آیا جبران بی خوابی کل هفته در یک روز، کار درستی است؟ تلاش برای جبران تمام ساعت هایی که نخوابیده اید، باعث ایجاد اختلال در ساعت بدن شما می شود. در واقع شما را تنبل و زود خشم کرده و استرس بیشتری در بدنتان ایجاد می کند.
جبران بی خوابی
در تمام طول هفته، به خاطر کار زیاد نتوانسته اید به خوبی بخوابید و مدام به خود گفته اید که آخر هفته حسابی می خوابید و جبران می کنید. متاسفانه محققان معتقدند که برنامه بدون خطای شما برای یک خواب راحت و تنظیم آن، اصلا منطقی و معقول نیست و با ادامه این روند آسیب بیشتری به بدن خود وارد خواهید کرد.
بدن انسان به طور عادی به هشت ساعت خواب نیاز دارد. مسئله اختلال در خوابیدن، تنها مسئله ی آزاردهنده نیست؛ بلکه می تواند به مغز شما هم آسیب وارد کند. خوابیدن کمتر از هشت ساعت، می تواند عملکرد شناختی و قابلیت شما در پردازش اطلاعات را برای روز بعد کاهش دهد…
ساعت طبیعی خواب و یکی از کارکردهای خواب
یکی از کارکردهای خواب، پاک کردن تمام داده ها و اطلاعات زاید شناختی از مغز شما در پایان روز است؛ بنابراین کم بودن میزان خواب یا عادت به نخوابیدن، می تواند مشکلات جدی را برای حافظه شما به همراه داشته باشد…
به جای تلاش برای خوابیدن تا بعد از ظهر در روز تعطیل، سعی کنید ساعت خواب بدنتان را به ساعت طبیعی خواب، یعنی هشت ساعت، نزدیک کنید.
داشتن یک الگوی خواب مناسب، بیشترین مزیت را برای بدن شما دارد؛ در واقع این کار باعث می شود ساعت بدنتان همیشه در وضعیت متعادلی باشد…
چرا در جای جدید بد خواب می شوید؟
به نظر می رسد که در زمان خوابیدن در محل ناشناس، یکی از نیمکره های مغز بیدار مانده و به نگهبانی می پردازد؛ زیرا بیش از حد معمول احساس خطر می کند. در حیات وحش، حیواناتی مانند نهنگ ها، دلفین ها و برخی پرندگان با یک نیمکره مغزی هوشیار می خوابند؛ اما همیشه تصور می شد که هر دو نیمکره مغز انسان در زمان خواب، غیر فعال می شوند.
اکنون تحقیقات جدید محققان، نشان داده که یک نیمکره مغز انسان به طور ناخودآگاه در محیط های ناشناس هوشیار تر باقی می ماند. اگر چه اکنون این پدیده شامل خواب ناراحت در اتاق یک هتل است؛ اما در گذشته احتمالا یک انطباق تکاملی مهم بوده است. دانشمندان دریافتند که در شب اول، یک شبکه خاص در نیمکره چب مغز نسبت به نیمکره راست، به ویژه در زمان خواب عمیق، هوشیار تر باقی ماند. بخش چپ مغز واکنش بیشتری به صداها نشان می دهد…
هرگز با عصبانیت به رختخواب نروید
عصبانیت برای همه ما پیش آمده است. پزشکان معتقدند وقتی عصبانی هستیم، نباید به رختخواب برویم؛ چرا که در این حالت رهایی و خلاص شدن از احساسات منفی و عصبانیت را دشوارتر می کند و فراموش کردن بحث و جدل های شدید و احساسات منفی پیش از رفتن به خواب دشوار است.
دانشمندان تاکید کردند، خوابیدن با خاطرات غم انگیز، فراموش کردن آن ها را سخت و دشوار می کند؛ چرا که این احساسات در طول مدت خواب، در سراسر مغز انسان منتشر خواهد شد…
ثبت ديدگاه