معرفی بهترین داروی ضد افسردگی
بهترین داروی ضد افسردگی داروهایی هستند که به تسکین علائم افسردگی، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلالات اضطرابی، اختلال عاطفی فصلی یا افسردگی مزمن خفیف و همچنین سایر شرایط کمک می کنند.
بهترین داروی ضد افسردگی عدم تعادل شیمیایی انتقال دهنده های عصبی در مغز را اصلاح می کنند زیرا دانشمندان معتقدند که آنها مسئول تغییر در خلق و خو و رفتار هستند.
اگر به دنبال بهترین متخصص روانپزشک و روانشناس در زمینه تشخیص و درمان افسردگی هستید به مرکز روانشناسی اکسیر مراجعه نمایید. اکسیر حدمات خود را به صورت حضوری و غیر حضوری ارائه می دهد.
یافتن بهترین داروی ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی انواع مختلفی دارند و هر کدام به شیوه ی متفاوتی عمل می کنند و عوارض جانبی متفاوتی دارند. هنگام تجویز بهترین داروی ضد افسردگی برای شما متخصص روانپزشک شرایط زیر را در نظر می گیرد.
علائم خاص افسردگی
علائم افسردگی در افراد مختلف متفاوت است و یک داروی ضد افسردگی ممکن است علائم خاصی را بهتر از دیگری تسکین دهد. به عنوان مثال، اگر در خواب مشکل دارید، یک داروی ضد افسردگی که کمی آرامش می دهد، می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.
عوارض جانبی احتمالی
اثرات جانبی داروهای ضد افسردگی از یک دارو به داروی دیگر و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. عوارض جانبی آزار دهنده، مانند خشکی دهان، افزایش وزن یا عوارض جانبی جنسی، می تواند فرآیند درمان را دشوار کند.
سابقه خانوادگی در مصرف دارو
چگونگی عملکرد یک داروی برای بستگان درجه یک، مانند والدین یا خواهر و برادر، می تواند نشان دهد که چقدر ممکن است برای شما مفید باشد. همچنین اگر یک داروی ضد افسردگی در گذشته برای افسردگی شما موثر بوده است، ممکن است دوباره برای شما تجویز شود.
تداخل با سایر داروها
برخی از داروهای ضد افسردگی هنگام مصرف سایر داروها می توانند واکنش های خطرناکی ایجاد کنند. تصمیم برای استفاده از داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری و شیردهی ممکن است خطراتی داشته باشد. با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین داروی ضد افسردگی را با توجه به شرایط شما برایتان تجویز کند.
طبقه بندی بهترین داروی ضد افسردگی
برخی از مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی با افسردگی در اتباط هستند. بخصوص سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین. بیشتر داروهای ضد افسردگی با تأثیرگذاری بر این انتقال دهنده های عصبی، افسردگی را تسکین می دهند.
انواع داروهای ضد افسردگی را می توان در ۵ دسته تقسیم بندی کرد.
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)
متداول ترین داروهای ضد افسردگی هستند. آنها در درمان افسردگی مؤثر هستند و نسبت به سایر داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی کمتری دارند. SSRI ها بازگرداندن یا جذب سروتونین در مغز را مسدود می کنند. این امر باعث می شود پیام های دریافت شده و پیام رسانی به سلول های مغزی آسانتر شود و در نتیجه روحیه بهتری و پایداری ایجاد می کند. در این دسته داروهایی از جمله فلوکستین، سرترالین، فلووکسامین، سیتالوپرام، اِسیتالوپرام، پاروکستین، ویلازودون و وُرتیوکستین وجود دارد.
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین و نوراپینفرین (SNRIs)
این دسته از بهترین داروی ضد افسردگی برای درمان افسردگی عمده، اختلالات خلقی، بیش فعالی کمبود توجه (ADHD)، اختلال وسواس-اجباری (OCD)، اختلالات اضطرابی مورد استفاده قرار می گیرند. SNRI ها سطح سروتونین و نوراپی نفرین، دو انتقال دهنده عصبی در مغز را افزایش می دهند که نقش مهمی در تثبیت خلق و خو دارند. دولوکستین و ونلافاکسین نمونه های دارویی هستند.
SSRI و SNRI ممکن است عوارض جانبی زیر را داشته باشند:
- هیپوگلیسمی یا قند خون پایین
- حالت تهوع
- خشکی دهان
- یبوست یا اسهال
- کاهش وزن
- تعریق
- لرزش
- اختلال عملکرد جنسی
- بیخوابی
- سردرد
- سرگیجه
- اضطراب
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) به این دلیل نامگذاری شده اند زیرا در ساختار شیمیایی این داروها سه حلقه وجود دارد. آنها برای درمان افسردگی، فیبرومیالژیا و برخی از انواع اضطراب ها استفاده می شوند و می توانند درد مزمن را کنترل کنند. از جمله بهترین داروی ضد افسردگی سه حلقه ای عبارتند از: آمیتریپتیلین، ایمیپرامین، نورتریپتیلین، کلومیپرامین، دزیپرامین، تریمیپرامین، دوکسپین.
عوارض مصرف داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای عبارتند از:
- تشنج
- بیخوابی
- اضطراب
- آریتمی یا ضربان قلب نامنظم است
- فشار خون
- تهوع و استفراغ
- گرفتگی شکم
- کاهش وزن
- یبوست
- احتباس ادرار
- افزایش فشار روی چشم
- اختلال عملکرد جنسی
مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)
این نوع داروی ضد افسردگی معمولاً قبل از معرفی SSRI ها و SNRI ها تجویز می شد. مونوآمین اکسیداز به تجزیه انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین کمک می کند. نمونه هایی از MAOI شامل فنلزین (ناردیل)، ترانیل سیپرومین (پاراتات)، ایزوکاروباکسیدید (مارپلان) و سلژیلین (EMSAM ، Eldepryl) است.
عوارض جانبی مصرف مونوآمین اکسیداز
- تاری دید
- تشنج
- کاهش وزن یا افزایش وزن
- اختلال عملکرد جنسی
- اسهال ، حالت تهوع و یبوست
- اضطراب
- بی خوابی و خواب آلودگی
- سردرد
- سرگیجه
- آریتمی یا ضربان قلب نامنظم
- هنگام ایستادن ، غش یا احساس ضعف می کند
- فشار خون بالا
نورآدرنالین و داروهای ضد افسردگی سروتونینرژیک
جهت درمان اختلالات اضطرابی، برخی اختلالات شخصیتی و افسردگی استفاده می شود. یرتازاپین و میانسرین از بهترین داروی ضد افسردگی سروتونینرژیک است.
عوارض جانبی احتمالی شامل موارد زیر است:
- یبوست
- دهان خشک
- افزایش وزن
- خواب آلودگی
- تاری دید
- سرگیجه
- عوارض جانبی جدی تر شامل تشنج ، کاهش گلبول های سفید ، غش و واکنش های آلرژیک است.
مرکز روانشناسی اکسیر به افرادی که تحت پوشش بیمه بانکهای طرف قرار داد با اکسیر باشند خدمات رایگان روانشناختی و روانپزشکی ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
نکاتی برای نتایج بهتر از داروهای ضد افسردگی
صبور باشید
زمانی که شما و پزشکتان یکی از بهترین داروی ضد افسردگی را انتخب کرده اید ممکن است طی چند هفته بهبودی را مشاهده کنیداما ممکن است زمان بیشتری طول بکشد و شما باید در این مدت صبور باشید. درباره دوز مصرف دارها حتما با پزشک خود مصرف کنید تا نتیجه بهتری را ببینید.
داروی ضد افسردگی را منظم مصرف کنید
داروی ضد افسردگی خود را به طور مداوم و با دوز صحیح مصرف کنید. اگر به نظر نمی رسد که داروی شما کارایی داشته باشد یا عوارض جانبی آزار دهنده ای ایجاد می کند، قبل از انجام هرگونه تغییر، با پزشک خود تماس بگیرید و مشورت کنید.
به عوارض جانبی توجه کنید
بسیاری از داروهای ضد افسردگی باعث عوارض جانبی می شوند که با گذشت زمان بهبود می یابد. به عنوان مثال، عوارض جانبی اولیه SSRI می تواند شامل خشکی دهان، حالت تهوع، سردرد و بی خوابی باشد اما معمولاً با تنظیم بدن شما با داروی ضد افسردگی، این علائم از بین می روند.
جلسات روان درمانی داشته باشید
در بسیاری از موارد، ترکیب داروی ضد افسردگی با روان درمانی از مصرف یک داروی ضد افسردگی به تنهایی مؤثر است. همچنین می تواند به شما در جلوگیری از بازگشت افسردگی کمک کند.
ثبت ديدگاه