سالهای نوجوانی میتواند بسیار دشوار باشد زیرا کودک شما تلاش میکند تا از دوران کودکی خود عبور کرده و به بزرگسالی برسد. نوجوانی یک زمان شایع برای ابتلا به مشکلات در زمینه بهداشت روانی است. متخصصان روانشناسی نوجوان معتقدند که این موضوع به دلیل عوامل مختلفی ایجاد میشود. تغییرات هورمونی و رشد مغز در دوران نوجوانی ممکن است نوجوانان را در معرض خطر بیشتر مشکلات روانی قرار دهد. برای نوجوانان امروز، عوامل استرسزای زیادی وجود دارد و ازآنجاییکه از لحاظ اجتماعی، علمی و شخصی بالغ میشوند در تفکر، خلقوخوی و رفتار نوجوانان تغییرات عمدهای ایجاد میشود که ممکن است در زمینه ارتباط با والدین و معلمان خدشه ایجاد کند.
دپارتمان مشاوره نوجوان اکسیر
دپارتمان مشاوره نوجوانان اکسیر با در اختیار داشتن متخصصین و روانشناسان مجرب در زمینه نوجوانی به شما والدین گرامی و فرزندتان در زمینههای زیر مشاوره میدهد.
- ارتباط والدین با نوجوانان خود
- بلوغ
- شناسایی و درمان اختلالات روانشناختی
- مشاوره تحصیلی
ارتباط والدین با نوجوانان خود
نوجوانان بهطور چشمگیری از نظر جسمی، ذهنی و احساسی رشد میکنند که این تغییرات منجر به درگیری با والدین میشود. این درگیری اغلب به این دلیل رخ میدهد که نوجوانان در برابر خواستههای والدین خود به صورت چالشبرانگیز شورش میکنند. برای یک نوجوان وقت گذراندن با دوستان و تائید گرفتن از آنها مهمتر از برقراری رابطه با اطرافیان، تمیز کردن اتاقخواب و یا انجام تکالیف است.
اغلب والدین اظهار میکنند فرزندانمان ما را رها میکنند؛ اما اینگونه نیست. این دورهای است که نوجوانان باید خودشان را پیدا کنند و هویت خود را تعریف کنند بنابراین احتیاج به فضای مخصوص به خود را دارند. شما والدین باید مراقب آنها باشید و به آنها اعتمادبهنفس دهید.
متخصصین مشاوران نوجوان اکسیر با برقراری کلاسهای آموزشی و ارائه راهکارهایی مفید و مؤثر شما را در برقراری رابطهای درست با نوجوانانتان یاری میرساند تا نوجوانان شما بتوانند این دوره حساس زندگی را به خوبی بگذراند.
بلوغ در نوجوانی
در دوران بلوغ بدن سریعتر از هر زمان دیگری رشد میکند. نوجوانان از نظر اجتماعی، روانی و جسمانی دچار تغییرات عمدهای میشوند که این تغییرات باعث ایجاد استرس در نوجوانان میشود. والدین با دادن اطلاعات درست درباره تغییرات دوران نوجوانی میتوانند از میزان این استرس بکاهند هرچند با توجه به فرهنگ ما، بعضی از والدین درباره سلامت جنسی، دوره بلوغ و نشانههای آن با فرزندان خود گفتوگو نمیکنند و نوجوانان اطلاعات مورد نیاز خود را ممکن است از طریق دوستان یا فضاهای مجازی به دست آورند. این اطلاعات ممکن است نادرست بوده و فرزندانتان را در معرض انواع خطرها قرار دهد.
مقاله مرتبط : علائم بلوغ دختران چیست ؟
مشاوران نوجوانان اکسیر با روشن ساختن مراحل و علائم بلوغ، شما و فرزندانتان را یاری میرسانند. نوجوانان در جلسات مشاوره یاد میگیرند که چه تغییراتی در دوران بلوغ رخ میدهد؟ بهاینترتیب میدانند که چه چیزی انتظار دارند و یاد میگیرند که این تغییرات را همه تجربه میکنند. این اطلاعات از شدت استرس و اضطراب آنها میکاهد. علاوه بر مسائل بلوغ و علائم آن، رعایت بهداشت جنسی نیز به آنها آموزش داده میشود.
شناسایی و درمان اختلالات روانشناختی
با توجه به تغییرات در دوران بلوغ، بیماری روانی در میان نوجوانان نسبتاً معمول است. شما والدین همانگونه که سلامت جسمانی فرزندتان برایتان مهم است باید به سلامت روانی او نیز توجه داشته باشید. برخی از والدین علائم هشداردهنده بیماری روانی نوجوان خود را نادیده میگیرند چون نگران برچسبگذاری روی فرزند خود هستند؛ اما تشخیص و مداخله زودهنگام کلید موفقیت شما برای کمک به نوجوانان است.
روانشناسان نوجوان اکسیر با استفاده از روشهای تشخیصی استاندارد اختلالات شایع دوران نوجوانی نظیر بیش فعالی، اختلالات افسردگی، اختلالات اضطرابی، افکار خودکشی، اختلال هراس، اختلالات اشتها، اختلالات روانپریشی مانند اسکیزوفرنی یا اختلالات سوءمصرف مواد مخدر و الکل، اختلال سلوک، وسواس و … را در نوجوان شما شناسایی و درمان میکنند. به طور مثال یک مشاور به نوجوان در جهت کنترل خشم خود کمک میکند که منبع مشکل را شناسایی کند، تمام پیامدهای پاسخها را در نظر بگیرد و پاسخ درست را انتخاب کند و بهطورکلی مدیریت خشم را درونی کند.
مشکلات اضطرابی در نوجوانی
اختلالات اضطرابی شایع ترین اختلالات سلامت روان در نوجوانان است. شایعترین اختلالات اضطرابی که در نوجوانان وجود دارد عبارت است از:
اختلال اضطراب فراگیر: اضطراب و نگرانی بیش از حد درباره رویداد یا فعالیت است که متناسب با احتمال واقعی رویداد نیست.
اختلال اضطراب اجتماعی: ترس شدید و مدارو از موقعیت های اجتماعی است.
پانیک: افزایش ناگهانی ترس یا ناراحتی شدید که در طی چند دقیقه به اوج خود می رسد و همراه با علائم جسمانی شدید مانند تپش قلب شدید، احساس خفگی، ترس در قفسه سینه، احساس تهوع، سرگیجه و ….است.
وسواس فکری و عملی: این نوجوانان افکار آزاردهنده زیادی دارند که دچار استرس می شوند و برای کاهش این استرس یکسری رفتارهای تکراری را مدام انجام میدهند. مثل چک کردن مداوم در، تمیز کردن و …
استرس پس از سانحه: همه افراد در معرض موقعیت های استرس زا قرار دارند و اکثراوقات افراد می توانند میزان استرس خود را بعد از واقعه کنترل کنند؛ ولی برخی از نوجوانان شدت اضطرابشان در حدی بالا است که نمی توانند کنترل کنند و در طول زمان بعد از یادآوری اتفاق و یا قرار گرفتن در موقعیت آن اتاق دچار استرس بسیار شدیدی می شوند.
مشکلات خلقی در نوجوانی
اختلالات خلقی در بین نوجوانان نیز شایع است و اغلب اوقات نوجوانان دارای اختلال خلقی یک یا چند اختلال دیگر مانند اختلال اضطرابی و اختلالات رفتاری را نیز دارند.
برای تشخیص درست و علمی نوع اختلال در نوجوانان و نیز تشخیص همپوشانی با اختلالات دیگر باید به روانشناس متخصص نوجوان مراجعه کنید.
افسردگی: نوجوانان افسرده در طول روز احساس غمگینی و افسردگی دارند و از انجام فعالیت های مفرح، لذت نمی برند. در کودکان و نوجوانان افسردگی ممکن است با تحریک پذیری خود را نشان دهد تا غم انگیزی و ناراحتی.
اختلال دوقطبی: این دسته از نوجوانان خلق ثابتی ندارند در طول روز یا ماه ممکن است هم احساس افسردگی داشته باشند و هم احساس انرژی زیاد و مانیا.
بیش فعالی –نقص توجه در نوجوانی
این اختلال عمدتا سه نوع است 1) عمدتا بی توجه 2) غالبا بیش فعال 3) ترکیبی از بی توجهی و بیش فعالی. نوجوانانی که دچار بیش فعالی هستند رفتارهای خطرناک و ریسکی زیادی انجام می دهند مثلا گرایش به مصرف مواد مخدر و الکل، گرایش به رابطه جنسی پر خطر، گرایش به خودکشی و …
اختلالات رفتاری در نوجوانی
سلوک یا رفتار ضد اجتماعی: رفتارهای تکراری و مداوم که نقص حقوق دیگران است. علائم آن عبارت است از: پرخاشگری به مردم، آزار و اذیت دیگران و حیوانات، تخریب اموال، فریب دادن دیگران، سرقت، فرار از خانه و مدرسه.
نافرمانی مقابله ای: اینگونه نوجوانان غالبا با بزرگترها بحث و گفتگو می کنند؛ از قوانین پیروی نمی کنند؛ دیگران را آزر می دهند و سرزنش می کنند؛ اغلب اوقات عصبانی هستند و افرادی کینه توز هستند.
مشکلات خوردن در نوجوانی
اختلالات خوردن در واقع بیماریهای جدی و غالباً کشنده ای است که با اختلال شدید رفتارهای خوردن افراد، افکار و احساسات مرتبط همراه است. اختلالات شایع در خوردن غذا شامل بی اشتهایی عصبی و اختلال پرخوری است.
بی اشتهایی عصبی: این نوجوانان خود را فردی چاق می بینند و دائما درصدد کم کردن وزن خود هستند. میزان خیلی خیلی کم غذا می خورند، ورزشهای سنگین انجام می دهند، بعد از خوردن غذا از ملین ها استفاده می کنند یا سعی می کنند که استفراغ کنند. این اختلال بالاترین میزان مرگ و میر در نوجوانان را دارد. عده ای بر اثر عوارض ناشی از گرسنگی می میرند، عده ای دیگر در اثر خودکشی از بین می روند.
پرخوری عصبی: افراد مبتلا به اختلال پرخوری، کنترل خود را از دست می دهند. این اختلال به دنبال پاکسازی، ورزش بیش از حد یا روزه گرفتن نیست. در نتیجه افراد مبتلا به اختلال پرخوری، اغلب دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.
اسکیزوفرنی
علائم اسکیزوفرنی در نوجوانان مشابه علائم در بزرگسالان است، اما تشخیص این بیماری ممکن است دشوارتر باشد. علائم آن در نوجوانان عبارت است از: افت شدید عملکرد مدرسه، دوری کردن از دوستان و خانواده، داشتن روحیه ای افسرده، گرایش به مصرف مواد، داشتن توهم بینایی.
اگر دنبال روانشناس نوجوان مجرب می گردید به مرکز روانشناسی اکسیر مراجعه کنید. مرکز روانشناسی اکسیر تمام خدمات مشاوره ای خود را به صورت حضوری و غیرحضوری به شما عزیزان ارائه می دهد و به افرادی که تحت پوشش بیمه بانک ها باشند خدمات رایگان روانشناختی ارئه می کند.
مشاوره تحصیلی نوجوان
شخصیت نوجوانان در حال شکلگیری است و ایدهها، نظرات و شخصیت آنها تغییرات دائمی دارد. علاوه بر این، انتظارات نوجوانان برای پیشرفت علمی و نداشتن اطلاعات جامع و دقیق به خصوص در زمینه انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه باعث ایجاد استرس شدید در آنها میشود. روانشناسان نوجوان اکسیر در جلسات مشاوره تحصیلی توضیح میدهند که چگونه نوجوانان با شکستهای تحصیلی مواجه شوند؛ و با دادن اطلاعات دقیق درباره انواع رشتههای تحصیلی، آینده شغلی رشته تحصیلی موردنظر، میزان هزینه دانشگاه و … فرزندان شما را در انتخاب رشته تحصیلی متناسب با ویژگی شخصیتی و سایر شرایط یاری میکنند.

دکتر علی سروش متخصص نوجوانان، در مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اکسیر در رابطه با مهارت های ارتباطی نوجوانان توضیحات ارزشمندی را ارائه داده اند. مرکز مشاوره اکسیر شما را به دیدن آن دعوت می نماید.
آشنایی با دورهای تین کلاب اکسیر
“نوجوانی، سختترین مرحله زندگیست، مرحلهای که نمیدانی بچهای یا بزرگ شدی، برای انجام یکسری کارها هنوز کودکیم و بعضی وقتها هم توقع بزرگ و بالغانه رفتار کردن را به دوش میکشیم. گاهی اوقات حتی کنار دوستان بودن هم سخت است و گاهی نیز تحمل خانواده از عهدهمان خارج میشود. چه کنیم؟”
مقاله مرتبط : وب سایت رسمی تین کلاب اکسیر
شاید شما هم با این سوال روبرو شده اید که واقعاً “نوجوان جایگاهش کجاست؟ چرا درک کردن نوجوانتان آنقدر سخت است؟” همه والدین خواهان بهترین امکانات برای فرزندان خود هستند، بالأخص در مرحله بلوغ که وارد مرحله جدیدی از زندگی میشوند و لذا تصمیمگیری غلط و نابجا میتواند آینده نوجوان را به خطر اندازد.
مرکز مشاوره اکسیر با سالها تجربه، دورههای (رهاب) را با تمرکز بر “روابط موثر_ هویت یابی و شخصیت شناسی_ احساسات و هیجانها و بهداشت جنسی” در دپارتمان نوجوانی با نام دورههای تین کلاب به صورت ترمیک برگزار میکند تا عبور از این مرحلهی رشدی و راه ورود به بزرگسالی را برای نوجوان عزیز شما، هموار و شیرین نماید.
- من کیستم؟
- ارتباط با خانواده
- ارتباط با دوستان
- بلوغ
- سلامت روان
- نوجوانان در دنیای امروز
- دانشگاه
من کیستم؟
جایگاه من در اجتماع کجاست؟ دوران نوجوانی مهمترین دوران در شکلگیری شخصیت فرد و یا به عبارتی دوران رشد هویت شخصی است که برای نوجوانان هیجانانگیز است. بهعبارتیدیگر نوجوانان در این دوران به دنبال یافتن خود در زمینههای مختلف ازجمله اجتماعی و جنسی هستند. روانشناسی نوجوان پاسخ سوال های شما در این ضمینه است.
هویتیابی اجتماعی
نوجوانان نیازمند یک هویت اجتماعی هستند. نوجوانان از طریق موقعیت فرهنگی، قومیت، خانواده، مدرسه، تائید یا انکار اطرافیان و … هویت اجتماعی خود را مییابند. با توجه به اینکه هویت اجتماعی نوجوانان بهسرعت در حال تغییر، تهدید و یا سوءاستفاده هستند جای تعجب نیست که یک کودک ممکن است دچار افسردگی شود. متخصصین روانشناسی نوجوان اکسیر به شما والدین راهکارهای مفیدی را ارائه میدهند که با استفاده از آنها فرزندان خود را حمایت کنید تا با اضطراب و استرس کمتری هویت و نقش اجتماعی مناسب خود را پیدا کنند.
نوجوانان در دنیای امروز
با توجه به زندگی امروزه فضای مجازی جایگاه خاصی در بین افراد پیداکرده است. بسیاری از والدین از اعتیاد نوجوانان خود به فضای مجازی و گرفتن اطلاعات نامناسب سنشان نگران هستند. فضای مجازی و تلفن همراه بخش بزرگی از زندگی روزمره نوجوانان است.
باید توجه داشته باشید که امروزه فضای مجازی روش برقراری ارتباط و وسیلهای برای یادگیری است اما نوجوانان ممکن است از طریق این فضای مجازی در زندگی دچار مشکلات جدی شوند. با نوجوان خود درباره فواید و مضرات فضای مجازی و تلفن همراه گفتگو کنید. دراینارتباط از سرزنش و نصیحت خودداری کنید هرچند که ممکن است در این گفتگو با مقاومت مواجه شوید.
بهطورکلی چگونگی صحبت با نوجوانان سخت است. چگونه میتوانید بهطورجدی درباره موضوعاتی که ممکن است برای آنها خطرآفرین باشد بدون آنکه آنها ناراحت یا عصبانی شوند صحبت کنید؟ چگونه میتوانید اطمینان حاصل کنید که مکالمه شما مؤثر است و واقعاً تغییراتی ایجاد میکند؟
مرکز مشاوره نوجوان اکسیر راهکارهای مفید و مؤثری درباره نحوه برقراری ارتباط با نوجوانتان را در اختیار شما والدین قرار میدهد.
دریافت وقت مشاوره نوجوان
صفحاتی که دیگران دیده اند:
- روانشناسی نوجوان
-
مشاوره ازدواج
-
مشاوره فردی
-
زوج درمانی
-
مشاوره کودک
-
مشاوره خانواده
-
مشاوره زناشویی
-
تست روانشناسی
-
ویدئوهای روانشناسی
-
مشاوره روانشناسی آنلاین
.
.
تماس با ما
مرکز اکسیر سلامت روان تهران (مرکز مشاوره در تهرانپارس)
77882817 – 76710693
مرکز مشاوره اکسیر (مرکز مشاوره در سعادت آباد)
88571800 – 88078585
.
پربازدیدترین مقالات روانشناسی اکسیر
علائم افسردگی
علائم افسردگی در افراد آیا افسرده هستید؟ در این مطلب نشانه ها و علائم افسردگی [...]
علائم افسردگی نوجوانان چیست؟
آشنایی با علائم افسردگی نوجوانان علائم افسردگی نوجوانان با بزرگسالان متفاوت است و متأسفانه، افسردگی [...]
نوجوان لاغر من
اختلال خوردن در نوجوانان اختلال خوردن میتواند عواقب ناگواری در نوجوانان، به ویژه دختران، به [...]
بزهکاری در نوجوانان و عوامل آن
بزهکاری در نوجوانان بزهکاری اصطلاحی است که برای توصیف اعمال غیرقانونی توسط یک فرد کم [...]
آسیب زدن به خود در نوجوانان
آسیب به خود و بریدن در نوجوانان بریدن نوعی آسیب به خود است که نوجوان [...]
افسردگی؛ وقتی همه چیز رنگ می بازد.
«هر کجا که می نشستم، روی عرشه کشتی یا صندلی یک کافه در پاریس، همچنان [...]
افسردگی در نوجوانان
افسردگی در نوجوانان افسردگی در نوجوانان شایع است و ممکن است با علائم آن در [...]
بیش فعالی و کشیدن سیگار
در این مقاله از اکسیر سعی داریم از رابطه بیش فعالی و کشیدن سیگار بیشتر [...]
اعتیاد در نوجوانان
مبتلا شدن نوجوانان به اعتیاد اعتیاد در نوجوانان امروزه گسترش پیدا کرده است با این [...]
نوجوانان بیش فعال/ نقص توجه
اختلال بیش فعالی/ نقص توجه باعث ایجاد مشکلاتی در درک نوجوانان بیش فعال میشود. تغییر [...]
اختلال خوردن در نوجوانان
اختلال خوردن ،یک نوع اختلال روانی شایع در بین نوجوانان امروزی است که فرد مبتلا را [...]
اضطراب اجتماعی در کودکان و نوجوانان و علائم آن
اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) موجود در کودکان و نوجوانان ممکن است تشخیص داده نشوند و آنها [...]
نقش خانواده درمانی در اعتیاد نوجوانان
والدین می خواهند هر کاری که می توانند برای کمک به نوجوانشان که درگیر مواد [...]
اختلال استرس پس از سانحه در نوجوانان
تروماها می توانند آسیب های طولانی مدت در نوجوانان ایجاد کنند که بر توانایی، رشد [...]
سوء مصرف مواد در نوجوانان و علائم آن
آیا رفتار نوجوان شما تغییر کرده است؟ آیا نگران سوء مصرف مواد در نوجوانتان هستید؟ [...]

متخصصین روانشناسی کودک و نوجوان
متخصصین روانشناسی کودک و نوجوان
متخصصان ما در مرکز مشاوره اکسیر سلامت روان تهران در زمینه تشخیص پیچیدگیهای مرتبط با ذهن و روان و با بهرهگیری از آخرین متدهای درمانی آماده ارائه خدمات تشخیصی و درمانی برای طیف وسیعی از اختلالات در سنین مختلف آماده ارائه خدمات به شما شهروندان گرامی هستند. برای تماس با اکسیر کلیک کنید.