شود) در مغز آزاد می شود و میزان هورمون های استرس زا در خون پایین می آید.
ابراز هیجان بر روی کاغذ
نوشتن سادهٔ هیجانات و احساسات بر روی کاغذ، موجب تسکین فشارهای روانی ناشی از رویدادهایی چون از دست دادن شغل، مشکلات خانوادگی و … می شود.
ثبت ديدگاه