تنهایی به خودی خود یک مشکل سلامت روان محسوب نمی شود؛ اما اغلب در کنار عوامل دیگر مشکل ساز می شود. تنهایی منجر به افسردگی، و افسردگی تنهایی را گسترش می دهد. هیچ ایرادی ندارد که افراد با خود خلوت کنند، به شرطی که با این موضوع راحت باشند.

تنهایی ممکن است حتی در جای شلوغ هم به سراغ شما بیاید. ممکن است سخت باشد برایتان که بفهمید که چرا این حس به شما دست می دهد، اما نباید به خاطرش شرمسار شوید. تنهایی می تواند مثل گرسنگی و خستگی مفید باشد. خستگی به ما نشان می دهد که بدنمان نیاز به خواب، و گرسنگی نشان می دهد که بدنمان نیاز به غذا دارد. تنهایی ممکن است به ما نشان دهد که نیاز به توسعه روابط و تغذیه عاطفی داریم…

احساس تنهایی

انواع ارتباط

ممکن است برایتان عجیب باشد که چرا حتی زمانی که با دیگران صحبت می کنید، باز هم این احساس به شما دست می دهد. به نظر دوستان زیادی دارید و آن ها را دوست دارید، اما چه نوع رابطه ای با آن ها دارید؟ این روزها اکثر روابط به صورت آنلاین انجام می شود،‌ اطلاعاتتان را با تعداد زیادی از افراد به اشتراک می گذارید؛ اما ما نیاز به روابط در سطح عمیق تری داریم.

آیا با دوستان و خانواده خود در زندگی واقعی، در مورد احساسات درونی خود صحبت می کنید؟ ممکن است افراد زیادی شما را بشناسند، اما احساس نمی کنید که رابطه واقعی با آن ها دارید. صحبت در مورد مسائلی که دارید شما را به دیگران نزدیک تر می کند…

مقایسه خود با دیگران

امروزه فقط تلویزیون نیست که تصاویری از زندگی دیگران را به نمایش می گذارد. شبکه های اجتماعی بسیار زیادی وجود دارند که از طریق آن ها ممکن است خودتان را با دیگران مقایسه کنید. این طور به نظر می رسد که اطرافیان شما، همه خوشحال و سرگرم هستند. انگار که فقط شما هستید که با تنهایی درگیرید. ولی باید بدانید که همه چیز آن گونه که به نظر می رسد نیست.

برقراری ارتباط

زمانی که شما احساس اضطراب و افسردگی می کنید،‌ ممکن است برقراری ارتباط با دیگران دشوار باشد. اما بهترین راه برای مقابله با تنهایی، برقراری ارتباط با دیگران است؛ فعالیت گروهی انجام دهید، با دیگران تماس بگیرید و با مشاور صحبت کنید که چه احساسی دارید.

برقراری ارتباط، اولین گام برای جلو رفتن است. وقتی که شما ارتباط واقعی را با دیگران تجربه می کنید، اعتماد به نفستان بیشتر می شود…

مرکز روانشناسی اکسیر شهرک غرب