ترکیب خانوادهها پس از ازدواج میتواند چالشبرانگیز باشد. شما والدین، خواهر و برادرها، خالهها، عموها، عموزادهها و پدربزرگها و مادربزرگهای دیگری دارید که باید آنها را بشناسید و با آنها ارتباط برقرار کنید. اما یکی از چالشبرانگیزترین روابط در مشاوره خانواده، روابط بین مادرشوهر و عروس است. تضمینی نیست که همه یکدیگر را دوست داشته باشند و با هم کنار بیایند. جدای از شوخیهای مادرشوهر، خوب بودن با خانواده همسرتان میتواند در درازمدت یک موهبت بزرگ باشد. حتی اگر اشتباه کردهاید، همیشه کاری وجود دارد که میتوانید برای بهبود رابطه خود با او انجام دهید. واضح است که مادرشوهر یا مادر زن حق دخالت در زندگی فرزندان خود را ندارند. متأسفانه در زندگی برخی از زوجین مشکلاتی درباره با مادر زن چگونه رفتار کنیم؟ یا با مادر شوهر چگونه رفتار کنیم؟ وجود دارد.
مطالعه این مطلب از مشاوره خانواده مرکز روانشناسی و مشاوره اکسیر را به همه افرادی که در حال تلاش برای بهبود رابطه نه چندان عالی با مادرشوهرشان هستند یا تازه ازدواج کردهاند؛ تأکید میکنیم.
با مادر شوهر چگونه رفتار کنیم؟ رازهای یک رابطه عالی با مادرشوهر
با مادر شوهر چگونه رفتار کنیم؟ آیا سازگاری با مادرشوهرتان برایتان سخت است؟ رابطه بین عروس و مادرشوهر رابطه پیچیدهای است. آنها دو زن مهم در زندگی یک مرد هستند. مرد هیچ چیز دیگری را دوست ندارد جز اینکه شما دو نفر را در صلح ببیند.
وقتی صحبت از ایجاد یک ازدواج خوب با شوهرتان میشود. بسیار مهم است که نه تنها روی رابطه خود با او سرمایهگذاری کنید، بلکه بر کیفیت رابطه با والدین او نیز توجه داشته باشید. سرمایهگذاری روی رابطهتان با خانواده همسرتان کمک زیادی به پایهگذاری ازدواج شما میکند.
برای اینکه بتوانید زندگی خوبی داشته باشید، باید بدانید که چگونه به صورت جداگانه به آنها نفوذ کنید. این به این معنی است که نحوه رفتار شما با مادرشوهرتان باید کمی متفاوت از رفتار شما با پدر شوهرتان باشد. زیرا مادرشوهرها در پذیرش شما بهعنوان عروس آیندهاش کمی سختتر هستند. برای اینکه بتوانید با هم ارتباط برقرار کنید و مادر شریک زندگی خود را تحت تأثیر قرار دهید، به رویکردهای خاصی نیاز دارید. در زیر ۸ راز مهم از مشاوره خانواده و مشاوره زناشویی وجود دارد که به شما کمک میکند رابطه خوبی برقرار کنید. اگر در زمینه با مادر زن چگونه رفتار کنیم؟ نیز مشکل دارید این نکات کمککننده هستند.
۱) فراگیر باشید
مهم است که به یاد داشته باشید که مادرشوهرتان را در زندگی خود بگنجانید، به خصوص اگر همسرتان رابطه خوبی با او دارد. او را در فعالیتهای خانوادگی، تعطیلات، گردشها و هر چیز دیگری که میتوانید برای شرکت او وقت پیدا کنید، بگنجانید. اجازه ندهید مادرشوهرتان احساس کند از زندگی شما طرد شده است. این روش برای پاسخ به این سؤال نیز بسیار مؤثر است.
۲) مودب باشید
چه مادرشوهر خود را دوست داشته باشید یا نه، باید وقتی در کنار او هستید مؤدب باشید. تحت هیچ شرایطی بدون در نظر گرفتن احساسی که در آن روز دارید، هرگز گستاخ نباشید یا رفتاری بداخلاقی نداشته باشید. هیچ چیز بیشتر از کسی که فقط در بعضی مواقع مؤدب و در بعضی مواقع ناخوشایند است، مادرشوهر را آزار نمیدهد.
۳) او را بشناسید
در مشاوره خانواده تأکید شده است که وقت گذاشتن برای شناختن یکدیگر میتواند برای ایجاد یک رابطه عالی با مادرشوهر مفید باشد. به همان اندازه که او میخواهد بداند که شما چه ویژگیهایی دارید، خوب است که شما نیز همین علاقه را به او نشان دهید. فقط به سؤال او پاسخ ندهید، به او نشان دهید که در واقع میخواهید او را بیشتر بشناسید. به هر طریقی که میتوانید به او نزدیکتر باشید. از او در مورد شغل، سرگرمیها یا علایقش بپرسید. از او در مورد دوران کودکیاش یا حتی در مورد کودکی همسرتان بپرسید. باید چیزی مشترک بین شما دو نفر وجود داشته باشد که بتوانید با هم پیوند برقرار کنید. همچنین، وقت بگذارید و بفهمید چه چیزی باعث میشود که او را خوشحال کند؟ درک بهتر یکدیگر میتواند به تقویت یک رابطه عالی کمک کند.
۴) از او تعریف کنید
مادرشوهرها عاشق تعاریف خوب هستند و هرگز از آن خسته نمیشوند. بنابراین، وقتی او چیزی میپزد یا سازماندهی میکند، حتماً از او تعریف کنید. تعاریف و تأییدهای خود را با یک لبخند گرم بگویید تا نشان دهید که واقعاً در مورد آن صادق هستید.
۵) با مادر شوهر رقابت نکنید
هر دوی شما نقاط قوت و ضعف خود را خواهید داشت. هیچ اشکالی ندارد، پس وقت خود را برای پیشی گرفتن از او تلف نکنید. ممکن است مادرشوهر شما آشپز فوقالعادهای باشد؛ ولی آشپزی شما عالی نیست. ارزش این را ندارد که وقت خود را با تأکید بر اینکه او در کاری از شما بهتر است تلف کنید. به جای اینکه سعی کنید بهتر از او باشید، از او برخی از دستورالعملهای مورد علاقه خود را بگیرید و از او برای هیجانانگیزتر کردن وعدههای غذایی خود راهنمایی بخواهید.
از ضعفهای مادرشوهرتان برای تحقیر همسر خود به هیچ عنوان استفاده نکنید. متأسفانه برخی افراد برای نشان دادن برتری خود از این نقاط ضعف استفاده میکنند. اگر شما هم در مورد اینکه چرا زوجین همدیگر را تحقیر میکنند؟ مشکل دارید حتماً به متخصصان مشاوره زناشویی مرکز مشاوره و روانشناختی اکسیر مراجعه نمایید.
۶) به او فضا دهید
به مادرشوهرتان زمان انفرادی با همسرتان بدهید. او با اینکه شوهر شماست، اما همچنان پسر اوست. مادرشوهرتان نیز به زمان با همسرتان نیاز دارد، به خصوص اگر شما معمولاً دور از او زندگی میکنید. اجازه دهید فضای مادر پسری بعد از ازدواج هم ادامه داشته باشد.
۷) با همسرتان ارتباط برقرار کنید
علاوه بر برقراری ارتباط با مادرشوهرتان، مهم است که موضوع را به گوش شوهرتان برسانید. او نیز باید بداند که چه خبر است و چه احساسی دارید. با این حال از او انتظار نداشته باشید که طرف شما را بگیرد. در صورت امکان به او اجازه دهید تا حد امکان بیطرف بماند. مطمئناً شما و شوهرتان یک تیم هستید، اما برای همسرتان سخت است که در وسط همسر و مادرش گیر بیفتید. به سادگی نگرانیهای خود را بیان کنید و ببینید آیا او توصیهای برای رفع مشکل دارد یا خیر. در مشاوره زناشویی تأکید شده است که نباید اجازه دهید رابطه بد شما با دیگر اعضای خانواده بر کیفیت رابطه شما با شوهرتان تأثیر بگذارد.
سعی کنید مشکلات مادرشوهرتان را خودتان حل کنید. در حالی که باید به شوهرتان بگویید وقتی دو نفر با هم دعوا میکنند، سعی کنید از شکایت زیاد خودداری کنید. او مادرش است و هر چه باشد او را دوست دارد، پس باید با دقت قدم بردارید. نق زدن بیش از حد میتواند بر خلاف شما باشد!
۸) سعی کنید او را درک کنید
آیا تا به حال فکر کردهاید که چرا به نظر میرسد مادرشوهرها از عروس خانمها متنفر هستند؟ خوب، بسیاری از آنها احساس میکنند که دارند پسرشان را به خاطر شخص دیگری از دست میدهند. مادرشوهر همیشه پسر خود را در اولویت قرار داده و از پسر خود نیز انتظار دارد تا مادر خود را در اولویت بگذارد. حالا که شما در زندگی او هستید، او میتواند احساس کند که او را از دست میدهد. سعی کنید رفتار و نیازهای او را به عنوان یک مادر درک کنید.
رفع مشکل نحوه برخورد با مادر شوهر در مرکز مشاوره و روانشناسی اکسیر
اگر کنار آمدن با مادرشوهر سخت است یا در روابط شما تداخل ایجاد میکند، زمان آن فرا رسیده که از یک متخصص کمک بگیرید. شما عزیزان به راحتی با کمک مشاوران حاذق در زمینه مشاوره خانواده و مشاوره زناشویی میتوانید این مشکلات را برطرف کنید. اگر همسر شما برای آمدن به جلسات مشاوره مقاومت میکند شما میتوانید به تنهایی در جلسات مشاوره خانواده شرکت نمایید. مشاوره خانواده در زمینه دخالت مادر همسر در خرید عروسی را چگونه مدیریت کنیم؟ و با اظهار نظرهای مداخله جویانه خواهر شوهر چگونه برخورد کنم؟ نیز به شما عزیزان کمک میکند.
به دلایل مختلفی ممکن است برقراری رابطه درست با مادرشوهر برای شما سخت باشد؛ اما راههایی برای تعامل با او به روشهای سالم وجود دارد. برای یادگیری بهترین روشهای برخورد با مادرشوهر از متخصصان زبده بهترین مرکز مشاوره تهران یعنی مرکز مشاوره و روانشناختی اکسیر کمک بگیرید. برای مشاوره خانواده یا مشاوره زناشویی در بهترین مرکز مشاوره و روانشناسی در غرب تهران، از طریق شمارههای ۸۸۰۷۸۵۸۵- ۸۸۳۷۸۷۵۳ در تماس باشید.
سؤالات متداول
مهمترین نکات در برقراری رابطه با مادرشوهر چیست؟
مهمترین نکات در برقراری رابطه با مادرشوهر داشتن رابطه مؤدبانه با اوست. علاقه واقعی به او نشان دهید. سؤال بپرسید. از او راهنمایی بخواهید. از او تعریف کنید و در صورت امکان به او کمک کنید. با کمک همسرتان حد و مرز تعیین کنید. در صورت امکان با همسر خود سازش کنید و به اولویتهای او احترام بگذارید، اما همیشه به ارزشهای خود پایبند باشید.
چگونه با مادرشوهر زورگو رفتار کنم؟
برخورد با یک مادرشوهر زورگو ممکن است دلهرهآور به نظر برسد، اما راههای سالمی برای انجام این کار وجود دارد. تعیین حد و مرزهای سالم با یک مادرشوهر زورگو میتواند به شما کمک کند تا احساس کنترل بر موقعیت خود را دوباره به دست آورید. با او همدلی کنید. درک دلیل پشت رفتار مادرشوهرتان یکی از راههایی است که میتوانید با او همدلی کنید.
درباره مرکز روانشناسی و مشاوره اکسیر
مرکز مشاوره و روانشناسی اکسیر بعنوان یکی از بهترین مرکز مشاوره در غرب تهران با کادری مجرب در زمینههای مختلف از جمله مشاوره خانواده، مشاوره فردی، مشاوره زوج، مشاوره ازدواج، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره سکس تراپی و … در خدمت شما می باشد.
امروزه خانواده ها و افراد در جامعه با مسائل بسیار و گوناگونی درگیر هستند که برای ادامه مسیر به درستی نیاز به این دارند که یک متخصص در کنار آنها باشد. مشاوره خانواده یا خانواده درمانی با هدف رسیدگی به مسائل روانشناختی، رفتاری و عاطفی است که باعث مشکلات خانوادگی می شود. اعضای خانواده برای ایجاد و حفظ یک رابطه سالم، با یک درمانگر یا مشاور همکاری خواهند کرد.
منابع
https://www.military.com/spousebuzz/blog/2015/10/secrets-to-a-great-relationship-with-your-mother-in-law.html
https://parenting.firstcry.com/articles/6-ways-to-deal-with-an-irritating-mother-in-law/
https://www.bridestory.com/blog/10-ways-to-build-a-great-relationship-with-your-mother-in-law
https://www.choosingtherapy.com/overbearing-mother-in-law/
ثبت ديدگاه