مشاور خانواده
مرکز مشاوره خانواده با داشتن روانشناسان مجرب و ارائه راهکارهای اساسی در حل مشکلات خانوادهها بسیار مؤثر است. با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و صحبت کردن با مشاور خانواده میتوانیم فردی موفق در خانواده خود باشیم. بسیاری از افراد تا زمانی که کل خانواده درگیر نشده باشند به مشاوره خانواده فکر نمیکنند. شاید همه شما درگیر مسئله خاصی باشید یا ندانید که چه کاری باید انجام دهید.
واقعیت این است که کل خانواده میتوانند به مشاوره خانواده بروند و بر روی مشکلاتی که با آنها روبهرو هستند شروع به کار کنند. با مراجعه به مراکز مشاوره خانواده معتبر شما میتوانید مشاوری را پیدا کنید که بتواند با کل اعضای خانواده شما کار کند و به شما کمک کند تا از مشکلات خانوادگی که با آنها دستوپنجه نرم میکنید، خلاص شوید.
مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات خود از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره جنسی و … را به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک های طرف قرارداد اکسیر هستند رایگان ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
مزایای مراجعه به مرکز مشاوره خانواده
چرا و چه مواقعی بهتره که به مشاوره خانواده مراجعه کنیم ؟
ما باید این را بدونیم که رفتن پیش مشاور خانواده همیشه آخرین راه نیست، ما می تونیم حتی زمانی که مشکلی در زندگی مشترک خودمون نداریم هم به مشاور خانواده بریم و بیشتر با زوایای زندگی شخصی همدیگه آشنا بشیم. به خاطر اینکه خیلی از ماها مدل همدیگه رو نمیدونیم و تنهایی همدیگرو نمیشناسیم
جالبه بدونید خیلی موقع ها شده که توی اتاق مشاور خانواده خانم و آقا صحبتی رو می کنن با این عنوان که مثلا آقا میگه ما دعوامون شده و خانم به جای اینکه ناراحت باشه ، دیدم رفته پاساژ داره خرید می کنه یا خانم میگه با آقا دعوامون شده و به جای اینکه ناراحت باشه و بیاد عذر خواهی کنه پاشده رفته استخر !!
در حالی که اون خانم می گفت به خدا من خیلی ناراحت بودم و اون موقع فقط خرید کردن آرومم می کرد و آقا هم اتفاقا می گفت من خیلی ناراحت بودم و حتی می خواستم بیام عذر خواهی کنم ولی اون لحظه فقط استخر رفتن آرومم می کرد!!!!
خانم دکتر حانیه صالحیان ( مشاور خانواده ): میبینید این آقا و خانم جفتشون ناراحت بودن ولی مشکل فقط اینجاست که تنهایی خودشون و کاری که توی این تنهایی آرومشون می کنه رو برای همدیگه هیچ موقع مطرح نکردن ، خانم به آقا نگفته که اگه من ناراحت بشم فقط خرید کردن آرومم میکنه و آقا هم نگفته که من وقتی ناراحت بشم استخر رفتنه که آرومم میکنه برای همین تازه هر دو طرف فکر کردن که هیچ اهمیتی براشون نداشته که طرف مقابلشون ناراحته و به خوش گذرونی اقدام کردند.
پش بهتره که برای همدیگه تنهاییمون رو توضیح بدیم و تنهایی همدیگه رو بشناسیم.
مزیت های مشاور خانواده خوب
با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده میتونید از مزایای زیادی برای خانواده بهرهمند شید. نکته مهم در مورد مشاوره خانواده این است که همه افراد در خانواده برای بیان و ابراز خود احساس راحتی میکنند و درباره اینکه چه چیزی در رابطه، به نظرشان اشتباه است صحبت میکنند. اگر همه راحت نباشند، این موضوع باعث میشود که برخی از اعضای خانوادهتان احساس سرخوردگی بیشتری کنند و نادیده گرفته شوند. این مسئله قطعاً میتواند منجر به مشکلات بیشتری در رابطه شما با یکدیگر شود.
به این فکر کنید، زمانی که کودکانتان با شما خوشحال نباشند چه اتفاقی میافتد به خصوص زمانی که کم سن و سالترهستند؛ احتمالاً زیاد نگران این موضوع نیستید. آنها عصبانی یا ناامید میشوند اما به سرعت آن را فراموش میکنند. با بالاتر رفتن سن آنها، بحث بین شما و آنها بیشتر و عمیقتر میشود.
این زمانی است که شما باید به یک مرکز مشاوره خانواده مراجعه کرده و در مورد مشکلات خانوادگیتان با یک متخصص صحبت کنید. اگر فرزندتان با متخصصی که انتخاب کردهاید راحت نباشد، آزادانه صحبت نخواهد کرد که به این معنی است که آنها درباره چیزی که آنها را ناراحت کرده صحبت نمیکنند و هیچکس قادر نخواهد بود این مشکلات را برای آنها برطرف کند.
مقاله مرتبط: مشاور خانواده خوب در تهران
مقاله مرتبط: کلینیک مشاوره خانواده در تهران
مقاله مرتبط: مرکز مشاوره خانواده در غرب تهران
انتخاب مرکز مشاور خانواده
برای انتخاب مرکز مشاوره خانواده، با کودکان خود در مورد اینکه با چه فردی احساس راحتی میکنند صحبت کنید و ببینید آیا میتوانید کسی را پیدا کنید که با این معیارها هماهنگ باشد. همیشه پذیرای چیزی که میگویند باشید. زمانی که شما برای اولین بار به مرکز مشاوره خانواده رجوع میکنید و اولین جلسه با مشاوره خانواده را سپری میکنید، ممکن است کودکانتان دچار تردید شوند و یا دیگر اعضای خانواده ممکن است در برخی مواقع احساس راحتی در طول رواندرمانی نداشته باشد. به یاد داشته باشید که این وظیفه مشاور خانواده شما است که شما را از منطقه امنتان بیرون آورد و به تقویت رابطه تکتک اعضا کمک کند که همیشه بهراحتی که خودتان قبلاً انجام میدادید نیست.
وقتی کسی را پیدا کردید که با او احساس امنیت میکنید و همینطور احساس کردید که میتوانید به او اعتماد کنید، قطعاً در مسیر درست قرارگرفتهاید. شما پذیراتر خواهید شد و هر یک از اعضای خانوادهتان قادر خواهند بود درباره آنچه فکر میکنند و احساس میکنند و آنچه از هم میخواهند صحبت کنند که تنها راهی است که شما میتوانید رابطه خود را بهبود بخشید.
مشاور خانواده به شما کمک میکند مشکلات خانوادگی را پشت سر بگذارید. فقط به خاطر داشته باشید که درمان باید یک فضای ایمن باشد که در آن شما و کودکان بتوانید در مورد هر چیزی بدون ترس و یا عواقب آن صحبت کنید، در غیر این صورت باعث میشود که شما احساس راحتی کمتری در مورد این تجربه بکنید.
مشاوره مشکلات خانوادگی
مشاوره مشکلات خانوادگی در زمانهایی که خانواده با موقعیتی جدید نظیر بارداری، تولد فرزند، مهاجرت، ازدواج و رشد فرزندان، بلوغ نوجوانان یا با مشکلات و آسیبهایی نظیر اعتیاد، افسردگی، بیماری یا مرگ عزیزان، خیانت، ورشکستگی، خودکشی و غیره روبرو میشود، ضرورت دارد. مشاوره خانوادهها تنها به حل اختلاف و ایجاد جو مسالمتآمیز ختم نمیشود، بلکه در موارد زیادی سبب بهبود وضع زندگی و ارتقاء سطح رضایتمندی زوجین و همه اعضای خانواده خواهد شد.
اگر دچار مشکلات خانوادگی شدهاید و میخواهید روابط خود با اعضای خانوادهتان را بهبود بخشید، مراجعه به مراکز مشاوره خانواده به شما این امکان را میدهد تا بتوانید در فضای امن درباره مشکلات خود صحبت کرده و ریشه مشکلات را پیدا کرده و بر مشکلات خانوادگیتان فائق آیید. مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اکسیر به عنوان بزرگترین مرکز مشاوره مشکلات خانوادگی با داشتن روانشناسان مجرب برای حل مشکلات خانوادگی و فردی شما آماده ارائه خدمت است.
۳ قانون در خانواده که باید آنها را بشکنید
اگر می خواهید از بدرفتاری بهبود یابید، باید خود را از بعضی قوانین ناکارآمد خانوادگی جدا کنید. این الگوهای رفتاری ننگ آور هستند و به نام “قوانین ننگین خانوادگی” آنها را میشناسیم که جلوی آشکار شدن شخصیت حقیقی شما را میگیرد و مسیر تبدیل شدن به انسان سالم تر و شادتر را سد میکند. در اینجا نحوه ی شکستن این قوانین برای شروع احساس بهتر را توضیح می دهیم.
مراحل
کمال گرایی را فراموش کن
اگر پدرتان شما را تحت فشار می گذارد که در بازی باید همه ی امتیازها را بگیرید یا مادرتان از شما توقع دارد که در همه ی امتحان ها نمره ی کامل گرفته تا بتوانید دکتر شوید، پس از شما انتظار میرود که بی نقص باشید و جایی برای اشتباه کردن ندارید. داشتن این انتظارات غیرواقعی باعث ایجاد حس بی ارزش بودن در شما میشود و احساس عزت نفس شما را خواهد گرفت. شکستن این قانون کار سرگرم کننده ای است.
تمام کاری که باید انجام دهید این است که خراب کاری کنید و به یادبگیرید که نسبت به آن احساس بدی نداشته باشید. نیاز نیست همه ی موهایتان را با دقت شانه کنید. چند وقت یکبار یک اشتباه احمقانه انجام دهید( البته اشتباهی که به دیگران آسیب نرساند). در املا چند کلمه را اشتباه بنویسید. دنیا به خاطر بهم ریخته بودن موی شما به پایان نمیرسد، پس احساس گناه نداشته باشید.
قانون “این حسو نداشته باش” را بشکنید.
خانواده شما ممکن است به شما دیکته کنند که فقط مجازید حس های بخصوصی را داشته باشید. مثلا نباید احساس افسردگی یا عصبانیت بکنید. پسران مجاز به گریه کردن نیستند و دختران باید همیشه لبخند داشته باشند. اما اگر بخواهید شاد و سالم زندگی کنید باید همه ی حس ها را تجربه کنید. راه شکستن این قانون این است که به خودتان قول دهید درد و بدبختی را احساس کنید. درد هایتان را با لبخند پنهان نکنید. گریه کنید. فریاد بزنید. اجازه دهید بیرون بیایند. با این روش بهتر خواهید شد.
دست از سرزنش کردن بردارید.
آیا تا به حال احساس کرده اید که در خانواده خود روی پوست تخم مرغ درحال راه رفتن هستید؟ مهم نیست چقدر تلاش میکنید، همیشه تقصیرها گردن شماست. حتی اینکه پدر شما خانواده را ترک کرده و یا مادرتان پول کافی برای گذران زندگی ندارد همه به نحوی تقصیر شماست. آیا تابحال خودتان یا دیگران را سرزنش کرده اید؟ آیا همچنان اجازه میدهید خانواده شما را سرزنش کنند؟
اگر پاسخ مثبت است اکنون زمان مناسبی است که این روند سرزنش را متوقف کنید. دست از سرزنش کردن خودتان برای کارهایی که در آنها دست نداشته اید بردارید. دست از سرزنش دیگران برای کارهایی که در کنترلشان نبوده است بردارید. اگر دارید خودتان را به خاطر کاری که کردید در ذهنتان مجازات میکنید توقف کنید. برای متوقف کردن رشته ی افکار میتوانید در ذهنتان بلند فریاد بزنید”ایست”. سعی کنید روی کارهای مثبتی که کردید یا نتایج مفید اقدامات خود تمرکز کنید.
به خودتان قول بهتر شدن بدهید.
خودتان را متعهد کنید که پیشرفت خواهید کرد. روی درمان خود تمرکز کنید. هدف شما یافتن شادی است و اولین قدم در آن شکستن”قوانین ننگین خانوادگی” است. بعدها از اینکه این قوانین را شکسته اید خرسند خواهید بود.
چطور مقابل جانبداری در خانواده ایستادگی کنیم
آیا خواهر و برادر شما همیشه هدایای بیشتر و بهتری دریافت میکنند؟ آیا پدر و مادرتان شما را به شکل غیرمنصفانه ای با آنها مقایسه میکنند؟ آیا همیشه شما را دربرابر آنها بی استفاده میبینند؟ اگرچه جانبداری امری بسیار تاسف برانگیز است، اما به وفور در خانواده ها اتفاق می افتد. شاید حتی خود پدر و مادر نیز از این قضیه آگاه نباشند و فقط زمانی متوجه این موضوع خواهند شد که کودک درباره ی اثرات منفی ای که این کار بر روی او گذاشته است با آنها صحبت کند.
مراحل
آن را به خودتان نگیرید.
شما با خصوصیات و ویژگی هایی که دارید، خاص هستید. اجازه ندهید جانبداری والدین به عزت نفستان ضربه بزند. این جانبداری فقط به این دلیل است که توانایی های خواهر یا برادر محبوب تر شما بیشتر به چشم آمده است. به این معنی نیست که شما توانایی های خوبی ندارید.
در رابطه با احساسات خود نسبت به این قضیه با اعضای خانواده صحبت کنید.
شما نمیتوانید آنها را مجبور کنید در خودشان تغییری ایجاد کنند، اما اگر بدانند که محبت کردن ناعادلانه به دیگر فرزندان چه تاثیری بر احساسات شما میگذارد، حتما رفتار خود را تغییر میدهند، زیرا آنها شما را دوست دارند. پس بنشینید و با والدین خود درباره ی احساسات خود صحبت کنید.
به عنوان مثال، می توانید بگویید: “مامان، بابا، وقتی که به (نام خواهر و برادرت) بیشتر از من محبت میکنید من اذیت میشوم و احساس کم اهمیت بودن میکنم. ممکن است دیگر این کار را انجام ندهید؟”
با احساساتتان صادق باشید و وضعیت را برای خودتان زیبا سازی نکنید. جانبداری امری اشتباه است، حتی اگر والدین شما از آن آگاه نباشند. پس آرام باشید و داد و فریاد نکنید، اما محکم و استوار بایستید.
اگر آنها نسبت به احساسات شما بی تفاوت بودند، از اینکه به شما گوش دادند تشکر کنید، اما در فرصتی دیگر با بلوغ بیشتری موضوع را دوباره در میان بگذارید و به آنها نشان دهید که شما به سادگی از کنار جانبداری نخواهید گذشت. البته مواظب باشید که این کار به رابطه ی برادر و خواهری شما آسیبی نرساند.
مرکز روانشناسی اکسیر خدمات روانشناختی خود را توسط متخصصین مجرب در زمینه های مختلف از جمله مشاوره کودک، مشاوره فردی، مشاوره افسردگی، مشاوره اضطراب، مشاوره وسواس و … را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد.
از سرزنش خواهر یا برادر محبوب تر خود اجتناب کنید.
اگر چه ممکن است وسوسه شوید که خواهر یا برادر محبوب خود را سرزنش کنید، اما نکنید. تقصیر آنها نیست که فرزند محبوب پدر و مادر شده اند و خودشان در این قضیه دخالتی نداشته اند. پس همچنان با آنها خوش برخورد باشید و به آنها احترام بگذارید. سرزنش کردن هیچ تاثیر مفیدی نخواهد داشت و نتیجه ی آن تلخ شدن کام هردوی شما است.
زمانی را صرف تنها بودن با خانواده کنید.
به طور معمول، دلیل جانبداری این است که والدین، فرزند غیر محبوب را فقط به عنوان یکی دیگر از اعضای خانواده میبینند و به شکل یک فرد مجزا به او نگاه نمیکنند. شما باید به آنها نشان دهید که شخص متفاوتی هستید، با استعداد ها و توانایی های مخصوص به خود. برای مثال، اگر پدرتان بیسبال دوست دارد، دو نفری به بازی بیسبال بروید. یا اگر دختر هستید و خرید کردن دوست دارید، با مادر خود به بازار رفته و باهم به خرید کردن بپردازید.
منبع: سایت Regain و متخصصین اکسیر
رزرو وقت آنلاین برای مشاوره خانواده
ثبت ديدگاه