معرفی گفتار درمانی کودکان

مرکز گفتار درمانی کودکان

گفتار درمانی

در این صفحه به توضیح انواع اختلالات دوران کودکی با علائم آن پرداخته شده و روش‌های درمان اختلالات از جمله بازی‌درمانی، آموزش والدین، توان‌بخشی شناختی و گفتاردرمانی به صورت مختصر توضیح داده شده است.

برای آشنایی با اختلالات دوران کودکی و روش‌های درمان آن‌ها، این مطلب اطلاعات سودمندی را در اختیار شما والدین گرامی قرار می‌دهد.

مشاوره و روانشناسی کودک از زمان تولد تا نوجوانی بر ذهن و رفتار کودکان تمرکز دارد.

مرکز مشاوره کودک اکسیر به عنوان بهترین مرکز مشاوره کودک دارای مجرب‌ترین متخصصین روانشناسی و مشاوره کودک در تهران است که در کنار شما والدین عزیز شانه‌به‌شانه برای رشد و زندگی بهتر فرزند شما تلاش خواهد کرد. روانشناسی کودک تنها به چگونگی رشد کودکان از لحاظ فیزیکی نمی‌پردازد بلکه به توسعه روانی، عاطفی و اجتماعی آن‌ها نیز توجه زیادی دارد.

مشکل یادگیری در کودکان

نمیدونم کودکم مشکل یادگیری داره یا دیرآموزه 

ویژگی های دانش آموزان ناتوان در یادگیری

  • عملکرد  هوشی دانش آموزان ناتوان در یادگیری،طبیعی و یا بالاتر از آن است.
  • بین توانایی بالقوه و بالفعل این دو گروه تفاوتهای اساسی وجود دارد.
  • رشد آنها نامتعادل است.توانایی آنها در حد متوسط و یا بالاتر از آن است.در برخی دروس ،ناتوانی خاص دارند.
  • در زمان نوشتن مطالب ممکن است اطلاعات را از هر دو روش گوش دادن و نگاه کردن( دیدن و شنیدن بطور همزمان) فرا بگیرند.
  • ناتوانان در یادگیری از شکست تحصیلی و اجتماعی خود آگاه هستند.

بازی درمانی چیست ؟

بازی‌درمانی چیست ؟ در اتاق بازی درمانی چه می گذرد 

بازی‌ درمانی رویکرد روان‌شناختی است که برای کمک به کودکان ۳ تا ۱۲ ساله به‌ منظور کشف زندگی خود استفاده می‌شود.

روانشناسان کودک معتقدند که کودک در هر موقعیتی به بازی نیاز دارد ، بازی فواید زیادی برای کودک دارد.

بازی درمانی به کودکان کمک می‌کند تا آزادانه افکار و احساسات خود را از طریق بازی بیان کنند.

بازی‌درمانی به‌صورت فردی و گروهی در اتاق‌های نشیمن راحت با قوانین محدود اعمال‌شده برای کودک توسط مشاور کودک انجام می‌شود

دلایل بهره گیری از روش بازی درمانی

به این دلیل که رشد زبانی کودکان دیرتر از رشد شناختی آن ها انجام می پذیرد، راه ارتباطی آنان با محیط پیرامون خویش، تنها بازی است. در بازی درمانی اسباب بازی ها به سان واژه های کودکان هستند و بازی هم زبان آن ها. بازی درمانی مانند روان درمانی و مشاوره برای بزرگسالان است. تجربیات عمده هیجانی می تواند در نهایت امنیت و آرامش از راه نمادهای خیالی و اسباب بازی ها بیان شود. به کارگیری اسباب بازی ها، کودکان را در نمایاندن اضطراب، ترس، خیالات و احساس گناه خویش توانا می سازد. در این فرایند (بازی درمانی) کودک، احساسات خود را آزادانه ابراز می کند، چرا که این روش کودکان را از خودشان، تجربیات و پیشامدهای روزمره شان جدا می کند. کودکان خود را در بازی نشان می دهند و می آموزند که چگونه با موقعیت های گوناگون روبرو شوند.

کاربردهای بازی درمانی

انواع اختلالاتی را که ریشه در احساسات و هیجانات کودک، سازگاری او با محیط و … دارند، می‌توان با این روش درمان کرد. افسردگی کودکان، ترس های کودکان، مشکلات رفتاری که ریشه اضطرابی دارند شب ادراری، ناخن جویدن، دروغ گفتن، پرخاشگری و … را می‌توان با استفاده از این روش حل کرد.

بازی درمانی چه مدت به طول می انجامد؟

دوره ی درمانی بعضی از کودکان کوتاه است (به عنوان مثال ۱۲ جلسه). اما در صورتی که مشکلات کودک پیچیده باشد یا مدتی طولانی دچار تنش باشد، به جلسات درمانی بیشتری نیاز خواهد بود. در چنین وضعیتی، بعضی کارشناسان به مدت دو سال یا بیشتر به درمان کودک می‌پردازند. بیشتر جلسات، هفته ای یکبار برگزار می شود و برگزاری منظم آن ها در یک روز ویژه و ساعت و مکان مشخص، در جلب اعتماد کودک بسیار مهم است. جلسات برنامه‌ریزی نشده و نامنظم می تواند پیشرفت درمان کودک را مختل کند.

متخصصین گفتار درمانی

تامی تالبوی
تامی تالبویتوسعه دهنده
تامی تالبوی
تامی تالبویتوسعه دهنده
تامی تالبوی
تامی تالبویتوسعه دهنده
تامی تالبوی
تامی تالبویتوسعه دهنده