جذابیت افراد
روانشناسان اجتماعی برای اشاره به درجهٔ احساسهای مثبت یا منفی نسبت به دیگران، اصطلاح جاذبهٔ بین فردی و جذابیت را به کار میبرند. جاذبه انواع تجربههای اجتماعی مانند دوست داشتن، صمیمیت، شهوت و عشق را تبیین میکند.
عوامل اصلی در جذابیت
روان شناسان اجتماعی دریافته اند که سه عامل مهم در جذابیت و جاذبهٔ بین فردی وجود دارد که عبارت اند از: جذابیت جسمانی، مجاورت و مشابهت. در حالی که جذابیت جسمانی و مجاورت در مراحل آغازین رابطه، تعیین کننده تر هستند، مشابهت تنها عامل بسیار مهم در حفظ یک رابطهٔ دراز مدت است. بنابراین نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که برای حفظ یک رابطه در پی مشابهت ها باشیم.
مقاله مرتبط: چگونه دختری را عاشق خود کنیم؟
مقاله مرتبط: ظاهر و ارتباط آن با شخصیت
جذابیت جسمانی
پژوهشها همواره نشان داده است که جذابیت جسمانی (اندازهٔ اندام، قیافه، ویژگیهای چهره و طرز لباس پوشیدن) یکی از مهمترین عواملی است که در ابتدا ما را به دیگران علاقهمند میکند و باعث میشود که آنها را دوست بداریم. در دورهٔ کودکستان، کودکان زیبا نزد همکلاسی هایشان محبوب ترند و معمولاً معلمها تصور میکنند که آنها از هوش بیشتر و سازگاری بهتری برخوردارند. هنگامی که این افراد زیبا به دوران بزرگسالی میرسند، هم توسط مردان و هم توسط زنان، موقر تر، جالب تر، اجتماعی تر، مستقل تر، با هوش تر و از نظر جنسی پر شور تر پنداشته میشوند. با وجود این، پژوهش همچنین نشان میدهد که جذابیت جسمانی هنگامی که رابطه از مراحل اولیه اش می گذرد، اهمیت خود را از دست میدهد.
مجاورت
جذابیت همچنین بستگی دارد به این که مردم در زمان و مکان یکسانی باشند، یعنی مجاورت و یا از نظر فیزیکی به هم نزدیک باشند که این عامل مهم دیگری در جذابیت است. هر چقدر با فردی، نزدیک تر زندگی یا کار کنید، به احتمال بیشتری آن فرد را دوست خواهید داشت. مطالعهای دربارهٔ دوستی در خوابگاههای دانشجویی معلوم ساخت شخصی که در اتاق پهلویی زندگی میکند، از شخصی که دو اتاق دور تر زندگی میکند، بیشتر مورد علاقه قرار میگیرد. ظاهراً مواجههٔ مکرر با همهٔ انواع محرک ها، در مجموع علاقه را بیش تر میکند. بدون شک مشاهده کردهاید که به تدریج تغییرات تکان دهنده در مُد و آرایش مو را می پذیرید و در نهایت از آنها خوش تان میآید. پژوهشها همچنین نشان داده است که علاقه به رییس جمهورها و ستارههای سینما، قویاً با تعداد دفعات حضور آنها در رسانه های گروهی همبستگی دارد.
مشابهت
مهمترین عامل پیوند دهندهٔ روابط دراز مدت، خواه علاقه باشد یا عشق، مشابهت است. ما ترجیح می دهیم در کنار افرادی باشیم که خیلی به ما شباهت دارند – آن هایی که سابقهٔ قومی و محلی، طبقه ی اجتماعی، علا یق و نگرشها با ما سهیم هستند.
بنابراین نمی توان برای همه جذاب بود و ممکن است در عین حال ما برای کسی جذاب باشیو و در عین حال برای افراد دیگری غیر جذاب. پس این ولقعیت را باید پذیرفت.
منبع : کارل هافمن، مارک ورنوری، جودیت ورنوری(۱۳۸۱) روانشناسی عمومی (از نظریه تا کاربرد) جلد دوم
ثبت ديدگاه